Hlavní obsah

Jak využít sako? K džínům i overalu

Foto: Petr Makovička

Outfity se sakem předvedla čtenářka KristýnaFoto: Petr Makovička

Reklama

Pokud je nějaký kousek, který byste měla mít za každých okolností a v každém věku ve svém šatníku, pak je to určitě sako. To totiž využijete na spoustu způsobů. Skvěle vypadá nejen k elegantnímu oblečení, jako jsou sukně a šaty, ale i k džínům nebo na jaře dokonce ke kraťasům. Tři nápady na nošení sáčka vám ukáže stylistka Jana Letková a opět na jedné z vás!

Článek

Naší modelkou se stala sympatická čtenářka Kristýna. Pokud byste si podobnou roli sama ráda vyzkoušela (a je úplně jedno, jaký jste typ), posílejte své fotografie na jana@prozeny.cz. Teď už se ale vraťme k sakům.

„Upgrade“ pro váš overal

Sáčko má tu úžasnou vlastnost, že dokáže každý model o třídu povýšit. Zkuste jím schválně doplnit váš oblíbený overal. Pak už jen přidat pár doplňků a z vašeho nejpohodlnějšího oblečení se rázem stane reprezentativní model. Na denní nošení klidně sáhněte po balerínách, pokud vás čeká důležitá akce, obujte podpatky. Pomyslnou třešinkou na dortu, tedy na vašem outfitu, potom bude maxi psaníčko v ruce.

Tip:Overaly jsou k nedostatkům postavy milosrdné, tím, že jsou splývavé, leccos zakryjí. Tomuto by také slušel široký pásek, který by zdůraznil ženské tvary. Pokud byste si měla vybrat jen jedno sáčko, volte to, které unosíte ke všemu. Kromě černé klasiky můžete vyzkoušet i takovéto v tělové barvě.

Na foto: sako (Ann Christine, 1100 Kč), overal (New Yorker, 809 Kč), korále (Ann Christine, 189 Kč), náramek (Ann Christine, 139 Kč), boty (Deichmann, 499 Kč)

Ležérní styling na den

Džíny jsou nesmrtelná klasika. Letos pofrčí ty rozšířené a stejně tak i zvonové (více se dočtete v našem článku Módní revoluce: Zvony jsou zpět!). Triko jsme zvolili ve světlém tónu, nicméně na jaře můžete sáhnout i po zářivějších barvách. Vůbec potom nevadí, že vám budou jeho rukávy ze saka vylézat. Pro elegantnější look můžete přidat saténový šátek a velkou jednoduchou kabelu.

Tip: Ležérněji budete působit, když saku ohrnete rukávy.

Na foto: sako (Ann Christine, 1100 Kč), kalhoty (H, 899 Kč), triko (Ann Christine, 359 Kč), boty (Deichmann, 499 Kč)

Zahřeje i zahalí

Sáčko nejenže krásně zahřeje, když máte šaty na ramínka, ale pomůže všem dámám, které se v šatech, obzvlášť v takto krátkých, cítí příliš odhaleně. Co se týče barev, nebojte se kombinovat více tónů. K tmavě modrým šatům a tělovému sáčku potom stejně jako stylistka Jana přidejte hnědý pásek a náramek. Přes den k šatům unosíte i kozačky, večer je potom nahraďte luxusními jehlami.

Tip:Pásek můžete podle posledních trendů umisťovat nejen pod sako, ale i na něj.

Na foto: šaty (United Colors of Benetton, 2299 Kč), kozačky (Deichmann, 899 Kč), pásek (H, 390 Kč), náramek (H, 199 Kč), sako (Ann Christine, 1100 Kč)

Který ze stylingů se vám líbí nejvíc? Nosíte sáčka? Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám