Hlavní obsah

Téma týdne: Chci na venkov, ale partner ne! Co s tím?

Foto: Shutterstock.com

Jitka život na venkově milujeFoto: Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Život v satelitu. Stěhují-li se lidé z města na vesnice nebo z vesnice do města, ani pro jedny to není jednoduché, popisuje Kateřina, která se zařadila do výběru čtenářek, které od nás mohou dostat 500 korun. I vy se můžete přidat, když nám napíšete na nové Téma týdne: Láska si nevybírá aneb Protiklady se přitahují. Pište na info@prozeny.cz do příštího pátku.

Článek

Má kamarádka Jitka pochází z vesnice. A nijak jí to nevadilo, jen vyšla ven, byla v lese, kulturní akce tady byly časté, například dětské dny, stezky odvahy, hasiči připravovali hodně zábavných odpolední a další. A na první pohled celkem i zabydlená vesnička, dětské a fotbalové hřiště, hrál se i volejbal, basket a tenis, horolezecká stěna, útulná hospůdka s krbem, kde občas byla nějaká zábava s živou hudbou nebo disko.

Když jsem přijela ke kamarádce o víkendu, připadala jsem si jako v ráji, nikdy mi nepřišlo, jaká je to práce starat se o takové hospodářství, a to z vesnice pocházím, ale asi nejsem typická selka jako kamarádka Jitka, ale spíše měšťačka. Myslím si, že právě to jí na mě trochu vadilo. Zatímco já jsem jezdila na keramiku, tanec či aerobik, ona byla pořád doma a pracovala, její rodiče neměli čas ji po kroužkách vozit.

Za nějakou dobu jsme povyrostly a já v té době jsem už bydlela s přítelem v malém městečku, není to jako město, ale na druhou stranu je tam klid a příroda skoro jako na vesnici.

Foto: Shutterstock.com

Přítel se nedokázal odpoutat od počítačeFoto: Shutterstock.com

A Jitka se nám také mooooc zamilovala, její přítel pocházel z města a ona s námi byla mnohem víc. Její přítel Jirka byl bezvadný chlap, jenže po nějaké době mi říkala, že je svým způsobem nešťastná, protože on nezná nic jiného než počítače, a proto moc nechce nikam chodit, protože by mu utekla nějaká hra nebo hudba, vše ostatní bere za ztrátu času.

Jitka to nevydržela a odstěhovala se zpátky domů a začala si mnohem víc užívat vesnice, i když je tam hodně práce. Nějakou dobu se s Jirkou ještě čas od času vídali a Jirka přijel občas pomoci i na hospodářství, jenže si pořád stěžoval, že je tam jen samá práce, žádný klid, že je udřený. Ona ovšem stíhala nejen svou práci, ale i hospodářství, a tak začal jejich vztah pomalu upadat.

A téměř po pěti letech se rozešli. Jitka se vrhla s plnou vervou do práce na hospodářství, nakoupila další hospodářská zvířata a rozšířila i pole o několik hektarů. Úplně ji obdivuji, jak vše zvládá. Moc jí fandím a věřím, že jednou najde i správného partnera do nepohody.

Myslím, že není jednoduché přestěhovat se z města do vesnice ani z vesnice do města, ale je to na obou partnerech. Můj přítel chtěl mít vše, jak se říká „na čudlík“, a já zase chtěla zůstat v domku. Pro nás oba bylo těžké najít kompromis mezi těmito rozličnými světy.

Přeji všem trpělivost a šťastnou volbu.

Ahoj čtenářka

Od pondělí startuje nové Téma týdne: Láska si nevybírá. Jste vysoká a máte slabost pro malé muže? Odjakživa vás přitahovali výrazně mladší chlapi? Pojďte nám vysvětlit to, nad čím řada z nás jen nechápavě kroutí hlavou při pohledu na dva zcela rozdílné jedince, kteří tvoří naprosto spokojený pár na info@prozeny.cz , a odneste si 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám