Hlavní obsah

Devatenáctka mě připravila o práci

Foto: Shutterstock

Některé šéfy nezajímá vaše pracovní nasazeníFoto: Shutterstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy vás dostane na kolena i mladá nezkušená dívka, která ví, na koho se usmát. Pokud vám je ale přes padesát, pak vyhazov kvůli takové slečince není žádný med a ovlivní to celý váš život. Máte podobnou zkušenost jako naše čtenářka? Pojďte se o ni s námi podělit na info@prozeny.cz.

Článek

Zažila jsem to a zažívám dodnes. Je mi 51 a tři roky nemohu najít jiné místo. Vše začalo před mnoha roky. Manželství rozpadající se po 20 letech, muž s mladší milenkou, děti nešťastné z toho, co se děje doma, starší dcera málem umřela na mentální anorexii. Já onemocněla zánětem štítné žlázy. Vše bylo na mně a do toho hledání práce.

V roce 1999 jsem nastoupila do nové začínající firmy. Dělala jsem první poslední, o firmu se starala jak o svoji. Jeden z jednatelů – majitelů – po mně vyjel a já, hladová po obdivu a pohlazení, jsem se zamilovala. Co následovalo, byla klasika: tajná milenka, on se nehodlal rozvádět, pět let trvající vztah, který mě víc ničil, než uspokojoval.

Pak k nám nastoupila devatenáctiletá holka. Tvářila se, že neumí napočítat do deseti, ale postupně se vybarvovala. Jeden kolega se do ní zamiloval, ona využila jeho přízně a dostávala se nahoru. Její plat? Každý měsíc 25 tisíc jako odměna k základu... Kolega odešel, manželka ho donutila. Druhý kolega je kvůli ní rozvedený. Zato u šéfů její pozice stoupla, dnes dostává na účet od 50 tisíc výše (má jen střední školu a nic moc neumí – co se týče odbornosti).

Já se s šéfem rozešla, i kvůli ní, a nastalo mi peklo. Tak jsem se snažila najít si novou práci, ale bezvýsledně. V mém věku... Šéf se také nezachoval čestně, myslela jsem, že je větší charakter. Preferuje mladé a jak se říká hnědolezkyně.

Loni jsem si našla báječného chlapa, je milý a čestný a jako bonus: není chudý. A tak se na vše už koukám s mírným nadhledem a říkám si: chci vás holky vidět v mém věku. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

A šéf? Rozvedl se kvůli mladší ženské, s kterou se seznámil na inzerát v rubrice Sex. Ta si žije jak v bavlnce a tahá z něho jen peníze. Ale pro něho je to ta pravá. Je až k neuvěření, jak se proměnil tak schopný manažer na psychopatického chlapa, s kterým mává kdejaká sukně.

Připadá vám to neuvěřitelné? Kdybych to nezažila, myslela bych si to taky, že to není možné.

Také vás v práci převálcovala mladá nezkušená slečna, která umí využívat svých předností? Zažila jste šikanu ze strany kolegyně? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám