Hlavní obsah
3,9
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Terezie Kašparovská je známá především jako novinářka a moderátorka primáckých večerních Zpráv. Jak nám ale sama dokázala, ráda čas tráví i v kuchyni. Na jaké cukroví nedá každý rok dopustit?

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
  • 150 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 220 g hladké mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 lžička prášku do pečiva
K dokončení
  • 1 lžíce mléka
  • 1 ks vejce
  • 100 g mandlových lupínků
  • 2 balení vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Do mísy nebo na vál, tedy postupně, navrstvěte suroviny na těsto, které by měly mít pokojovou teplotu. Rukama je propracujte v hladké soudržné těsto.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

Hotové těsto obalte potravinovou folií a nechte ho v lednici asi hodinu odpočívat. Poté ho rozdělte na čtvrtiny a každou z částí vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na asi 1,5 mm vysoký plát. Vykrajujte kytičky střední velikosti, které skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

Troubu zapněte na 180 stupňů.

04.

V misce rozšlehejte vejce s mlékem a mašlovačkou každou z hvězdiček potřete. Pak vždy do jejich středu navršte plátky mandlí, posypte vanilkovým cukrem a může se péct – trvá to asi 7–8 minut.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Související témata:

Načítám