Hlavní obsah

Takhle ženy ubližují mužům. 5 věcí, které je nejvíc bolí!

Foto: thinkstock

Nejen muži umí ublížit. I ženy dokážou pořádně ranit mužskou duši.Foto: thinkstock

Reklama

Nejen muži umí udělat ženám ze života peklo. Funguje to i naopak, ženy také dokážou svým partnerům pořádně ublížit. Jsou věci, které naše partnery vážně bolí. A tohle je pět nejhorších věcí, kterými může žena muže velmi zranit.

Článek

Muži jsou rozhodně ti, o nichž se častěji mluví jako o rozvracečích rodin, záletnících a podobně. Jenže stejně se dokážou chovat i ženy, i ty umí zanechat na duších mužů pořádné šrámy. Asi nejvíce pak bolí následujících pět věcí.

1. Dvojnásobně drsná nevěra

Je to v podstatě dvojitý zásah. Nevěra sama o sobě partnera zasáhne, ovšem bolí o mnoho víc, pokud ten, kdo mu „odloudil“ ženu, je jeho kamarád. „Mozek v tomto případě musí vyhodnocovat dvě věci najednou. Proč ho zradila partnerka a proč ho zradil i kamarád. Je to dvojnásobný pocit ztráty,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Navíc platí, že muži mívají se svými kamarády mnohem užší vztahy než třeba ženy. Funguje tam jakési pokrevní pouto „chlapi sobě“. „Takže je logické, že muži takový akt berou skutečně jako zradu a zasahuje to i jejich sebevědomí,“ varuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

2. Ale no tak, miláčku, co to plácáš za nesmysly

Jistě jste toho někdy byly svědkem. Muž něco vypráví a jeho žena ho neustále opravuje. Nad jeho názory se opovržlivě usmívá, protože on je přece úplně mimo. Jednoduše to vypadá, jakoby si svého partnera nevážila, k jeho názorům neměla respekt, jako by jí byl jen pro smích. „Takové snižování sebevědomí skutečně hodně bolí. Nejen, že bolí fakt, že s vámi nesympatizují vaši blízcí, od nichž to čekáte, muži tím navíc přicházejí o svou hodnotu a o pocit mužství, což je pro ně zásadní,“ říká Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

Muže tohle vážně hodně zraňuje. Vždyť chlap se potřebuje cítit jako chlap. Na občasné výměně názorů není nic špatného, ovšem ten druhý se nesmí cítit poníženě. A už vůbec ne na veřejnosti!

Foto: thinkstock

Ne vždy musíte s partnerem souhlasit, ale nedělejte z něj hlupákaFoto: thinkstock

3. Vezmi si čepici, venku fouká vítr

Je to jedna z věcí, které muži doslova nesnášejí! Jakékoli peskování, neustále rady, co a jak by měli udělat, jak by se měli obléct, co by měli jíst a pít a podobně. To muže dohání k šílenství a není se čemu divit. Nejsou přece děti! „Ženy si občas své muže pletou s dětmi, což je samozřejmě problém. Muži se chtějí vedle své ženy cítit důležití a úspěšní. Jenže neustálé peskování dává druhému najevo, že není dost dobrý, a s takovou emocí se ve vztahu moc dobře nežije,“ vysvětluje Lenka Černá.

Muž, kterého žena neustále úkoluje, se cítí frustrovaný, bez hodnoty, bez autority, bez sebevědomí. Do chlapa má jednoduše dost daleko, ovšem z velké části je to vina ženy, která ho do této pozice dostala. I když samozřejmě on je zase ten, který jí to dovolil. 

4. Proboha, v sexu nestojíš za nic

Tak tohle je skutečný útok na mužskou duši! Neustálé narážky na jeho postelové výkony či zmínky o skvělém sexu s někým jiným, to málokterý muž vydýchá. „To asi bolí skutečně nejvíc, necitlivé náznaky umí vyrývat opravdu hluboké jizvy,“ potvrzuje Aleš Kalina.

Na tohle jsou muži skutečně citliví. Útočíte tím na jejich nejslabší místo, na jejich ješitnost, na zdroj pocitu mužství.

Navíc, pokud vám nejde o to druhému ublížit, ale opravdu chcete zlepšit váš sexuální život, tímhle si vůbec nepomůžete. „Je mnohem lepší docílit zlepšení tím, že samy přijdete s nějakým novým nápadem, něčím, co by vás bavilo a podobně. Když chcete, aby se druhý změnil, musí se cítit příjemně. Nikdo nebude nakloněn změně poté, co mu zašlapete jeho sebevědomí do země,“ upřesňuje Lenka Černá.

Foto: thinkstock

I muži jsou citliví a zklamání v lásce je zasáhneFoto: thinkstock

Tip redakce:Hovory o sexu by ale neměly být tabu! Jak na to, se dozvíte v článku Mluvte o sexu, nebo si zničíte vztah!.

5. Děti, říkala jsem, abyste se s tatínkem nebavily!

Štvaní dětí proti otci je podlé, sprosté a nebolí jen partnera, ale i vaše ratolesti. „Tohle se bohužel stává často, je to ale opravdu nekalá manipulační technika,“ říká Lenka Černá. Je to typické ženské chování v době rozchodu či rozvodu s partnerem. V návalu vzteku, bolesti a pocitu zrady mají ženy tendence dítě od otce izolovat a vštípit mu svou vlastní představu o něm. Děti se v podstatě stávají jejich rukojmím v boji s otcem.

Mužům tohle způsobí hodně hluboké šrámy na srdci. Své potomky milují, chtějí s nimi být, ovšem mají tak trochu svázané ruce. „Proto se muži raději často izolují a ztrácí vztah s dětmi, než aby bojovali. Ono je ale těžké dětem vysvětlovat skutečnou pravdu,“ dodává Lenka Černá. Tohle ale neublíží jen muži, ale právě i dětem. Vždyť fakt, že někdo neuspěl v roli manžela, neznamená, že nemůže uspět v roli otce!

Tip redakce:Pokud vás zajímá, jak to je z opačné strany, přečtěte si článek Nejhorší věci, které může muž ženě udělat.

Znáte někoho, kdo se takhle k mužům chová? Nebo muže, který si tímhle prošel?

Reklama

Související témata:

Načítám