Hlavní obsah

I několik dní jsem o něm nevěděla

Foto: Thinkstock

Kamarádi měli vždycky přednostFoto: Thinkstock

Reklama

Téma týdne Neustále není doma se netýká jen páru, kde manžel jezdí neustále po světě. Odloučení může vzniknout i tehdy, kdy se s partnerem vidíte každý den. Své o tom ví i čtenářka Radka, která tak s manželem prožila pět let. Déle to už nevydržela.

Článek

Ve vztahu, kdy manžel nebyl stále doma, jsem žila pět let. Možná kdyby to bylo kvůli práci, pak by se naše životy odvíjely jinak! Jenže on odcházel za kamarády...

Vdávala jsem se ve 21 letech a čekala miminko s krásným, dobře vydělávajícím a vtipným mužem, kterého mi záviděly všechny ženy. Na začátku jsme spolu trávili veškerý společný čas - v posilovně a následně v hospůdce, kde se setkávali podobně ladění příznivci fitness. Můj vyvolený byl bavič a navíc i vzor fyzické dokonalosti. Ostatní chlapi a dívky ho hltali při každém slovu, natož pohybu. Měla jsem pocit, že svět se točí kolem nás.

Po narození syna ale vyvstaly povinnosti - starost o dítě a domácnost mi zabrala veškerý čas, jenže manžel mně nepomáhal a místo toho pokračoval dál ve svém životě: práce, posilovna, hospoda. Bylo mi to líto, ale říkala jsem si, že až dítě povyroste, tak se vše změní a budeme fungovat jako rodina. Občas se stalo, že manžel absolvoval večírky i přes noc (bez něj by přece nebyla zábava) a po nich šel přímo do práce. Když se poprvé stalo, že šel jen tak v únoru s košem vysypat odpadky a nevrátil se, tak jsem vystrašená obvolávala nemocnice. A jaké bylo mé překvapení, když se vrátil za tři dny s vysvětlením, že náhodou prý jeli kolem kamarádi a hned ho nabrali s sebou na bezva mejdan. To přece nemohl odmítnout!

Byla jsem stále sama, na starosti, na výchovu dítěte a náš intimní život se stal mou noční můrou. Ale i přesto jsem se přemlouvala, že je to můj muž a musím při něm stát a držet rodinu pohromadě. Postupem času už mi přišlo skoro přirozené, že vyčistím odpad, pračku, popřípadě zavolám opraváře. Jediný důvod, proč jsem vztah udržovala, byl syn. Chtěla jsem, aby měl otce. Ale pak už jsem dál zkrátka dál nemohla.

Začala jsem zjišťovat, že si se synem úplně vystačíme sami. Jezdili jsme na výlety, lyžovat a tatínek nám přestal chybět. Mé úplné vystřízlivění přišlo na Štědrý den, když malému byly čtyři roky. Manžel odešel pro vánoční stromeček a nějak zapomněl říct, na které Vánoce se vrátí. Vrátil se až po Novém roce! V tu chvíli jsem si uvědomila, že o muže, který není neustále doma, nemohu se na jeho přítomnost spolehnout a počítat s ním, když ho potřebujeme, opravdu nestojím.

Zažíváte podobné chvíle jako Radka? Také partnera vidíte jen občas? Ničí to váš vztah, nebo vám to naopak vyhovuje? Zažila jste vztah na dálku? Napište nám své příběhy na info@prozeny.cz, na tři z vás čeká odměna 500 korun!

Reklama

Načítám