Hlavní obsah

5 nejhorších ženských vlastností

Foto: Thinkstock

Víte, co si o nás muži myslí?Foto: Thinkstock

Reklama

Žena má prý špatných vlastností jako máku, říkají chlapi. Které jsou ale ty nejhorší, které muži nesnášejí? Prý mezi ně patří i posedlost generálními úklidy! A věděla jste, že po svém partnerovi nemáte nic chtít 30 minut poté, co přišel z práce domů? Čtěte, proč ho to rozhodí!

Článek

Nějaké ty špatné vlastnosti má každý z nás. Akorát záleží na tom, jestli je bude drahá polovička tolerovat a zda my zase budeme chápat ty její nedokonalosti, což je někdy velmi těžké. Co ale konkrétně pánové považují za naprosto nepřijatelné, co se povahových rysů dam týče? Jaké ženské vlastnosti je vyvádějí z míry tak, že se s nimi nehodlají smířit, natož je přehlížet?

1. Bez přesných pokynů to nepůjde

Tamara Cenková z psychologické poradny Sluníčko ze své praxe uvádí, že nejvíce muže rozčiluje fakt, že žena přesně nedokáže vyjádřit svoji potřebu nebo plán. „Muž například slyší, že ,je potřeba vymalovat', ale on potřebuje konkretizaci: ,Miláčku, vymaluj,'“ uvádí psycholožka. Na taková vzdychání nad zašedlostí omítek muž často poznamená: „Máš pravdu, zlato, fakt by to chtělo vymalovat.“ Ovšem myslí si to výhledově a nepředpokládá, že by měl o víkendu všeho nechat a sáhnout po štětce. Bere to totiž jako pouhé konstatování své partnerky, nikoliv přání.

2. Mám právo na klid!

Druhým ženským nešvarem je nerespektování mužovy potřeby odpočinku po příchodu domů. „Když chlap přijde z práce, potřebuje klid, protože není schopen vykonávat více činností současně a zároveň se nedokáže tak rychle ,přepínat' z režimu výkonnostního do toho odpočinkového, naladěného na domácí pohodu,“ vysvětluje Cenková. A zároveň doporučuje, aby žena neobtěžovala svoji polovičku s přáními minimálně 30 minut od chvíle, kdy vstoupí do dveří.

3. Copak žiju s detektivem?

Další vlastností, kterou muži nenávidí na ženách, je neustálé sledování jejich soukromí čili monitorování e-mailů a mobilních telefonů. Osobní kontrola totiž nabourává jejich pocit jistoty a svobody.

4. Jednu matku už mám

„Z výpovědí mých klientů mužského pohlaví vyplývá, že není dobré, když se partnerka k muži chová jako jeho matka, a to stylem: ,Už sis umyl ruce?'“ pokračuje psycholožka. A na závěr mezi špatné ženské vlastnosti zařazuje to, co si aktuálně mnohé ženy plánují – uklízení, a to včetně generálního vánočního úklidu.

5. Velký úklid. Je k ničemu?!

„Muži nedokážou pochopit jakýkoliv velký úklid, ať je to jarní nebo vánoční, protože si myslí, že doma se uklízí pořád, takže to absolutně není potřeba,“ uzavírá Tamara Cenková.

Podle mužů tedy mezi nejhorší ženské vlastnosti patří:

  • žena nedokáže přesně říct, co vlastně chce
  • žena nedává muži prostor pro odpočinek a neustále něco vyžaduje
  • žena standardně (a neoprávněně) monitoruje mužovo soukromí
  • žena se chová jako matka – vychovává nepravého
  • žena vyžaduje nesmyslné generální úklidy (v nejhorším případě žádá muže o spoluúčast na nich)

Je to všechno, nebo i další pánové na nás, ženách, nenechají nitku suchou a přidají si něco navíc?

Reklama

Načítám