Hlavní obsah

Letní kúra pro ukázkové nožky

Foto: Thinkstock

V létě se objeví každá chyba v péči o nohyFoto: Thinkstock

Reklama

Nezdá se, ale léto je už doslova za dveřmi. Mnohé se už těšíte, jak si vyšlápnete do ulic v sandálkách či žabkách. I ty nejkrásnější botičky ale zazdíte ztvrdlými patami a popraskanými chodidly. Že je nemáte zrovna ukázkové? S trochou péče to stihnete napravit!

Článek

Ruku na srdce, nepatříte právě k té části žen, které v zimě péči o chodidla zanedbávaly, protože co není vidět se zkrátka nepočítá? Pak se nemůžete divit, že vnaše nožky nejsou ve formě. Bojovat se ztvrdlou kůží není jen otázkou jedné návštěvy pedikérky. Jediným způsobem, jak docílit výstavních nohou, je totiž pravidelnost.

Kvalitní pedikúru zvládnete hravě doma! Když si ji dopřejete minimálně jednou za dva týdny, bude výsledek perfektní!

Zbavme se „hroší kůže“

Domácí pedikúru si dělejte navečer, po péči je dobré nohy namazat silnější vrstvou hydratačního krému (dobré jsou ty s glycerinem, použít můžete i vazelínu nebo dětský olejíček) a v bavlněných ponožkách vklouznout do postele. Ráno budou mnohem hladší.

  1. Do lavoru s co nejteplejší vodou přidejte půl šálku mléka, koupelovou sůl a trochu heřmánku. Deset až patnáct minut pak relaxujte – ztvrdlá kůžička se lázní krásně změkčí.
  2. Dopřejte si domácí peeling nohou. Postačí trocha cukru, medu a kapka olivového nebo slunečnicového oleje. Touto směsí celá chodidla krouživými pohyby jemně obruste.
  3. Opláchněte a na hrubší části ještě použijte pemzu.
  4. Osušte a natřete.
Foto: Thinkstock

Koupel udělá vašim nohám dobřeFoto: Thinkstock

Jak na nehty

Nehty upravujte ideálně kleštičkami na nehty. Zbylé nerovnosti obruste pilníkem. Kůžičku zatlačte pomerančovým dřívkem, nikdy ji nestříhejte! Nezapomínejte na lak, a to ani v případě, že na barvy moc nejste. Lepší světlý tělový lak, než nic! Nehty můžete dozdobit i kamínky.

Zbavte se pocení a kuřích ok

Pokud se vám potí nohy, neměly byste zapomínat na sprej na chodidla. Bát se nemusíte ani klasických antiperspirantů, které používáte do podpaždí. Velmi účinný je například Dricolor, který seženete v lékárně.

Za kuří oka mohou nejčastěji nesprávné, příliš těsné boty. Pomoci by měly speciální náplasti na kuří oka, které jsou k dostání v lékárnách a drogeriích. A na paměti byste měly mít i vhodnou výměnu obuvi.

Choďte naboso!

Kdykoli je to možné, choďte venku naboso! Prospějete tím nejen svým nohám, které se krásně prokrví, ale zároveň i celému organismu. Na chodidlech jsou totiž body, které ovlivňují orgány celého těla. A co víc – posílíte tím i svaly a šlachy.

Zajděte si na pedikúru

Ačkoli se o své nohy ukázkově staráte, měly byste občas navštívit pedikérku. Je to přece jen profesionálka – mimo jiné má na odstraňování kůžičky efektivnější metody, lépe se popere s kuřími oky, udělá parafínový zábal či reflexní masáž. „Pravidelným odstraňováním ztvrdlé kůže se navíc zabraňuje pozdějšímu praskání chodidel i jejich pálení,“ říká pedikérka Martina Hlavčíková.

Hýčkejte tedy své nožky pravidelně, ať je můžete v létě hrdě vystavovat!

Reklama

Načítám