Hlavní obsah

Nejhorší muži pro život aneb Dámy, od těchto typů pryč

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život v páru je krásný, ale někdy je to pořádná dřina. Chce to notnou dávku lásky, vzájemné úcty, schopnost dělat kompromisy a občas ustupovat – a pak to stojí za to. Jenže s některými typy mužů je život vážně peklo.

Článek

Mít vedle sebe parťáka pro život, někoho, s kým ho prožijete v dobrém i zlém, po tom touží většina lidí. Při výběru partnera to chce používat nejen srdce, ale i rozum. Protože s některými lidmi se vážně žít nedá, nebo je to spíš peklo než ráj. Takže pozor, dámy, od těchto mužů se držte raději dál.

Mamánek

Mít rád svou matku, chovat se k ní zdvořile a s úctou? To je víc než v pořádku, naopak to pány ctí a je to známka, že jsou to skuteční muži. Ale co je moc, to je moc. Láska ano, závislost ne!

Život s mamánkem znamená, že budete vždycky na všechno tři – vy, on a jeho matka. A hádejte, kdo bude mít lepší pozici – samozřejmě maminka. Takže pokud nechcete žít ve stínu tchyně a podřizovat se jejím představám, jak byste vy dva měli žít, rychle utíkejte.

Skrblík

Je skvělé, když jsou muži finančně zodpovědní, nežijí od výplaty k výplatě a vůbec umějí zacházet s penězi. A k životu samozřejmě patří i šetřivost – mít něco málo na nejrůznější nečekané události vám dodá klid.

Ale pozor na chronické šetřílky. Máte-li totiž po svém boku skrblíka, který vše jen přepočítává na peníze, nejspíš bude váš život plný „finančních hádek“: za co se utrácí, že se tohle dalo pořídit levněji nebo se to nemuselo kupovat vůbec...

A myslete i do budoucnosti: představte si, že si s lakomým partnerem pořídíte dítě a minimálně nějaký čas na něm budete částečně finančně závislá!

Foto: Comaniciu Dan, Shutterstock.com

Život s opravdovým skrblíkem je očistec a nepočítejte, že takového muže „předěláte“Foto: Comaniciu Dan, Shutterstock.com

Sebestředný sobec

Každý je čas od času rád, když ho někdo hýčká, obletuje a dopřává mu komfort. Ale existují muži, kteří mají pocit, že jsou středem vesmíru a vše se točí kolem nich. Myslí v prvé řadě na sebe a na své pohodlí, pak možná na ty druhé.

A co s mužem, který si vždy v letadle sedne k okénku, vybere si lepší stranu postele, sní čerstvé rohlíky a vám nechá včerejší?

Navíc, opět si představte, že by takový člověk byl otcem vašeho dítěte. Jak by asi snášel, že se najednou vše podřizuje miminku a ne jemu? Jak by zvládl nepohodlí, které s příchodem dítěte minimálně zpočátku přichází?

Alkoholik

Přemíra alkoholu, či dokonce drogy jsou zvláštní kapitola. Žít s mužem, který je na čemkoli závislý (ano, počítají se sem i hráči všeho druhu), je naprostý očistec a nemá to cenu. Od těch, kteří jsou dnes a denně opilí, utíkejte, co vám nohy stačí. A víc k tomu asi není třeba říkat!

Foto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

S opilcem nezůstávejte – nikdy nic nebude důležitější než kapka alkoholuFoto: Ditty_about_summer, Shutterstock.com

Macho

On je muž, on je pán tvorstva. A vy? Hezký doplněk, co mu prostě sluší. A k tomu uvaříte, uklidíte, vyperete, postaráte se o děti. Koneckonců jste žena, co byste asi tak dělala jiného, že?

Jste-li urputnou zastánkyní starého rozdělení rolí, nemáte v sobě ani špetku emancipace, cílevědomosti a žádné vlastní sny, navíc jste submisivní a nevadí vám „poslouchat“, nejspíš budete s takovým mužem šťastná. Jinak to ale nebude vztah, ale válka.

Sebevědomý machr

Sebevědomí muži jsou sexy! Ale opět – všeho s mírou. Je rozdíl mezi zdravým sebevědomím, které vám dovolí uznat vlastní chybu, nechat si poradit, mít úctu k názoru druhých, a neoprávněným sebevědomím bez hranic.

Žít s někým, kdo je přesvědčen o své dokonalosti (fyzické i intelektuální) a neomylnosti, je v podstatě nemožné.

Žila jste někdy s někým takovým?

Načítám