Hlavní obsah

Dítě mi málem rozvrátilo rodinu!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Předsudky jsme naštěstí už překonalyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Jak mi dítě změnilo život! Přinášíme další příběh čtenářky, která se tento týden uchází o 500 korun a vaši přízeň... Mně dítě změnilo život zásadně. Nejenže přišlo úplně nečekaně, ale zároveň rozbouralo veškeré rodinné vztahy. Někdo mě zavrhl, jiný se otočil zády a ti další mě litovali. Proč?

Článek

Lidské předsudky a rasismus. Bohužel. Měla jsem přítele jiné národnosti, ale vždy všichni v rodině věděli, že mi to s nikým moc dlouho nevydrží, a tak si říkali, budiž, stejně se rozejdou. A čím víc byli už od začátku proti naší lásce, tím více nás to spojovalo. Našli jsme si společné bydlení a hned naši první noc strávenou v novém bytě jsme počali naši dcerku.

Co se týkalo zaměstnání, předtím jsem pracovala, ale majitel nebyl spokojen s mými výkony, a tak mě propustil a po 14 dnech mě chtěl zpět, ale to jsem už zjistila, že jsem v očekávání. Teď bylo přede mnou rozhodnutí - říci, nebo neříci? Nechat, či nenechat? Pracovat, nebo mít rodinu?

Týden jsem se rozhodovala

Trvalo mi to asi týden, než jsem se vzpamatovala, a rozhodnutí padlo na nepracovat, nechat a říci. Jediný, kdo o mém těhotenství věděl, byl těhotenský rychlotest se dvěma proužky a sestra mého přítele. Bylo to naše tajemství. Mrzelo mě, že jediné, které jsem to chtěla tak moc moc říci, jsem nemohla. Ano byla to maminka. Bohužel má rodina mě odepsala, a to na skoro celé mé těhotenství. Postupem času jsem se pokoušela navázat kontakt a jedině maminka mě přijala a pochopila, že to není tak špatné a je to moje životní volba. Na konci těhotenství mi pak dávala cenné rady.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Těhotenství mi kazila situace v rodiněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Porod trval tři dny

Jeden zásadní zlom v životě, a pak mi další změnu připravila dcerka svým porodem. Jak lehce se dá porodit? Já rodila skoro tři dny, a to když se konečně narodila, tak měla Apgar skóre pouze 6 z 10, a to není nic moc. Takže nejenže celé těhotenství mě trápily rozpory v rodině, ještě se mohlo stát i něco horšího. Prostě se jí nechtělo asi do tak divného světa.

Naštěstí vše dopadlo dobře a mám krásnou zdravou holčičku, které již bude osm let, a rodinné vztahy se zlepšily a dokonce už i všichni komunikují. A třetí zásadní věc, která mě ovlivnila. Není nic lepšího než mít dítě a vidět, jak roste do vaší podoby. Stalo se mi totiž v porodnici, že poslední den nám přinesli děti po lékařské prohlídce zpět do pokoje a mně přinesli modrookého blonďatého andílka.

No samozřejmě jsem vykulila oči a z posledního pokoje jsem jen slyšela: „Ježiši to není moje, to je nějaké černé!" Při vzpomínce na nedávnou kauzu výměny dětí to ve mně vyvolalo představu, že i mně to mohlo změnit život, kdyby si ty děti byly podobné a nikdo si ničeho nevšiml. Odjedu domů a poznám to až s přibývajícím růstem dítěte. Naštěstí je dcerka má věrná kopie.

A jak to bylo u vás? Přinesl porod ta správná očekávání? Musela jste kvůli dítěti zásadně měnit své plány nebo dokonce celý život? Co jste si plánovala a nakonec se neuskutečnilo? Je tu šance vydělat si 500 korun, když nám napíšete na info@seznam.cz svůj příběh nebo názor, jak vám dítě změnilo život. Opět se těšíme na vaše příspěvky!

Reklama

Související témata:

Načítám