Hlavní obsah

Líčení, které vydrží 24 hodin

Foto: Petr Makovička

Vytvořte si líčení, které odolá a dočká se s vámi večera i nociFoto: Petr Makovička

Reklama

S líčením si před důležitou akcí opravdu vyhrajete, ale už po dvou hodinách vidíte, že ani zdaleka nevypadáte tak, jako když jste opouštěla domov. No a na konci večera? Radši nemluvit. Okoukejte triky vizážistky Evy Vodňanské a vytvořte si líčení, které se vás, respektive vaší tváře, jen tak nepustí.

Článek

Přesně takové líčení potřebovala i mladá maminka Míša, která se po našem natáčení chystala na svatbu nejlepší kamarádky. Jak zařídit, aby líčení vydrželo po celý den nebo v případě čtenářky Míši i po celou noc?

Podrobný návod najdete v našem instruktážním videu.

Líčení, která má vydržet až čtyřiadvacet hodin, je náročné nejen na „výrobu", zatížit může i vaši pleť. Doporučujeme ho proto dělat pouze před významnými událostmi, tedy ne denně. A v čem tkví jeho tajemství? Ve fixaci, která se provádí po každém nanesení dalšího přípravku.

Tekutý make-up se nanáší rovnou dvakrát

Začněte stejně jako naše vizážistka podkladovým gelem, který zaručí, že se líčení jen tak nesetře, a navíc tvář zmatní. Eva pracovala s podkladovým gelem pod make-up Mary Kay.

Pokračujte podkladovou bází v co nejpřesnějším odstínu vaší pleti, tou se rozumí v Evině profesionálním slovníku tekutý make-up. Pokud máte suchou pleť, zkombinujte ho v této fázi ještě s běžným denním krémem. Vrstvu přestříkejte fixační vodou (vizážistka používá Moisture Surge od Clinique, zkusit můžete i Mist and Fix, Make Up For Ever) a nechte zaschnout. Jestliže se vám nechce čekat, použijte stejně jako my vějíř (nebo cokoli jiného) a foukejte.

Po zaschnutí naneste ještě jednu vrstvu tekutého make-upu a znovu fixujte. Pokud se bojíte, že si na svém obličeji vytvoříte centimetrovou vrstvu, bojíte se zbytečně. Stačí, když použijete kvalitní make-up v přesném odstínu. Důkazem je naše čtenářka.

Foto: archiv firem

Na fotce Artdeco - báze, Clinique - moisture surge spray, Estée Lauder - Ideal Light, Mist and Fix - Make Up For EverFoto: archiv firem

Korekce pro bezchybnou pleť

Dalším krokem k dokonalému líčení je korekce a rozjasnění. Nazelenalým korektorem zakryjte červená místa nebo pupínky, lehce fialovou zase pigmentové skvrny, se žlutou pracujte pro projasnění. Skvěle vám poslouží paletka Camouflage od značky Vizart. Pod oči použijte rozjasňovač Estée Lauder, Ideal Light. Vrstvu opět přestříkejte fixační vodou. Celou tvář přepudrujte a na místa, která chcete potlačit, použijte o odstín tmavší pudr. Naneste tvářenku (mimochodem víte, jak pomocí tvářenky zeštíhlit obličej?) a ano, zase fixujte.

Aby řasenka držela

Teď už se přesuňme k očím. I pod oční stíny je dobré použít podkladovou bázi pod stíny (například značka Artdeco), která zařídí, aby se vám za chvíli neslily. Jestli si se stíny nevíte rady, přečtěte si náš článek Oční stíny: takhle vás změní!. Na řasy můžete použít voděodolnou řasenku, pokud ji doma nemáte, stačí, když na malý štěteček nastříkáte fixační sprej a lehce jím přejedete po řasách, před použitím řasenky i po něm. Nezapomeňte na úpravu obočí.

Už žádné obtisky na skleničce!

A teď se vrhněme na rty. Z hlediska trvanlivosti je určitě lepší použít rtěnku než lesk. Pokud nemáte neslíbatelnou, vyzkoušejte náš trik. Na rty naneste rtěnku, fixační vodu, naneste druhou vrstvu rtěnky a ke rtům přiložte kapesníček. Přes kapesníček pudrujte širším štětcem. Zní to zvláštně, ale jak uvidíte na videu, opravdu to funguje. Rtěnka se neobtiskne ani na skleničku. Na závěr ještě přestříkejte celou tvář a přepudrujte bezbarvým pudrem.

Uff, bylo to pracné, ale stálo to za to. S tímhle make-upem se rozhodně nemusíte nervózně kontrolovat v zrcátku nebo řešit, jestli si do psaníčka narvat mobil nebo líčidla pro nezbytné opravy. Nebudete je potřebovat.

Reklama

Související témata:

Načítám