Hlavní obsah

Jsem krásná, ale...

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nechci pořád slyšet, že jsem jen hezká...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Téma týdne: Krása - dar, nebo prokletí? Je to jen chvilka, co jsme vyhlásili nové téma, a už jsou tu první reakce. Petra píše, že by se ráda s vámi podělila o své zkušenosti, postřehy i názory.

Článek

O sobě člověk dosti těžko říká ,,Ano jsem hezká!", ale mám-li být upřímná, asi patřím mezi ty hezčí a atraktivnější ženy... Když tak přemýšlím o tom, zda jsem měla život lehčí nebo složitější, odpověď nebude jednoznačná. Každý zná anekdoty o hloupých blondýnách a i já to měla se svou plavou hřívou stejné, a proto jsem se musela vždy snažit o něco víc než ostatní, abych okolí přesvědčila také o svých jiných kvalitách. To je asi ta stinná stránka. Další věc, když už něco v životě dokážete, tak si stejně většina myslí, že je to proto, že dobře vypadáte.

Krása a partnerské vztahy

A co partnerské vztahy? I tady je to složitější, můžete mít skoro každého muže, kterého chcete, nebo naopak někteří muži se vás bojí oslovit z důvodu odmítnutí. A vy nikdy nevíte, zda dotyčný s vámi není kvůli vašemu vzhledu, jeho láskou si nemůžete být nikdy jistá. Vztahy máte komplikované, každý vám říká, jak jste hezká, ale o tom, že jste chytrá, neslyšíte, což mi docela vadí. Ale kdybych mluvila jen o tom negativním, tak bych vám lhala. Každý hezký člověk má blíže k lidem, lépe se seznamuje, navazuje různé kontakty a také má možnost volby zaměstnání, kde se vyžaduje atraktivní vzhled. Je to určitě nefér, ale je to tak. Když se nad tím tak zamyslím, uvědomím si, že na druhou stranu skoro každá žena může být krásná a atraktivní a ne každý hezký človíček je milý a charismatický. Takže co to ta krása vlastně je? Někdo může být hezký až na druhý pohled a existuje vůbec ošklivý člověk?

Máte stejný názor jako Petra? Opravdu si myslíte, že neexistuje ošklivý člověk? Je výhoda mít práci, kde se vyžaduje krásný vzhled, nebo spíš patříte k těm, co uznávají jiné hodnoty člověka? Své příběhy, jak vám vzhled komplikuje nebo usnadňuje život, pište na info@prozeny.cz a přidejte se k těm, které dostanou příležitost získat honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám