Hlavní obsah

Téma týdne: Rozbitý vztah se stejně neslepil!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vztah nemá budoucnost, když to oba cítíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uzavíráme Téma týdne: Říct kamarádce o nevěře partnera? příběhem Ivety. Od příštího týdne nám pište o své (NEJ)horší dovolené. Máme pro tři z vás jako tradičně připravený honorář 500 korun.

Článek

Téma, které mi připomnělo jistou dobu, se dotklo nejen mé rodiny jako takové, ale řádně zamávalo osudem aktérů natolik, že by se článek dal nazvat příhodně Škatulata, hejbejte se.

Nejprve objasním vztahy: já s rodinou, bratranec se ženou a dětmi a veškeré příbuzenstvo s námi spojené. Bratranec Luboš si bral, tehdy šestnáctiletou, Danu s tříměsíčním, dosud nenarozeným plodem lásky. Zpočátku vše klapalo, jak má být, a do rodiny přibyla k prvorozenému chlapci i holčička Jana. Veškeré starosti překonali vcelku s nadhledem, ať neúspěšné podnikání, či běžné hádky a nedostatek peněz.

Jenže přišla doba, kdy děcka dospívala a dohled rodičů se snížil na minimum. A tehdy se Dana začala nudit. Vzpomínám na její smutný pohled zpoza zavřeného okna a řešení splínů pomocí krabicového vína. Luboš se doma moc neohřál a po pravdě, kdo by se díval na věčně uslzenou a opilou tvář manželky. Chápala jsem oba. Dana se cítila nedoceněná a zbytečná, život jí utíkal mezi prsty a Luboš? Partička veselých kamarádů mu nevyčítala nezájem a vrásky. Pak přišel den, kdy se měl osud celé rodiny změnit.

Jeli jsme na setkání po letech do vesnice, ve které jsme s bratrancem trávili prázdniny coby děcka školou povinná. Hučící řeka, soudky piva a vzpomínky vykonaly své. Luboš zmizel s první láskou v nedalekém lese a já jediná tušila, za jakým účelem. Opilá Dana si ani nevšimla jeho absence a zaujata jakýmsi mladíkem tolerovala jeho ruce v místech, která dosud patřila jejímu muži.

Nemusím podotýkat, že tu noc spal každý jinde, než bylo původně dohodnuto, a ono dilema, říct každému z nich, co dělal ten druhý, se ve mně pralo další nastávající dny. Tušila jsem, že je jejich vztah nahlodán ze všech stran, jenže přece tu byly jejich děti. Ty děti, které si u mne hrály, které jsem hlídala v dobách, kdy si rodiče chtěli udělat hezký večer, ty děti, kterým jsem neuměla lhát.

Zkrátím to, zhruba po měsíci za mnou přišla Dana, že dala žádost o rozvod. Mlčela jsem. Nechtěla jsem vytahovat ,,bubáky" ze skříně, a když si to tak teď shrnu, rozbitý vztah by se stejně neslepil. Nevrtala jsem se v důvodech jejich rozchodu a nemyslím si, že by se pravda měla říkat za každou cenu. Každý z nás chce být občas klamán, zejména ve vztazích, které se leckdy snažíme udržet za každou cenu. Oba žijí v novém partnerství a řekla bych, že jim přátelství sedne víc než manželství.

Koneckonců nyní je spojují dva nádherní vnuci.

Děkujeme za podnětné články k Tématu týdne: Říct kamarádce o nevěře jejího partnera?. Šťastné majitelky honoráře zveřejníme příští týden. To také startuje nové téma, na které již teď můžete začít psát, a to: Moje NEJ(horší) dovolená. Své zajímavé zážitky z nejlepší nebo naopak nejhorší dovolené posílejte na info@prozeny.cz. Opět máte šanci získat 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám