Hlavní obsah

Letní vychytávka: Šperky na nohy

Foto: Thinkstock

V letních měsích využijete šperky i na jiných částech těla, třeba na nohouFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad všechny ženy milují šperky, některé se jimi zdobí raději než jiné, ale překrásným náhrdelníkem či prstenem nepohrne žádná. V letních měsících se škála míst, kde se dají nosit šperky, poněkud rozšiřuje. My vám ukážeme takové, kterými si můžete ozdobit nohy – chůze po pláži nebo po městě v sandálkách pak bude o mnoho efektnější!

Článek

Některé z vás je nosí již několik sezon, ostatní buď sbírají odvahu, nebo jim tato móda přijde příliš nepohodlná. V podstatě jde ale jen o zvyk – stejně jako na prstech na ruce – ty, které milují šperky, přece nemůže prvotní nepohodlí zastavit! Na výběr máte mezi prsteny a nákotníky – prsteny se samozřejmě hodí do otevřených bot (tipy najdete zde: Trendy sandálky hýří všemi barvami!), nákotníky můžete ale vzít i k lodičkám – důležité je, aby daný šperk vynikl!

Prsteny – jednoduché i zdobené

Prsteny, které patří na prsty u nohou, jsou nejčastěji tvořeny necelým kroužkem, aby si je každá z vás mohla přizpůsobit na jakýkoli prst. Na vybranou máte mezi jednoduchými kroužky, připomínajícími snubní prsten, a zdobenými kytičkami, mašličkami nebo kamínky, které působí něžněji a romantičtěji. Běžným materiálem je stříbro, ale seženete i různě barevné. Všechny však zaručeně přitáhnou k vašim nohám pozornost – myslete tedy i na pěkně upravené nehty (tipy na trendy laky naleznete v článku Laky na nehty v odstínech, které letí!).

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Tribal 132 Kč, 132 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: Fler.cz (Čaki) 111 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Tribal 132 Kč, 132 KčFoto: archiv firmy

Nákotníky – jemné i masivní

Možná o trochu pohodlnější jsou právě nákotníky – ve tvaru jednoduchých řetízků je na noze téměř necítíte, a přitom dokážou udělat velkou parádu. Zvolíte-li jemnější řetízek, zjemní se tak celá noha, klidně však sáhněte po masivnějším kousku, ten totiž rozhodně nikdo nepřehlédne! Právě tyto výraznější kousky evokují módu dalekého Orientu a bývají i běžnou ozdobou právě orientálních tanečnic – zvolit můžete jednoduchý nákotník nebo takový, který se zachytává za prst, takže pokrývá a překrásně zdobí celý nárt. Bývají zdobeny lesklými penízky nebo kamínky či korálky. Zde je však potřeba dobře uvážit, do jakých bot budete šperk nosit – ne všechny totiž dávají těmto typům nákotníků dostatečný prostor!

Foto: archiv firem

Na foto: vše Fler.cz (Elanorka) 177 Kč, (olena.n) 145 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aiva 366 Kč, Fler.cz (Tham-Tham) 149 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Hi-isis.cz 190 Kč, 390 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto : vše Hi-isis.cz 190 Kč, 390 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Tribal 336 Kč, 264 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Hi-isis.cz 190 Kč, 390 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Tribal 389 Kč, 384 KčFoto: archiv firmy

A co vy? Ozdobíte si toto léto své nožky?

Reklama

Související témata:

Načítám