Hlavní obsah

Pomoc, stěhujeme se z města

Foto: shutterstock.com

Ve velkém městě se cítím šťastnáFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: Život v satelitu. Dora vyrostla na vesnici a z celého srdce to tam nesnáší. Ve městě je šťastná, jenže přítel jí přichystal malé překvapení… Co teď? Přečtěte si celý její příběh a poraďte jí! Nebo nám napište ten svůj  na info@prozeny.cz a dostaňte za něj odměnu 500 korun!

Článek

Vyrostla jsem v malém městě – pár uliček, historické náměstíčko a obyvatelé skromných domků vykloněni z oken. Člověk se nemohl objevit na ulici bez toho, aby o tom okamžitě nevěděla nějaká klepna na úplně druhém konci města. Proto jsem byla ráda, že jsem odtamtud vypadla. Klevety, závist, napětí mezi sousedy, to není nic pro mě. Přišla výška, stěhování do Prahy, studia a hlavně nekonečné noci s přáteli plné smíchu. Chtěla jsem jít večer do kina? Jasně, šlo se! Chtěla jsem jít s kamarádkami za zábavou, vrátit se za svítání a švihnout sebou ještě oblečená do postele? Nebyl problém. Nikdo mě při tom neviděl, nikdo mi to nevyčítal a denně nepředhazoval.

Ve městě to prostě bylo jiné. Na jedné party jsem i potkala svého současného přítele. Tehdy jsme byli opravdu nespoutaní a dokázali jsme se bavit. Už je to šest let, co jsme se poznali. Oba pracujeme a náš společný život pomalu směřuje k dítěti. To si ale bohužel začal přítel uvědomovat dřív než já…

Proč bohužel? To bylo takhle. Měla jsem narozeniny (před půl rokem) a přítel pro mě připravoval prý opravdu velké překvapení. Tak jsem se těšila – znáte to: bude to večeře, nebo divadlo? Nebo snad nějaký šperk? Mohl by nám také zařídit dovolenou! Dal mi obálku. A v ní byl doklad o zaplacení pozemku – ve vesnici kousek od města, kde jsem dříve bydlela!

Snažila jsem se skrýt svůj údiv. Společné bydlení? Budiž… ale proč proboha ne v centru města?! To se budu muset vrátit zpátky do míst, kam jsem už nechtěla nikdy vkročit? Kde si musím půjčovat chybějící vajíčka od sousedů místo toho, abych si je šla koupit do supermarketu? Kde mi každý bude závidět i nos mezi očima a bude na mě koukat jako na „Pražačku“?

Jsem v koncích. Přítel mi o tom pozemku řekl před dvěma týdny a já vůbec nevím, jak mu mám sdělit, že tam nechci. Že nebudu šťastná a že já přece patřím do víru většího města, ne na zahrádku před domem. Nechci ho zklamat, miluju ho a chci s ním mít děti. Ale ne v zemi nikoho…

Také jste zažila stěhování z města na venkov nebo naopak? Jaké to pro vás bylo? Rozpadla se vám kvůli tomu rodina? Nebo vše proběhlo bez problémů a jste maximálně šťastná? Tématem tohoto týdne je život na vesnici, ve městě nebo v satelitu. Napište nám své příběhy a postřehy na info@prozeny.cz. Na konci týdne vybereme tři z vás a odměníme je 500 korunami!

Reklama

Související témata:

Načítám