Hlavní obsah

Téma týdne: Svatební teror podle maminky!

Foto: shutterstock.com

Maminka dělala svatbu podle svých představFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: Svatba, na kterou nezapomenu. Je hodně svatebních oslav, na které člověk jen tak nezapomene, píše čtenářka Jana. A my s ní naprosto souhlasíme. Od pondělka však startuje nové téma: Krize, opravdu se vás dotýká? Nebo je to jen nafouknutá bublina? Pište své příběhy, jak jste se vypořádaly s krizí, na info@prozeny.cz a zařaďte se mezi tři čtenářky, které od nás dostanou pěkných 500 korun na přilepšenou!

Článek

Všude je nějaké zpestření a nějaké trapasy, na které se po léta se smíchem vzpomíná, ale svatba mé sestřenky byla jedna katastrofa za druhou.

Monika byla s Martinem sotva dva měsíce a zjistila, že je těhotná. Sice v prvním měsíci, ale byla. Sama se rozhodla, že si dítě nechá, a tuto hotovou věc oznámila svému miláčkovi. Nic po něm nechtěla a nenutila ho ke společnému žití nebo dokonce ke svatbě.

Martin sice nebyl úplně nejšťastnější, ale postavil se k tomu čelem a rozhodli se, že začnou společně bydlet a vychovávat neplánované, ale chtěné dítě. S celou situací a svými plány do budoucna seznámili i rodiče. Ovšem Martinova maminka si myslí, že v našem malém městečku patří do té „lepší" společnosti, tak se snažila oba dostrkat ke sňatku.

Nakonec se jí vše podařilo přes finance. Když se vezmou hned, zaplatí celou svatbu, ať to stojí, co to stojí, ale po narození dítěte na svatbu nedá ani korunu. Martin i Monika si rychle spočítali, že ušetří, svatební dary se do začátku hodí každému páru, a souhlasili. Matinka ovšem vše zaplatila, ale také vše zorganizovala.

Foto: shutterstock.com

Sestřenice se vdávala po krátké známostiFoto: shutterstock.com

To byl kámen úrazu. V sále se nesmělo kouřit, pouze před restaurací (na chodníku). Obě rodiny se spolu vůbec nebavily, protože jedna nebyla pro druhou dost dobrá. Alkohol byl k dostání pouze na baru, v sále se rozlévaly jen sodovky a džusy. Mnozí hosté vydrželi tento teror do půlnoci a poté se nenápadně vytratili.

Většina svatebčanů strávila oslavu s cigaretou na chodníku nebo u baru. V sále seděla matinka a její snobská půlka rodiny a nechápala, co ostatním vadí. Kolem jedné se velmi podnapilý ženich vřítil do sálu s lahví šampaňského a po vzoru vítězů F1 všechny přítomné i vše okolo pocákal. Po akci se významně usmál na matku a zvolal: „Kdo je tady král?"

S přítelem jsme odcházeli a nevěřícně kroutili hlavou. Drahá matinka svatbu zaplatila a zaplatila i vymalování sálu, však ať to stojí, co to stojí. Přišlo mi to jako hodně špatný začátek společného života. Jenže Martin s Monikou jsou dnes dva nejšťastnější lidé, co znám, a to již deset let. Asi na svatbě zas až tolik nezáleží.

Vy ostatní můžete již teď posílat své příběhy na nové Téma týdne Zda a jak se vás dotýká světová krize? Pište na info@prozeny.cz a pokoušejte štěstěnu, která třem čtenářkám přinese pěkných 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám