Hlavní obsah

Kanadský výzkum odhalil tajemství dokonalého sexu

Foto: Thinkstock

Kanadští vědci dali dohromady deset znaků, podle kterých se pozná dobrý sexFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nespoutanost, intenzivní přitažlivost nebo třeba empatie… Pro každého znamená úžasný intimní zážitek něco jiného. Kanaďané říkají, že bez deseti následujících komponent není milování skvělé! Co vy na to?

Článek

Skupina jistých výzkumníků se rozhodla odpovědět na otázku, jaká je podstata skvělého sexu. (Své nálezy publikovali v kanadském věstníku lidské sexuality – Canadian Journal of Human Sexuality.) Jak to probíhalo? Na základě podrobných rozhovorů se čtyřiašedesáti účastníky různého věku, vyznání a sexuální orientace se ukázala pravda. Přestože skoro všichni hodnotili sex jako subjektivní a přiznali, že nikdo nemůže definovat pojem „skvělý sex“, jejich odpovědi odhalily velké množství společných vlastností. A tak se zrodila odpověď...

Deset klíčových komponent fenomenálního sexuálního zážitku

1. Soustředěnost teď a tady

Žít okamžikem, mít mysl kompatibilní s tělem je pro vášeň velmi důležité, uvedli dotazovaní nejčastěji. Prý mnoho lidí má problémy „s vypnutím“ a uvolněním se. Honby za kariérou, péče o děti a splácení hypoték sexuálním zážitkům nepřejí.

Co z toho plyne? Starosti nad tím, co udělat zítra k večeři, nechte stranou. Aspoň se pak u jídla budete potutelně usmívat...

Foto: Thinkstock

Splňuje váš milostný život výše uvedené parametry?Foto: Thinkstock

2. Synchronizace partnerů

Mnoho respondentů věří, že hlubší spojení mezi dvěma lidmi, a to bez ohledu na délku jejich vztahu trvajícího od několika hodin po roky, je klíčovou součástí optimálního sexuálního zážitku. Někteří ho popsali jako pocit synchronicity neboli ztrátu osobních hranic, jiní zase jako příval silné sexuální energie. Ve dvou se to prostě lépe táhne!

Co z toho plyne?Čím hlubší duševní spojení, tím hlubší sexuální zážitky.

3. Spřízněnost duší

Odpovědi respondentů potvrdily, že záleží na silném propojení mezi erotickou intimitou a pocitem bezpečí eventuálně jistoty ve vztahu. Pokud nepřijmete partnera se vším, co nabízí i bere (ano, počítá se i křivý penis a jiné menší „defekty"), jste o krok pozadu. Každý, kdo se podílel na studii, uvedl, že bez něčeho takového je sex pouhou epizodou z béčkového filmu.

Co z toho plyne? Boží sex se dá prožít i s Quasimodem, jestli k němu chováte aspoň o trochu víc sympatií než ke své bance.

4. Zvýšená empatie ze strany milence

Schopnost „číst“, co a kdy vyvolává ty a ony reakce na těle partnera, se nazývá nonverbální komunikace. Dle dotazovaných je považována za důležitou součást vynikajícího sexu. Na to ale prý musí být milenec citově zralý a mít za sebou nějaké sexuální zkušenosti, aby potřeby a přání svého protějšku poznal, a taky se podle nich zařídil.

Co z toho plyne? Ani tak nezáleží na tom, co má v kalhotách, ale v hlavě.

5. Nespoutanost

Sex bez zábran, ve kterém si můžete říct o cokoli a být čímkoli. I to jde ruku v ruce s velkolepými sexuálními zážitky. Aby se však partneři opravdu intimně odvázali, musí k sobě být upřímní a mít velkou důvěru jeden ve druhého. Bez toho se třeba k análnímu sexu nebo fistingu přistupuje špatně...

Co z toho plyne? Pokud si před novou známostí budete hrát na kočičí ženu nebo lehkou děvu svádějící svého klienta, může o tom druhý den vědět celá ulice. Experimenty si nechte jen pro toho, s kým už máte ledacos za sebou.

Foto: Thinkstock

Nespoutanost, originalita a objevování jsou na sexu to nejlepšíFoto: Thinkstock

6. Důvěra a odevzdanost milenci

Mimořádný sex je spojen s důvěrou. Část odpovídajících uvádí, že pokud svému milenci maximálně věří, jsou schopni dosáhnout jistého stavu rauše jako třeba při meditaci (zde je spojitost i s tantrickým sexem).

Co z toho plyne? Největší a nejdůležitější erotogenní zónou lidského těla je mozek. Přesvědčíte-li ho o tom, že Karel nebo Pepík mají své sexuální kvality, našlápnete si do orgastického ráje.

7. Dobrodružství

Účastníci této studie vysvětlují, že skvělý sex je pro ně něco jako objevování nového kontinentu. Je to spojeno s riziky, dobrodružstvím a dobýváním. Takže už žádné milování každou středu v pět hodin na gauči, žádné puntíkaté ponožky, které viděl asi stokrát. Zahoďte je s úsměvem a neberte nezdary tak vážně. Údajně sex není nic bez trochy legrace a smíchu.

Co z toho plyne? Čas od času překvapte a nechte se překvapit.

8. Zranitelnost

Rozdíl mezi běžným, pravidelným sexem a tím s nálepkou „super“, je podle Kanaďanů také v přístupu milence. Jestliže projeví zranitelnost a city, oddělí ho to od sobeckých egoistů rychlostí blesku. (Na ty není nikdo zvědavý.) Nic jiného se ani nedalo čekat. Kdo by chtěl mít v posteli narcise místo sexuálního požitkáře? Nehlaste se všechny!

Co z toho plyne?Milovat se s kamenem znamená neočekávat splnění vlastních přání. Nadutci a zabedněnci je přece přehlížejí.

9. Intenzivní tělesný pocit a orgasmus

Muži i ženy se shodli, že jestliže se orgasmu během milování přirozeně dosáhne, je to znakem skvělého sexu. (Mimochodem, podle orgasmu můžete odhadnout povahu milence viz 10 druhů vyvrcholení: Který prožívá váš milenec?).

Co z toho plyne? Super orgasmu předchází odpovídající super předehra. Pokud na to jde od začátku špatně, nemůžete čekat zázraky.

10. Chemická přitažlivost

Výsledky rozhovorů taktéž ukázaly, jak důležitý pro uspokojivý sex je chemická přitažlivost mezi oběma jedinci (roli v takovém procesu hrají feromony, více ve článku Sveďte ho beze slov. Díky feromonům!). Bez silných emocí jako touhy a chtíče by nešlo dosáhnout toho pravého uspokojení.

Co z toho plyne? Muži si myslí, že o výběru partnerky rozhodují oni. Opak je pravdou. Jestliže chce žena, ve většině případů chce i muž.

Závěr studie? Překvapivý!

Jedním z nejvýznamnějších výsledků této studie je, že jednotlivci jsou si vědomi toho, že se sami musí snažit, aby v páru sklidili sladkou smetanu. No sláva! Konec svádění viny na druhé! (Kéž by si z toho vzali všichni příklad, že?)

A co dělá váš sex skvělým?

Reklama

Související témata:

Načítám