Hlavní obsah

Chlapi a jejich koníčky: Ze kterých ženy šílí?

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to vážně sexy, když má chlap nějakého opravdového koníčka, bez kterého by to nebyl on. Může to být rybaření, motorismus, vaření... Jenže občas jsou i tyhle neškodné záliby k zešílení. Nevěříte? Přečtěte si zkušenosti reálných žen. Je to úsměvné, ale asi byste s nimi neměnily.

Článek

Hlavně když se dnes a denně nepovaluje v hospodě a že to není sukničkář. Fotbalový fanda, zarytý domácí kutil, sběratel známek, to je pohoda. Vždyť je úžasné, když má chlap něco, co ho baví, kde se odreaguje, vybije přebytečnou energii a domů se vrací s dobrou náladou. Jenže…

Prodám rybáře i se žížalami

Manžel pětačtyřicetileté Jany je zarytý rybář. Má rybářské lístky snad ke všem českým rybníkům, a jakmile má volno, vyráží na lov. A Jana přiznává, že tahle jeho záliba má několik výhod:

  • Rodina má v jídelníčku rybu skutečně pravidelně, z čehož by nutriční poradci a experti na zdravou výživu jistě měli radost.
  • Shánění vánočního kapra Janu vůbec netrápí, její muž jich vždy několik chytí.
  • Když je doma dusno, manžel vyrazí k vodě a po pár hodinách se vrací s dobrou náladou (a většinou i s rybou k večeři).

Přesto dohání Janu koníček jejího muže k šílenství: „Balkon máme plný prutů, podběráků, pytlů s háčky a já nevím čím. Že bych tam třeba pověsila prádlo nebo si jen tak poseděla u kávy, jsem už dávno vzdala. Minimálně dvakrát týdně se snažím vydrbat hrnce, v nichž manžel vařil jakousi podivnou směs, ze které prý ryby šílí. Já taky, protože jsem v životě neviděla nic, co by tak zatuhlo a přilepilo se na hrnec. A když jsem jednou otevřela lednici, všude tam lezly žížaly. To jsem málem zešílela. Manžel si je tam schoval v krabičce, ale vylezly. Do noci jsem lednici cídila, vše dezinfikovala a vážně uvažovala o rozvodu.“ I rybaření může být nebezpečné.

Foto: Thinkstock

Je fajn svézt se v krásném autě, ale stojí vám ty nervy za to?Foto: Thinkstock

Milovník starých motorek

Třicetiletá Petra žije se stejně starým Michalem, který miluje staré motorky. Shání je po smetištích, za pár korun je kupuje na vrakovištích a pak je opravuje. Z původně nepojízdných vehiklů dokáže udělat krásné nablýskané stroje.

Hezký koníček, říkáte si? Petra to ale vidí jinak: „Ano, je to hezké, když vidíte, jak šikovného chlapa doma máte. Jenže nejdřív jsem přišla o krytou terasu, ze které se stalo skladiště součástek, kytů, laků a všeho možného. Totéž platí pro sklep. Přes kola, pneumatiky a části starých motorek se nemám šanci dostat ani pro lyže nebo kolo. A jednou jsem přišla z práce a uprostřed obýváku stála stará, špinavá, zaprášená a zrezivělá motorka. Michal nad ní stál a jen tak mezi řečí mi sdělil, že to s tou motorkou v obýváku musím vydržet minimálně měsíc, než si sežene garáž, protože u té původní strašně zdražili nájem. Chtěla jsem je vyhodit oba, motorku i jeho, ale nakonec jsem vyhodila jen koberec, který byl od motorky totálně zničený.“ Ať opravuje, ale ať na motorce nejezdí!

Boxer v kravatě a s monoklem

Čtyřicetiletá Klára myslela, že jí po dvanácti letech manželství s Honzou už nic nepřekvapí. Jenže její muž, třiačtyřicetiletý manažer v obleku, se zamiloval do boxu. Začalo to nenápadně, ale nakonec začal boxovat závodně.

„Pomalu se nám doma začaly kupit různé náustky, helmy, suspenzory, boxerské rukavice, pytle a podobně. Z tréninku chodil Honza vyčerpaný a pobitý, celé večery jsem ho ošetřovala. Když přišel poprvé s monoklem, brečela jsem asi hodinu. Noc před prvním zápasem jsem skoro nespala a vůbec jsem tam nechtěla jít, ale Honza si to moc přál, tak jsem šla. Když se proti němu postavil soupeř, málem jsem omdlela. Vypadal fakt nebezpečně, samý sval a výraz krutého bojovníka. Zase jsem začala slzet a Honza na mě z ringu nadšeně mrkal. Samozřejmě prohrál, přesto byl šťastný. Boxuje už celkem dlouho, má za sebou i několik zápasů, ale já to pořád strašně těžce nesu. On má ze mě legraci, ale nemůžu si pomoct.“ A pozor: jeden boxer nikdy nestačí!

Jana, Petra i Klára se ale v jednom shodují: Jakkoli je někdy koníček jejich mužů k zešílení, ve výsledku se tomu nakonec vždy spíš zasmějí. A když ho miluješ, není co řešit.

A jaký koníček má váš manžel? Všechno je lepší než život s alkoholikem.

Reklama

Načítám