Hlavní obsah

Jeden z nejkrásnějších bytů v Praze: Takhle vypadá!

Foto: MERRYGORANDO.COM

Půda v centru Prahy se proměnila v luxusní bydlení mladého páruFoto: MERRYGORANDO.COM

Reklama

Co se stane, když se spojí unikátní prostor a originální zařízení? Vznikne nenapodobitelný loftový byt, který nemá kolem dokola obdoby! Mladý pár má to štěstí, že zde žije. A vy, že můžete jít s námi do takového prostoru aspoň na návštěvu!

Článek

Nejvyšší patro a půda v domě okouzlí samy o sobě a jsou jako dělané pro elegantní nebo romantické bydlení. Ale když takový prostor, který dohromady měří skoro tři sta metrů čtverečních, získá mladý bezdětný pár, kterému nechybí odvaha a smysl pro originalitu a na nějakou korunu nekouká, i když cenu svého bydlení prozradit logicky nechce, výsledek rekonstrukce stojí opravdu za to!

Patro pro život, patro pro hosty

Na centimetry se zde moc nehledělo. První patro bytu slouží jen jako předsíň, prostorná šatna a je zde ještě pokoj pro hosty s koupelnou. Po bílém schodišti se dostáváte o poschodí výš, kde je vytvořený jeden velký obytný prostorbez příček. Ten tvoří ložnice, která je od okolí oddělena pouze pomocí dekorativních větviček, obývací pokoj a kuchyň. „Důležitým prvkem celého podkroví jsou pak odkryté dřevěné trámy a na nich umístěné LED osvětlení, které ještě zdůrazňuje kolmost střechy,“ říká Radovan Mačák ze studia Merrygorando, které loft zařizovalo. Oddělená tak zůstává pouze koupelna s toaletou. A zařízení jednotlivých pater?

Foto: MERRYGORANDO.COM

Prostor pod střechou je celý otevřený, včetně ložniceFoto: MERRYGORANDO.COM

Uvidíte zde toho více než ve vzorkovně s nábytkem – od luxusních lustrů přes věci od známého švédského výrobce nábytku až po zboží z bazaru! Přestože je interiér netradičním mixem barev a stylů, působí jednotným a sladěným dojmem. A to díky bílé barvě, která se „táhne“ celým bytem a najdete ji na schodišti, stěnách a částečně i podlahách.

Foto: MERRYGORANDO.COM

Obě patra propojuje bílé schodiště a tato barva se „táhne" celým bytem a působí jako jednotící prvekFoto: MERRYGORANDO.COM

Nudný obývák? Omyl!

Kuchyň s velkým barem je pro pořádání domácích večírků, majitelé je organizují často, nezbytná. Nesměla proto chybět ani v tomto loftu, kde se stala i přirozenou dominantou celého patra. A zaujme nejen svou velikostí. „Atypická je jak červená barva pracovní desky, tak zaoblený a nesouměrný tvar, který na jednom konci přechází v otáčecí bar,“ popisuje druhý spoluautor Otto Fiřt. Kuchyň, a nejen ona, je příkladem, jak lze starým věcem dát nové využití. Stačí se podívat do rohu, kdy staré trubky nahrazují stojan na víno, a zároveň tak využívají hůře přístupný prostor pod šikmou střechou. A své využití samozřejmě nacházejí i trámy – nad pracovní deskou třeba slouží k zavěšení červených a šedých světel, která se hadovitě proplétají vzduchem pod nimi.

Foto: MERRYGORANDO.COM

Majitelé milují večírky, a tak si přáli mít doma velký barFoto: MERRYGORANDO.COM

Na kuchyň navazuje jídelní kout, který tvoří jednoduchý stůl s veselými pruhovanými židlemi, a také obývací pokoj. Mnozí o něm řeknou, že je v kontextu s ostatními místnostmi příliš decentní a možná i nudný. Ale to je omyl! Žlutá a šedá pohovka spolu s nízkým konferenčním stolkem nabízejí pohodlí při posezení s kamarády i relaxaci. I zde však autoři interiéru dokázali překvapit! Čelní stěna je totiž zakrytá průsvitnou látkou a podsvícenou LED diodami, které mění barvu. Během několika vteřin se vám tak pokoj zbarví do všech odstínů duhy od žluté přes červenou, zelenou a modrou až po fialovou.

Foto: MERRYGORANDO.COM

Čelní stěna obývacího pokoje je podscvícená LED diodami, a tak může měnit barvyFoto: MERRYGORANDO.COM

Postel uprostřed místnosti: jak se vám líbí?

Druhá část podkroví je koncipována jako odpočinková. Ano, patří sem ložnice, ale nejen ona. Na pomezí mezi ní a kuchyní se totiž nachází relaxační zóna se zavěšenými houpacími sítěmi, kde si můžete připadat jako na zahradě. A aby se tento pocit ještě umocnil, designéři pod sítě nechali položit koberec zelený jako čerstvá jarní tráva.

Foto: MERRYGORANDO.COM

K relaxaci slouží nejen postel, ale i na trámech zavěšená houpací siťFoto: MERRYGORANDO.COM

V ložnici pak určitě překvapí postel nesouměrně umístěná uprostřed, okolo ní jsou poházené kožešiny. Je přece tak příjemné ráno položit nohy do měkkého koberečku! Na věci, které je třeba mít při ruce, pak slouží skříň připomínající skrumáž starých kufrů. Zatímco ložnice majitelů je zařízená v takzvaném glamour stylu, z té pro hosty na vás dýchne romantika.A to nejen díky nábytku, který koupíte v běžném obchodním domě. Zajímavý charakter prostoru dodávají i pruhované stěny nebo tapeta naproti posteli.

Která z ložnice se vám líbí více? A souhlasíte s tím, že jde o jeden z nejkrásnějších bytů v Praze? Řekněte to ostatním v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám