Hlavní obsah

Sexy rty jako Angelina Jolie můžete mít i vy!

Foto: Thinkstock

Krásné, plné a smyslné rty. Která žena po nich někdy nezatoužila?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte mít velké, smyslné rty a pokoušíte se to dohnat rtěnkou? Není divu, že vás to nijak zvlášť neuspokojuje. Nabízíme vám proto jiné způsoby, díky kterým dosáhnete výraznějších rtů. Který z nich budete preferovat, to záleží jen na vás.

Článek

Plné a kypré rty byly vždy považovány za velmi přitažlivé.Říká se, a něco na tom asi bude, že ženy s úzkými rty bývají obvykle dost nejisté, a je tedy pochopitelné, že touží po plnějších rtech, aby si pozvedly sebevědomí.

V dnešní době už existuje řada způsobů, jak rty zvětšit. Jednak vám pomohou kosmetické přípravky nebo se můžete uchýlit k estetickým zákrokům. Samozřejmě, že make-upem docílíte pouze krátkodobého výsledku. Oproti tomu účinky estetických zákroků působí mnohem déle, ale ne každá žena se k nim odhodlá. Pojďte se tedy na některé z metod podívat blíže.

S make-upem snadno a rychle, ale ne nadlouho

Je to bezbolestné řešení a za pár korun. Základem je mít konturku na rty a lesk s push-up efektem. Vše by mělo být v podobném barevném odstínu, jako jsou vaše rty, aby výsledek působil přirozeně. Jak na to? Přímo nad linií rtu vykreslete jemnou linku. Měly byste ji zvládnout jedním tahem, ale chce to cvik. Lehce ji přepudrujte, tím docílíte hladkého přechodu, a pak použijte lesk na rty. Takto nalíčené rty vám sice dlouho nevydrží, a tak trvanlivost alespoň podpořte kvalitní a voděodolnou kosmetikou.

O dalších způsobech líčení rtů si přečtěte v článku Pořiďte si na léto svůdné rty!.

Foto: Thinkstock

Cesta ke kráse může být bolestiváFoto: Thinkstock

Zvětšení rtů s dočasným efektem

I když se jedná o poměrně jednoduchý zákrok, provádí se v lokální anestézii. Plastický chirurg provede do oblasti rtů několik injekčních vpichů s nejvhodnější aplikační látkou, kterou určí s ohledem na potřeby a alergické reakce klientky. Nejčastěji se rty vyplňují kolagenem (výdrž 3–5 měsíců) nebo kyselinou hyaluronovou (výdrž asi 6 měsíců). V obou případech se jedná o látky, které se už v lidském těle přirozeně nacházejí, a tak je organismus neodmítá. Cena za jednu injekci se pohybuje v rozmezí 5000 až 7500 Kč.

Injekčně lze do rtů aplikovat i tuk shromážděný z jiné části těla. Tato metoda se nazývá přenos tuku (výdrž přibližně 6–12 měsíců). Protože se jedná o vlastní tuk, je vyloučeno riziko, že by ho váš organismus nepřijal. Cena se pohybuje kolem 8000 Kč.

Ale pozor, u žádných postupů nelze určitá rizika úplně vyloučit. Největším nebezpečím je, že by lékař mohl rty takzvaně „přefouknout“. U injekčních metod je tedy velkou výhodou, že modelaci rtů můžete průběžně s lékařem kontrolovat a konzultovat. Chcete mít přece rty podle svých představ, že?

Zvětšení rtů s trvalým efektem

V podstatě se jedná o chirurgický zákrok, kdy jsou rty vyplněny buď cizím materiálem, nebo vlastní tkání. Z univerzálních materiálů se používá například Alloderm, měkký materiál, který je vyroben z lidské kůže (nikoli ale vaší vlastní) a dokonale se přizpůsobuje lidskému organismu. Po zákroku zůstane otok a modřinky, ale po pár dnech zmizí. Tím ovšem ještě nemáte vyhráno. K úplnému zhojení dochází až tehdy, když se transplantát dokonale sžije s organismem a od okolní kůže je k nerozeznání. Pokud nenastanou žádné komplikace (infekce, alergie na použitý materiál), výsledný efekt se dostaví asi za dva měsíce. Za chirurgické zvětšení rtů zaplatíte v průměru 17 000 Kč.

Na otázku, co je nového v oblasti zvětšování rtů, odpovídá MUDr. Ludmila Šulcová Hejnalová z Plastické chirurgie v Praze: „Novinkou na poli estetické chirurgie je PermaLip. Tato metoda zvětšování rtů se uskutečňuje prostřednictvím permanentních implantátů, které jsou vyrobeny z měkkého, solidního silikonového eleastomeru. PermaLip je k dispozici v různých velikostech pro uspokojení individuálních potřeb klientů – od mírného zvýraznění rtů až po plné smyslné rty. Za zvětšení jednoho rtu zaplatíte asi 19 000 Kč.

Zvětšení rtů pomocí tohoto implantátu je relativně jednoduché. Zákrok se může uskutečnit v běžné ordinaci estetického chirurga v lokální anestézii. Provedou se dvě malé incize (drobné řezy)v koutcích úst a implantát je vtažen tunelem do rtu a vycentrován. Celý proces se opakuje u druhého rtu a incize se uzavře sešitím ranky vstřebatelným stehem. Celá procedura trvá v průměru 30 minut. Rekonvalescence pacienta trvá asi 3–5 dní. Efekt je okamžitý a trvalý a implantát se dá kdykoli odstranit."

Než se rozhodnete splnit si své přání, mějte na paměti, že co nepřichází přirozenou cestou, s sebou nese určitá rizika. S lékařem proto prodiskutujte všechna pro i proti a rozhodujte se s velkým rozmyslem.

Uvažujete o zvětšení rtů, nebo už jste dokonce nějaký zákrok podstoupily? Napište nám své zkušenosti do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám