Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Kde by se ženy (ne)měly holit?

Foto: Thinkstock

Většina žen se holí. Jaký názor na to má Josef Hausmann? Dnes vám ho prozradí!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chloupky na těle žen i mužů. Holit, anebo je nechat tak, jak velí příroda? To je tak trochu bázlivá otázka od studentky Veroniky směrem k našemu Josefu Hausmannovi. Schválně, jak to vidí chlap?

Článek

S porostem na těle, nebo jako holátko? Jak je to u mužů, a jak u žen? Na to se na e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz ptá Josefa Hausmanna 21letá studentka! Kde holit a kde ne? A souhlasíte s jeho odpovědí?

Čtenářka Veronika:„Dobrý den, jsem 21letá studentka a zajímá mě, jak vidí chlapi chloupky na těle? Takové běžné, jako jsou na břichu, zadečku, rukou, zádech, někdy krátké, někdy delší, některé ženy je mají malinko tmavší, jiné světlé. Já osobně nemám ráda chloupky na rukou, pokud jsou tmavé, mimo jiné. A zajímá mě tedy, jak to vidí chlapi, líbí se jim více žena s celým vydepilovaným tělem, nebo to nevnímají? A jak to vidíte u mužů? Holit? Neholit?“

Vážená Veroniko, jestliže jsem se dosud snažil v této rubrice postihnout názory chlapů (i třeba odvozeně z přirozených zákonitostí nebo odborných publikací), ve vašem případě budu odpovídat jen za sebe a „mně“ podobné, protože znám i takové (pitomce), kterým se vyholenost líbí.

Jak asi víte, jsem zarytý klasik a „konzerva“ a o tak zvaných moderních trendech si myslím totéž, co tak krásně řekl M. Kundera: „Být moderní znamená být konformnější než konformní“. Móda vyholování se žen je zde tak deset patnáct let. Tisíce let nikomu chlupy ani chloupky nevadily, a najednou je to nehygienické a neestetické – nota bene v době, kdy se (skoro) každý denně koupe a moderní estéti, trend setéři a arbitři elegans nerozeznají Šturzu od Brauna.

Hezké je to, co je přírodní a přirozené. Zastánci vyholování se snaží popírat logiku přírody, což je ad absurdum dotažené na nejrozšířenější operaci dnešní plastické chirurgie, při které se (prý z estetických důvodů) zkracují malé stydké pysky. Můj nejzásadnější argument proti vyholování však spočívá v tom, že postaví-li se vyholená nahá žena do stoje spatného, vypadá jak nedospělá holka, jak dítě – zkrátka celé to zavání pedofilstvím.

Mně se líbí ženy dospělé, ba zralé a jejich vývěsním štítem je právě ten zarostlý trojúhelník – po jehož spatření (neřku-li dobytí) se mohou (podle mě normální) muži utlouct. Jeho absence na vyholených ženských tělech mi připadá, jako kdyby někdo z krásné secesní budovy otloukl původní omítku, a tvářil se, že její vzhled vylepšil.

Všechny své přítelkyně jsem postupně přesvědčil, aby se nezbavovaly ani jednoho chlupu – včetně podpaždí. (Jedné Rusce jsem vždy před jejím příjezdem posílal telegram: Něbrej sa!) Husté obočí či zarostlé podpaždí evokují v chlapech představu, jak bude asi onen trojúhelník úžasný. Z chlupatých nohou mužská mysl ve své představivosti odvodí, co teprve se asi děje „tam nahoře“.

Povšiml jsem si, že na plovárnách se zraky mužů vilně stáčely za mými přítelkyněmi, jimž se z pod plavek dralo ven pubické ochlupení, zatímco to mdlé vyholené nic moderní generace je nevzrušovalo. A to nerozvádím mužům známou spojitost ženské sexuální vzrušivosti s mírou ochlupení!

Na úpadku společenských a estetických hodnot se největší měrou podepisují média. Již asi patnáct let se na hanbatých fotografiích objevují jen vyholené krásky – proto jsem již asi patnáct let nekoupil žádný časopis pro pány. Někdo to ale čte a vyvodí z toho, že tak je to normální a přesně tohle by měl (doma) chtít. Kdo chce vyholenou, je médii zpracovaný polotovar bez vlastního názoru a s vnuceným vkusem.

A vyholení chlapi? Vidím je po hokejových zápasech ve sprchách kabin a je mi z nich fyzicky i psychicky špatně. Na ostatní se tváří přezíravě, protože oni jediní jsou „free“, „cool“ a „in“, hrají golf a dovedou se bavit o nějakých parfémech za tisíce. My normální si o metrosexuálství myslíme své…

Takže dámy: nic neholit, nevytrhávat, nedepilovat ani neepilovat – ani voskem, ani laserem, ani pastou. Celá ta šaráda je past na vaše peněženky. Máte-li však co do činění s muži s médii vymydlenými mozky, nic jiného vám nezbude.

Reklama

Související témata:

Načítám