Hlavní obsah

Trendy sandálky hýří všemi barvami!

Foto: Thinkstock

Sandálky patří k povinné letní výbavěFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sandálky, pantoflíčky, žabky, flip flopy. Letní botičky, které berou jako každý rok touhle dobou módní scénu útokem. A nabídka je skutečně obrovská. My jsme dnes vybrali ty nejbláznivější, se kterými rozzáříte nejen městské ulice, ale vaše nožky budou nepřehlédnutelné také u vody a v přírodě.

Článek

Minulý týden jsme vám nabídli stylové letní kozačkya některé čtenářky se v diskusích ohradily, že si v něčem takovém nebudou přece ve třicetistupňových vedrech pařit nohy. A právě pro ně tu máme naše dnešní tipy.

Trendy vzdušné modely na nízkém podpatku z aktuálních kolekcí, které vám při chůzi zajistí veškerý komfort a přitom budou vypadat skvěle. Hodí se jak ke kraťasům a kalhotám, tak k sukním či šatům.

Barvičky hrají prim

Snad žádné jiné boty nenajdete v tolika rozmanitých veselých a křiklavých barvách jako obyčejné žabky nebo římské sandálky. Tady se návrháři skutečně vyřádili. V obchodech tak narazíte na řvavě růžové, sytě oranžové, zelenkavé, tyrkysové, fialové i kanárkově žluté. A co teprve, když se některé barvy smíchají dohromady? To jsou pak designové kousky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Baťa 699 Kč, 3Suisses 759 Kč, dole Dior, info o ceně v obchodě, Tamaris 999 Kč, Zara 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Baťa 499 Kč, Bottega Veneta 8000 Kč, dole Dior, info o ceně v obchodě, Halens 820 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Jejich originální vzhled navíc podtrhne zdobení v podobě různých přezek, třpytivých kamínků, kytiček, mašlí, dokonce i peří. Hlavním trendem jsou ale pásky. Ať už vaši nohu zdobí jen dva nebo ji obmotá hned několik pásků až po kotníky, vždy vypadají elegantně a sexy. Pokud na páskové modely nedáte dopustit, prohlédněte si další inspiraci zde: Naše láska: Letní boty!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře bonprix 449 Kč, Halens 1299 Kč, dole Neckermann 1299 Kč, Tamaris 1199 KčFoto: archiv firem

Už jste zkusily „plasťáky“?

Ať už se jedná o známou firmu Crocs nebo honkongskou značku Coqui či voňavé Mellisky, všechny boty jsou vyrobeny ze speciálního ergonomicky tvarovaného plastu. Ten je velmi přizpůsobivý, trvanlivý a téměř nic neváží, takže vás nebude při chůzi nijak omezovat.

Povrch by měl být také dobře přilnavý k pokožce a odolný proti zápachu a mikrobům. Dalším plusem je rovněž jednoduchá údržba díky dobré omyvatelnosti povrchu. Některé typy mají dokonce akupresurní stélku z elastického materiálu, která působí na reflexní body umístěné na chodidlech. Proč si tedy delší procházku po městě či po pláži nezpříjemnit zároveň lehkou masáží?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Coqui 249 Kč, 249 Kč, dole Crocs 810 Kč, 950 KčFoto: archiv firem

K vodě na pláž

Snad každá žena má v letním botníku alespoň jeden pár žabek mezi prsty, kterým se také říká flip flop. Ty jsou ideální k vodě, na písečnou pláž či do parku na piknik. My doporučujeme barevné s květinovou vložkou nebo různým potiskem, který je hezky vidět při každém kroku. Design pak můžete sladit i s plážovou taškou či plavkami, které se někdy prodávají už v setu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Baťa 199 Kč, Converse 1150 Kč, dole F&F 100 Kč, Keen 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Baťa 499 Kč, Havaianas 920 Kč, dole Keen 799 Kč, New Yorker 199 KčFoto: archiv firem

Do přírody i na turistiku

Jste zkušené sportovkyně a chodíte rády v létě na výlety do lesa nebo milujete lehčí turistiku? To budete potřebovat jistě stabilnější a pevnější obutí. Pro takové aktivity jsou zde outdoorové sandály s protiskluzovou podrážkou a ochranou prstů. Modely značky Keen jsou navíc určené do vody, takže pokud se chystáte na kanoe, rafting nebo na kamenitou pláž, neváhejte. Sportovní boty však stejně dobře najdou uplatnění i pro městské chození.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): nahoře Crosroad 399 Kč, Hudy 1673, dole Keen 1350 Kč, 1390 KčFoto: archiv firem

Tak co, které sandálky upřednostňujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám