Hlavní obsah

Módní inspirace: Zaostřeno na maxi kabelky

Foto: Isifa

Ženy kabelky milují. Divíte se?Foto: Isifa

Reklama

Nesmrtelná klasika typu birkinka, aktovky, obří psaníčka i ležérní tašky se zvířecími potisky. Takové jsou módní trendy v letošních maxi kabelách! A jejich výběr je opravdu rozmanitý. Jedno mají ale společné – praktičnost. Musí se do nich totiž vejít půl vašeho šatníku a kosmetické skříňky, odpolední nákup i další nezbytnosti, a zároveň nesmí ztrácet na eleganci.

Článek

Ačkoli tuto sezonu podzim/zima nastává boom spíše malých kabelek a především psaníček, velké kabely a maxi tašky rozhodně nejsou ze hry. A díky své praktičnosti z módy jen tak nevyjdou a své příznivkyně nikdy neztratí. Ženy jsou přece pověstné tím, že nosí spoustu věcí, které je potřeba mít vždy po ruce. Do větší kabely tak lehce uschováte vše potřebné a spousta kapes a fochů vám umožní zachovat vnitřní řád. Zvláště v zimě se bude větší prostor hodit i na odložení rukavic, šály a čepice.

„Módní je nyní velké kabely nosit jen tak v ruce nebo v podpaží, přestože mají dlouhé ucho. To se většinou nechává ležet volně, pokud ovšem nemáte tašku příliš těžkou. In budete s kabelkou à la Birkinka od značky Hermès nebo připomínající doktorský kufřík,“ radí stylistka Michaela Stabrynová. Tento typ kabelek působí velmi vkusně až luxusně a hodí se spíše na denní nošení k byznys stylu do kanceláře, na různé schůzky a důležitá jednání. A nejvíce mu bude slušet černá kůže.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 3500 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1999 Kč, H&M 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 1699 Kč, 1999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 490 Kč, Zara 3999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1399 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1499 Kč, Asos 2500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 650 Kč, Halens 569 KčFoto: archiv firem

Hledáte-li ležérnější kousky, zvolte například kabelky pytlovitého tvaru nebo „nákupní“ tašky, které jsou šik a zároveň skvěle zastoupí igelitky ze supermarketů. Jejich předností jsou pevné pletené uši, které se jen tak nezničí a unesou i nějaké to kilo. Nedbalou drsnější eleganci dodá kabelkám kožešina. Obujte k ní kozačky na nízké podešvi nebo robustnější městské pohorky na podpatku a budete stylové.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Baťa 599 Kč, 2599 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2999 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 2799, 2999 KčFoto: archiv firmy

Vsaďte na červenou nebo hadí kůži

Co se týče barev a vzorů, fantazii se meze nekladou. Pokud však máme vypíchnout nejžhavější trendy z přehlídkových mol, bude to červená barva, se kterou jsme vás seznámili už v článku Nepřehlédnutelná červená: Troufnete si na ni?, a vzor hadí kůže. Zdají se vám moc výrazné? Právě proto po nich sáhněte. Uvidíte, jak rozzáří váš všední outfit.

A nebojte se, že byste k nim musely shánět lodičky ve stejném designu. Máme pro vás dobrou zprávu: „Už dávno neplatí, že kabelka musí ladit s botami. Někdy je samozřejmě fajn to sladit, ale je lepší zvolit jednoduché boty a upozornit na kabelku,“ říká stylistka Veronika Králová a dodává, že k výrazné kabelce je vhodné i střídmější oblečení, aby dostatečně vynikla.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1650 Kč, Asos 950 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 5299 Kč, Lindex 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2999 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Preferujete-li přece jen jednoduchost a jednobarevnost, určitě si vyberete z nepřeberného množství odstínů hnědé, která letos frčí v tónech velbloudí srsti, koňaku a rzi. O černé klasice se snad už ani nebudeme zmiňovat. „In jsou oproti letním neonovým barvám syté přírodní odstíny, kromě červené a oranžové. Ty tvoří křiklavou výjimku,“ dodává stylistka Veronika.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2999 Kč, H&M 2999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 899 Kč, H&M 2999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 399 Kč, Baťa 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 799 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Rafinovaný detail? Kožešina

A jaké materiály se v obchodech nejvíce vyskytují? Setkáte se s pravou kůží, levnější koženkou, semišem, látkou i lesklým povrchem. Tyto materiály se vzájemně kombinují a vytvářejí zajímavé kousky. Nejoblíbenějšími zdobnými prvky jsou, stejně jako u obuvi, kožešiny a pletenina.

Můžete tak zvolit kabelku, která je celá pokrytá kožešinou či úpletem nebo ji pouze zdobí drobná aplikace. Modely s pleteninou kombinujte i s pletenými doplňky z vašeho šatníku, kterými jsou hřejivé šály, rukavice, čepice, ale i podkolenky, návleky (ty si můžete vybrat zde), kamaše a vroubkované punčocháče.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Topshop 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 1600 Kč, Deichmann 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Deichmann 549 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Asos 950 KčFoto: archiv firem

A které kabelky preferujete vy? Možná už jste se inspirovaly v článku: Podzimní lov na kabelky: Vyberete si? Nezapomeňte se nám pochlubit v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám