Hlavní obsah

Kamarádka? Závidí i dítě!

Foto: Thinkstock

Závist do kamarádství nepatříFoto: Thinkstock

Reklama

Kamarádky nám dokáží zpříjemnit život stejně jako otrávit. Když se stane, že žárlí, může začít kopírovat váš život a to je otrava. Příběh své přítelkyně nám poslala čtenářka Bohdana. A jak jste na tom se žárlivými kamarádkami vy? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Tento příběh se týká mojí nejlepší kamarádky. Je to holka do nepohody, na kterou se můžu kdykoliv obrátit třeba o půlnoci. Kamarádíme se od našich 15 let, tedy zhruba dvacet let, prožívaly jsme společně naše průšvihy ve škole, zklamání, moje lásky a tu její jedinou, se kterou začala chodit ještě dřív, než dostala občanku, a kterou si pak vzala a mají spolu krásnou holčičku…

Když jsme studovaly, kamarádka byla na rozdíl ode mě velmi spořivý typ, v letech, kdy já proflámovala víkendy, užívala si co nejvíc života, tak Jana místo toho šetřila se Standou každou korunu, kterou dostali nebo vydělali, na jejich vysněné společné bydlení. Jsme dodneška každá úplně jiná, ale věříme a rozumíme si, co nemá jedna, doplňuje druhá.

Každá máme samozřejmě i svůj okruh dalších přátel. A právě díky němu dochází ke kuriózním životním situacím. Janina kamarádka jí závidí snad celý její život. Mnohdy zachází její chování až do extrémů. Tak například: Když se po několika letech manželství Jana se Standou zmohli na vlastní baráček a prodávali svou malou garsonku, ve které několik let bydleli, její kamarádka, která do té doby hanila jejich prý mrňavé neútulné bydlení, hned přišla s tím, že si garsonku po nich koupí.

Vzápětí přišel další extrém. Její kamarádka jí tak záviděla bezva partnera, že neváhala a hned si našla kluka, který má alespoň stejné příjmení jako Standa. A když se Jana se Standou vzali a jeli na svatební cestu do Tuniska, netrvalo pár měsíců a její přítelkyně jim donesla své svatební oznámení. A kde myslíte, že se konala svatba? Na stejném místě jako ta jejich! Není tudíž pak už překvapující, že i svatební cesta proběhla ve stejném letovisku.

Jediné, na čem zatím „ztroskotala“, je dítě. Mojí kamarádce se nedávno narodila krásná holčička. Její kamarádka to nemůže přenést přes srdce a neúspěšně se o dítě snaží. Ale už našla řešení. Škrtá si v kalendáři navíc své „oplodňovací“ dny, aby jim lékař povolil co nejdřív možnost „děťátka přes zkumavku“. Co dodat...

Co vám provedla ze žárlivosti vaše kamarádka? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám