Hlavní obsah

Nakupování mi vrátilo chuť žít!

Foto: Thinkstock

Nákupy mi zvedly sebevědomíFoto: Thinkstock

Reklama

I když nejste zrovna nakupovací typ, může nastat chvíle, kdy vás vytáhne z bryndy. Své o tom ví i jedna z našich čtenářek, které vycházka na nákupy změnila pohled na svět. Příští týden startuje téma: Mám kilogramy navíc a umím s nimi žít. Je to váš případ? Napište nám na info@prozeny.cz.

Článek

Nemám přímo mánii pro nakupování, ale občas jí řeším nepříjemné životní situace. Když mě před časem opustil partner a já zůstala sama, připadala jsem si ošklivá, nemilovaná, k ničemu. Neměla jsem chuť nic dělat, všechno bylo zbytečné.

Pak mě kamarádka vytáhla do obchodního centra. Prý ať přijdu na jiné myšlenky. Souhlasila jsem, i když jsem si myslela, že je to ztráta času a stejně budu celou dobu myslet jen na něj.

„Kup si něco nového a hezkého na sebe, ať se za tebou chlapi otáčejí,“ radila mi kamarádka. Nestála jsem o jiné muže, ale okamžitě mě napadlo, že když trošku změním svůj vzhled a image, že si toho můj ex všimne a třeba o mě opět dostane zájem.

A tak jsem ten den vymetla obchody s obuví, s oděvy, skočila jsem do tamějšího kadeřnictví a koupila si také novou rtěnku. Táhla jsem s sebou několik plných tašek a v duchu si nadávala, že jsem utratila většinu peněz, které jsem měla na jídlo na celý měsíc. Ale pokud by to mému vztahu pomohlo, tak proč ne…

Doma jsem se po dlouhé době radovala, neustále si zkoušela nová trika, sukně, kalhoty. Stále dokola jsem pozorovala i svůj nový účes. Líbila jsem se sama sobě a aniž bych to tušila, to byl teprve začátek nového života.

Nabyla jsem sebedůvěru, o kterou jsem rozchodem přišla, a začala si všímat, že bývalý přítel není jediný muž, který by se mohl za mnou otočit. Možná to tak bylo i dřív, ale asi jsem to neviděla. Sebevědomí mi otevřelo dveře do jiného světa, sem tam jsem zašla s kamarádkou na kafe, jednou dokonce i tancovat. A právě tam jsem potkala člověka, který sice není ještě mým přítelem, ale myslím, se jím zanedlouho stane...

Máte nějaké to kilo navíc, ale neděláte si z toho hlavu? Cítíte se zkrátka krásná a sebevědomá? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám