Hlavní obsah

Tyhle tři metody zatočí s obezitou!

Foto: Thinkstock

Díky novinkám je hubnutí o něco jednoduššíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina z nás není spokojená s tím, jak vypadá. My jsme pro vás objevili tři možnosti, díky kterým se zbavíte kil, a to ať jich máte navíc jen pár nebo už desítky. Chcete vědět více? Tak čtěte dál!

Článek

Samozřejmě, kdo by nechtěl být štíhlejší a krásnější? I když spokojeni můžete být i v těle s několika kily navíc. Pokud máte kondici a cítíte se zdrávi, není se čím trápit. Pro vás ostatní tu máme tři způsoby, které různou cestou pomůžou zbavit se nadváhy nebo ji i obezitu diagnostikovat.

Jak jsme na tom?

„Obezita či nadváha, které jsou příčinou řady vážných zdravotních obtíží a které jsou fenoménem nezdravého životního stylu, podle nových informací společnosti SANEP postihují velkou část české populace,“ uvádí Šárka Nováková z agentury Aspen. Přesněji: každý pátý Čech je obézní, každý třetí má nadváhu. K řešení potíží se však odhodlá jen sedm procent z nich.

Jdu do toho!

Sedmatřicetiletá Jana nepatřila mezi tlouštíky, ale osm kil navíc měla. Chtěla je dát dolů, ale bez držení jakékoli diety. „Nikdy mi totiž k ničemu nepomohly. Navíc mít pořád hlad mi při dietách vadilo nejvíc,“ říká a prozrazuje, co jí pomohlo. „Zkusila jsem neinvazivní liposukci.“ A výsledek? Pozitivní. Že přesně něco tak snadného byste brali také? Opatrně, vše má své pro i proti, a tak jednoduché a beze snahy ani „odsátí tuku“ úplně není.

Foto: Thinkstock

Pohyb a cvičení musí jít ruku v ruce se správnou výživouFoto: Thinkstock

Specialistka na zdravou výživu Klára Podráská k tomu říká: „Neinvazivní liposukce není všespásná, ačkoli úbytek tukové tkáně lze garantovat. Je potřeba sportovat a vhodným způsobem upravit jídelníček. Pokud si s tím nevíte sami rady, obraťte se na výživové poradce.“

Diety nemáme rádi

„Více než polovina z nás, přesněji 55,1 procent, není spokojena se svým zevnějškem. Týká se to nejen těla, ale i celkového zdraví,“ doplňuje zajímavá čísla Šárka Nováková. „Jak známo, více kritické jsou ke svému tělu ženy (66,1 %) než muži.“ Dobrou zprávou ale je, že už tolik nevěříme na diety, jako spíš na celkovou změnu životního stylu. „Ano, správným řešením není dočasná dieta, ale postupná úprava toho, jak žijeme,“ uvádí výživová poradkyně Klára Podráská ze Salonu BE-1.

Tip redakce: O tom, co byste zkoušet rozhodně neměli, jsme psali v článku Šílené diety celebrit. Stejně tak se nenechte napálit těmito h ubnoucími pomocníky.

A čtenářka Jana nám dále prozradila: „Abych kila dole udržela, musela jsem stejně začít jíst zdravěji. A hlavně pravidelněji.“ Vynechala večerní orgie u ledničky a naučila se víc jíst (i pít) během dne. „Zdravá úprava menu neznamená hladovění, ale naopak,“ dnes už z vlastní zkušenosti vysvětluje Jana.

Foto: Leona ČernÁ

Neinvazivní liposukce může být začátkem celkových změn v životním styluFoto: Leona ČernÁ

A jaké že cesty ke zhubnutí jsme pro vás našli?

1. Neinvazivní liposukce

Co to je? „Funguje na principu rozbití membrány tukových buněk působením nízkofrekvenčního ultrazvuku. Za pomocí ultrazvukové hlavice se tukové buňky zahřejí a následně se pomocí lymfatického systému vyplavují ve formě mastných kyselin,“ uvádí odbornice Bára Hoffmanová.

Pro koho je vhodná? „Pomáhá při korekci konkrétních partií, může tedy jít jen o bříško, jehož se ženám třeba nedaří zbavit i dlouho po porodu. Efekt je o to výraznější, čím větší nadváhu klient má.“

Kolik stojí? Ceny se pohybují od 1000 do 4000 korun za jeden zákrok (ošetření partie trvá 15 minut plus 30 minut lymfodrenáž). I po jednom ošetření je vidět úbytek od 1,5 až do 7 centimetrů v obvodu. Provádí ji například Be-1 Salon, Ústav estetické medicíny, Sun City Clinic a další.

2. Screeningový diagnostický přístroj

Co to je? „Během několika minut máte výsledky s více než sto hodnotami, které se týkají vašeho zdravotního stavu,“ informuje MUDr. Jiří Skoupý, který s tímto přístrojem pracuje v Diagnostickém centru. „Přístroj pomáhá identifikovat například i první příznaky kardiologických poruch, cukrovku, vysoký krevní tlak, i zvýšenou hladinu cholesterolu."

Foto: Aditus Vitae

Screeningový přístroj vám pomůže objevit skryté příčiny zdravotních problémůFoto: Aditus Vitae

Pro koho je vhodná? Pro ty, kteří už mají skutečnou nadváhu až obezitu. „Tito lidé jsou častěji náchylní ke vzniku výše uvedených potíží. Vyšetření pomáhá tato rizika včas podchytit." Výsledky testu jsou pak pomocníkem při práci s obezitologem.

Kolik stojí? Za vyšetření zaplatíte 1900 korun, slevy na rodinu a jiné. Provádí kromě zmíněného Diagnostického ústavu například Aditus Vitae či Studio Dires. Podobné měření nabízí InBody v Dietologickém centru.

3. Nutriční typologie

Co to je? „Na základě osobní diagnostiky, vstupního dotazníku a biochemického vyšetření krve zjistíme, k jakému patříte metabolickému typu,“ popisuje jeden z autorů systému RNDr. Petr Fořt, CSc. Odborníkům systém poskytne nezbytné podklady pro tvorbu individuálního výživového plánu a sestavení jídelníčku na míru.“ Program vhodně kombinuje tisícileté zkušeností tradiční indické medicíny, celostní medicíny i nejnovější vědecké poznatky.

Pro koho je vhodná? Pro ty, kteří chtějí zpět životní energii a docílit optimální váhy,bez rozdílu množství kil navíc.

Kolik stojí?Vstupní diagnostika 400 korun, základní tříměsíční program 3800 korun, provádí Svět-zdraví. Podobný systém také nabízí Metabolic Balance či společnosti provádějící Minerální rozbor vlasů.

Zkrátka patříte-li mezi nespokojence se svojí vizáží či máte váhové potíže, jen o nich nemluvte. Zkuste se odhodlat k řešení. Přinese vám hlavně dobré zdraví. A na tom záleží nejvíce. Budeme vám držet palce!

Reklama

Načítám