Hlavní obsah

Pomocníci na domácí pedikúru: Otestovali jsme je

Foto: Thinkstock

Paty bez tvrdé kůže? Otestovali jsme, co vám s tím pomůžeFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak pečujete o své nohy? I v případě, že pravidelně chodíte na pedikúru, hodí se mít doma po ruce některého z pomocníků a nedat tvrdým patám šanci. Některé jsme vyzkoušeli za vás.

Článek

Možná by se zdálo, že v zimě, kdy jsou nohy stále zavřené v botách, nevyžadují tolik péče. To by ale byla velká chyba – pokud chcete mít nohy nejen krásné, ale i zdravé, pak se jim musíte věnovat ideálně každý den. Co vám s tím pomůže? Porozhlédli jsme se na trhu a vyzkoušeli za vás klasické mechanické pomocníky, ale i dva speciální přístroje. Ale hezky popořádku, od těch nejjednodušších a nejlevnějších až po ty specializované a skoro profi.

Pemza

Foto: archiv firmy

Nejlevnější možnost, jak se zbavit tvrdé kůže. Pemzu si můžete koupit různě hrubou i tvarovanou, v ceně už od deseti korun. Dražší varianta z vulkanických kamenů dodává pokožce broušením i minerály – i tak se cena pohybuje kolem 60 Kč. Používá se na koupelí předem změklou kůži. Na fotce Pemza Magnum za 39 KčFoto: archiv firmy

Výhody: Dlouho vydrží, můžete ji mít stále po ruce a práci s ní zvládne každý. Riziko poškození kůže nebo poranění je minimální.

Nevýhody:Protože může mít nerovnoměrný povrch, může kůži místy i třepit. Z otvorů uvnitř pemzy se nedají zcela odstranit zbytky kůže, což ve spojení s vlhkem v koupelně znamená, že může být plná plísní a bakterií.

Seřezávač na paty

Foto: archiv firmy

Rychlý, velmi účinný, ale i rizikový způsob, jak se zbavit tvrdých pat. Seřezávač používá ostré žiletky. Práce s ním vyžaduje zručnost. Cena se podle značky pohybuje asi od 50 Kč, ale počítejte s tím, že se prodraží kvůli nutnosti dokupovat žiletky. Používá se také na předem namočenou kůži. Na fotografii Credo Globos za 49 KčFoto: archiv firmy

Výhody:Velmi rychlá a účinná metoda, přijatelná cena, kůže se při použití netřepí. Nástroj lze dezinfikovat.

Nevýhody: Vysoké riziko poranění. Právě proto ho nelze doporučit diabetikům. Práce s ním vyžaduje cvik a pohyblivost, neboť záleží i na správném sklonu při práci s ním.

Ped egg

Foto: archiv firmy

Tento přístroj známe z reklamy. Při testu jsme buď neměli štěstí na kvalitní kus, nebo jsme příliš nároční. Ped egg byl hrubý a jakoby tupý, kůži spíš trhal, než obrušoval. Báli jsme se na něj zatlačit, protože vypadal křehce a obroušená kůže nezůstávala v nádobce, odlétávala a sypala se z ní při naklonění. Plusem zůstává cena 29 KčFoto: archiv firmy

Výhody: Rozhodně cena, a pokud budete mít štěstí na lépe pohromadě držící výrobek, pak i to, jak padne do ruky.

Nevýhody: Problematické zpracování, hrubost struhadla, špatné zpracování.

Profesionální manikúra-pedikúra Jata PS1024

Foto: archiv firmy

Tento přístroj nabízí sedm safírových nástavců na péči o nehty i kůži na rukou i nohou, dvě rychlosti, oboustranný chod a osvětlení. Nástavec na pedikúru. Cena: 1299 KčFoto: archiv firmy

Výhody:Množství nástavců umožňuje všestrannější použití – na nehty, ruce, mozoly, kuří oka i otlaky. Provoz na elektřinu znamená, že má stabilní výkon, nezpomaluje se, když na něj zatlačíte. Tvrdou kůži odstraní pomaleji – vzhledem k velikosti nástavců, ale spolehlivě. Kladně hodnotíme možnost oboustranného chodu, dvě rychlosti i osvětlení nástavce. Ošetřená kůže je jemná a rozhodně se nijak netřepí.

Nevýhody: Výrobce se moc nenamáhal vysvětlit použití jednotlivých nástavců, takže postupujete metodou pokusu a omylu. Práce s nástavci a přístrojem vyžaduje zručnosta třeba pro starší lidi asi nebude ideální, protože jsou drobné. Na pedikúru by se hodil větší nástavec, aby zabíral větší plochu současně.

Beurer MPE 50

Foto: archiv firmy

Výrobce slibuje, že odstraňovač ztvrdlé kůže pracuje rychle, jednoduše a účinně. Balení obsahuje hrubý a jemný nástavec na tvrdou kůži, se kterými můžete optimálně ošetřovat příslušná místa. Doporučená cena 1599 KčFoto: archiv firmy

Výhody:Dva brusné kotoučky různé hrubosti jsou praktické, přístroj se dobře drží. Provoz na vestavěný akumulátor, který dobíjíte, je výhoda co se mobility týče, ale i nevýhoda, protože nemá potřebnou sílu. Jeho ovládání je naprosto intuitivní. Výhodou je rychlonabíječka. Můžete ho použít na mokrou i suchou kůži.

Nevýhody: Při práci na baterie nemá takový výkon, abyste na něj mohli zatlačit, pak se zastavuje. Právě proto chvíli trvá, než se naučíte s ním pracovat, aby po kůži nesjížděl – pak je ale kůže obroušená jemně. Strojek se během práce dost zahřívá.

Závěr:Vybrat si pomocníka na domácí pedikúru není snadné – asi záleží na tom, zda jste ochotni investovat do dražšího přístroje. Pokud ano, pak je dobré přístroj vyzkoušet, aby měl dostatečný výkon. V případě levnějších mechanických způsobů nedejte na reklamy, raději se ptejte po zkušenostech ostatních.

Foto: archiv firem

Uvažujete o nákupu pomocníků pro domácí pedikúru nebo manikúru? Nabízíme vám hned tři výhodné tipyFoto: archiv firem

Jaké pomocníky používáte v péči o tvrdou kůži na patách? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám