Hlavní obsah

Nemáte čas na krásu? Využijte noc!

Foto: Thinkstock

Spánek má na krásu pozitivní účinkyFoto: Thinkstock

Reklama

Také většinou nevíte, kde vám hlava stojí a to poslední, na co máte přes den čas je nanášení pleťových masek, zábalů a dalších kosmetických nezbytností? Jděte na to fikaně a využijte sílu noci. Až třetinu svého života prospíme, tak proč ze spánku nezískat maximum?

Článek

To, že má noc na naši krásu více než pozitivní účinky, už víte z článku Potvrzeno: Spánek nás zkrášluje!. Už jen samotný fakt, že si v peřinách poležíte alespoň sedm hodin denně, vás omladí a dodá zdravější vzhled vaší pleti. A když ještě před tím, než vklouznete do pyžama, do práce zapojíte kosmetické pomocníky, výsledek bude o to lepší!

Vezměte to od základu

Většina žen to bere jako samozřejmost, ale stále jsou dámy, které se „odličují“ mýdlem nebo dokonce vodou. Přípravky obsahující mýdlo nebo alkohol jsou přitom k pleti nešetrné, vysušují ji a ani ji pečlivě nevyčistí. Stejně je na tom i voda z kohoutku. Bez důkladného odlíčení pleti je přitom zbytečné, abyste se pouštěla do krémování nebo dalších procedur. Volte šetrné přípravky a máte-li sušší pleť, nepoužívejte produkty, které se smývají vodou. Než přistoupíte k nanášení krému, stříkněte na pleť trochu termální vody (Vichy, 95 Kč) nebo Květinové pleťové vody ve spreji (Saloos, 90 Kč). Svou pleť tak snadněji udržíte hydratovanou.

Na foto: Termální voda Vichy, Květinová pleťová voda Saloos

Potřebujete speciální noční krém?

Zajímá vás, jestli opravdu potřebujete na noc speciální krém? Není to jen reklamní fígl? Pokud používáte denní krém, který neobsahuje UV faktor (ten pleť zatěžuje) a je dostatečně výživný, můžete ho používat i na noc. Máte-li ale na den lehčí krém, je opravdu lepší, když večer sáhnete po nějakém hutnějším. Na pupínky a mastnou pleť skvěle zabírá Normaderm noční od Vichy (550 Kč), při ekzémech a problémech s pletí potom regenerační Zinková emulze od značky Miraclean (130 Kč), na vrásky a sušší pleť poslouží Regenerační noční krém od La Chèvre (320 Kč). Noční krémy nepoužívejte v oblasti očí, ráno by vás mohly překvapit nepříjemné otoky. Vsaďte raději na speciální oční krémy nebo šetrné a lehčí denní krémy.

Na foto: Regenerační noční krém La Chèvr e, Normaderm Night od Vichy, Regenerační zinková emulze Miraclean

Noční maskování

Jednou týdně sáhněte po hydratační masce, právě ty se dají často používat i přes noc. Vybírejte takové, které mají podobné vlastnosti jako krém a neušpiníte si s nimi polštář. Poznáte je podle informace na obalu, že se nemusí oplachovat (stačí je jen setřít tamponkem), občas se zase přímo uvádí, že je můžete nechat pracovat i v noci. V žádném případě to ale nedělejte s maskami čisticími, pleť by do rána vysušily. Pro noční účely vyzkoušejte masku Superior Nourishing Mask od Oriflame (299 Kč) nebo Hydratační masku Ahava (660 Kč). Nejen že ušetříte čas během dne, ale pleť bude díky nočnímu působění hydratovaná intenzivněji.

Na foto: Hydratační maska Ahava, Superior Nourishing Mask od Oriflame

Hebké tělo expres

Nemáte čas na důkladné mazání celého těla? Vyměňte klasický gel za sprchový olejíček a zvládněte hydrataci při večerní sprše. Pak už jen stačí, abyste před spaním namazala nejsušší místa tělovým mlékem nebo hutnějším tělovým máslem. Pokud do něj přidáte kapku samoopalovacího přípravku nebo tónovacího krému, vzbudíte se ráno se zdravější barvičkou. Drsné paty zase ošetřete speciálními přípravky určenými na nohy (jsou intenzivnější), jako je například krém od Neutrogeny (120 Kč) a jděte spát s bavlněnými ponožkami na nohou. Ráno budou nožky o poznání méně suché.

Na foto: Cracked Heel Foot Cream od Neutrogeny

Nezapomeňte na rty

Máte v zimě vysušené rty? Není nic snazšího, než na ně před spaním nanést trochu medu. Při večerním čištění zubů také můžete rty promasírovat navlhčeným kartáčkem.

Vyživte i vlasy

Nechce se vám čekat půl hodiny s maskou na hlavě? Vyzkoušejte noční péči od Kérastase (950 Kč). Dá se aplikovat jak na vlhké, tak i na suché vlasy. Stačí ji jen nastříkat do vlasů a ráno je upravit jako obvykle. Péče se nemusí oplachovat a hodí se hlavně pro jemné vlasy, které posílí a chrání.

Na foto: Voile Nuit od Kérastase

Máte i vy své zaručené zkrášlovací rituály, na které nedáte před spaním dopustit? Těšíme se na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám