Hlavní obsah

Je mi 50 a fakt se nenudím

Foto: Thinkstock

Stále se učím nové věci, třeba jak upravit fotkyFoto: Thinkstock

Reklama

Na věku nezáleží, žijeme podle toho, na kolik se cítíme. Máte to také tak? Pojďte nám o tom napsat, co všechno se dá dělat, i když už vám není -náct nebo dokonce ani -cet, na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Podivila jsem se dnešnímu tématu, protože věk už neřeším. Neřeším ani, co je pro můj věk či postavení vhodné či ne. Když jsem byla dítě, žila jsem jen s matkou, která byla věčně v nemocnici, otec na mě výživné neplatil. V žádném prázdninovém táboře jsem nebyla, protože nebyly peníze. Když mě vybrali v šesté třídě do volejbalu, byla povinná tepláková souprava, botasky, neměli jsme peníze, a tak jsem musela na volejbal zapomenout.

Když jsem s třídou jela na lyžařský výcvik, půjčila jsem si lyže ze školy. Na těch dřevech se nedalo pořádně jezdit, takže než jsem začala, už jsem i skončila. Toužila jsem hrát na klavír, neměli jsme peníze na hudební nástroj, chodila jsem tedy do dramatického kroužku. Celé moje dětství a mládí bylo odříkání a kompromisy.

Když pak už nějaké peníze byly, nejmladší syn měl čtyři roky, koupila jsem sobě i jemu kolečkové brusle a naučila jsem se na nich jezdit. Denně jsem najezdila 4 km. Chtělo to trochu odvahy, protože moje váha se již blížila ke druhé padesátce. Bylo mi tehdy 40 roků.

Foto: Thinkstock

V zimě jezdím pravidelně lyžovatFoto: Thinkstock

O dva roky později jsem jela se synem do francouzských Alp. Vůbec jsem netušila, do čeho jdu, dnes sjíždím kde co. Na sjezdovkách jsem našla obrovský relax a březen bez lyží si už nedovedu představit. Líbily se mi břišní tance, a tak jsem se začala vlnit. Už jsem byla poněkolikáté v kurzu.

Teď jsem si koupila švihadlo, vzpomněla jsem si, jak jsem byla v dětství dobrá. Jedu s vnučkou na dovolenou, neumí vajíčka, tak ji to musím naučit. Už se těším.

Hledám kurzy fotografování a zpracování fotek. Chci se naučit aspoň základy na snowboardu a hrát kulečník. A kdyby mi nohy odmítaly poslušnost, pak začnu pilovat cizí jazyky, co mě pracně ve škole učili.

Už nepíši u svého věku -cet, ale -át. Ale přece v té druhé půlce života se nebudu nudit!

Také žijete podle toho, na kolik se cítíte? Nenecháte se ovlivnit diktátem společnosti, nosíte krátké sukně, chodíte tančit a bavíte se s výrazně mladšími lidmi? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám