Hlavní obsah

Zhubnete díky kryolipolýze? Podle nás ne!

Foto: Thinkstock

Přinese vám novinka bříško snů?Foto: Thinkstock

Reklama

Kdo z nás si nepřeje zhubnout bez práce a odříkání? Proto jakmile se naskytne jen náznak možnosti, jak toho dosáhnout, zaplesáme. Že by konečně? Konečně zaručené pilulky, hubnoucí kalhoty či kryolipolýza. A právě zmrazení tukových buněk je momentální hit. Že nevíte, o co jde? Tak čtěte.

Článek

Estetická medicína stále hledá nové způsoby úpravy postavy s ohledem na účinnost, šetrnost k lidskému tělu a rychlost působení. Kryolipolýza je jednou z nich. Jak funguje? „Podstatou je destrukce tukových buněk mrazem,“ vysvětluje Karolína Procházková, která tuto novinku ve svém studiu nabízí. „Místo mechanického tepelného nebo laserového působení, což je podstata jiných metod odstranění tuku, využívá chlad.“

Co můžete čekat?

Jednorázovou proceduru, slibující zbavení se faldů bezbolestně, a hlavně vleže. „Klientka se položí na lehátko a my tukovou řasu nasajeme do chladicího aplikátoru,“ popisuje Karolína Procházková. „Tuk nejprve rozehřejeme na 41 stupňů Celsia, pak následně zchladíme na minus 5 až 10 stupňů. Tím dojde k  rozpadu buněk. Jakmile jsou poškozené buňky odstraněny a dojde k jejich následnému odvodu lymfatickým systémem z těla, faldy se zmenší. Buňky se totiž shlukují zpět k sobě, vytlačují prázdná místa, a zmenšují tak tukovou vrstvu," dodává odbornice.

Jak snadné, napadá vás...

A to si představte, že poté ležíte v pohodlí a klidu téměř hodinu ,jen vám mírně vibruje celé tělo, aby se prokrvily tkáně celého organismu. Čím méně práce vynaložíte, je jasné, že více peněž zaplatíte. Ceny za proceduru se pohybují od 2000 do 10 tisíc korun. A nežádoucí účinky? „Ano, setkali jsme se s tím, že po ošetření může dojít ke vzniku modřiny či zčervenání pokožky. To jsou však reakce, které do dvou dnů zmizí,“ upozorňuje Karolína Procházková. Zaručuje i, že do orgánů ani do svalů prochlazení nedojde.

Foto: Thinkstock

Zmrazení tukových buněk. To je to, oč tu běží!Foto: Thinkstock

Čím vás nalákají?

  • Kryolipolýza nevyžaduje operaci.
  • Nevyžaduje žádný čas na zotavení, k běžným aktivitám se můžete vrátit ihned po ošetření.
  • Není spojená s bolestí nebo nepohodlím.
  • Nepotřebujete jít na více se opakujících ošetření.

A funguje?

Pátrali jsme po odpovědi, a zde je: „Jakékoli jednorázové metody k odstranění tukové vrstvy jsou pouze a jen lokálním opatřením. Trvalá a efektivní může být jen změna příjmu a výdeje energie a racionální sestava jídelního režimu. Tedy splnění podmínky přiměřeného stravování s dostatečnou pohybovou aktivitou,“ uvádí nutriční terapeutka za Českou asociaci sester, Tamara Starnovská, a dodává: „Pak lze očekávat nejen redukci tukových zásob, ale i ozdravění organismu, tedy šanci na kvalitní a zdravý život. Osobně bych nezkoušela nic co vede k ,odumírání tkání',“ rezolutně kritizuje známá odbornice.

Co s tím?

Pokud jste tuhle metodu shazování kil právě zvažovali, možná byste raději měli peníze investovat do odborníků (jako paní Iva, která díky němu zhubla 15 kilo za půl roku) či cvičebního kurzu. Jakákoli destruktivní metoda hubnutí je přece jen výrazný zásah do organismu. Proto buďte chytří a každou nabídku na trhu důkladně promýšlejte, všechny mají nějaká svá pro i proti...

Tip redakce: Shazujte kila s rozumem, třeba jako Francouzky. Zde najdete jejich vychytanou dietu!

Saháte po razantních změnách tohoto typu skutečně až v případech, kdy je vaše snaha v úpravě jídelníčku i při pohybu dostatečná, ale přesto zdánlivě bez efektu? Nebo si myslíte, že vám pomůže jen takováhle jednorázová metoda?

Reklama

Související témata:

Načítám