Hlavní obsah

10 nejčastějších zabijáků chuti na sex

Foto: thinkstock

I lidé žijící ve fungujícím a spokojeném vztahu občas řeší problémy týkající se sexuálního životaFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by netoužil po skvělém sexu s partnerem! Jenže existují věci, které milostnému souznění brání. Tohle jsou nejčastější zabijáci chtíče, se kterými občas bojuje každý. I spokojené a šťastné páry!

Článek

Jsou problémy, se kterými se během společného života potýká téměř každý pár. A jde o zátěž, která má velký vliv i na sexuální život. Pozor si dejte především na následujících deset zabijáků vášně.

1. Závazky a svatba

Svatba či dlouhodobé partnerství není příliš dobrým afrodiziakem. Čím víc se znáte a čím déle spolu žijete, tím méně to ve vaší ložnici žije. Přicházíte totiž o tři zásadní přísady, které jsou kořením veškerých erotických hrátek. „Jde o nedostupnost, tajemství a dobrodružství,“ vysvětluje britská sexpertka Tracey Cox.

2. Hněv a zášť

Chronický hněv a naštvání je jedem pro váš vztah i pro váš milostný život. „Je naprosto nemožné užívat si sex, když zloba a zášť stojí ve dveřích vaší ložnice a jízlivě vás sleduje,“ říká Tracey Cox.

Foto: thinkstock

Svatba je krásný zážitek, faktem ale je, že patří mezi jeden z nejčastějších zabijáků chtíčeFoto: thinkstock

3. Ztráta přitažlivosti

Navzdory rčením, láska rozhodně není úplně slepá. „Všichni se pořád ujišťujeme, že nám jde o nitro našeho partnera, ale fyzická přitažlivost je velmi zásadní pro dlouhodobé udržení vášně ve vztahu,“ varuje Tracey Cox.

4. Nuda

Je to paradoxní, ale bohužel je to tak. Celý život lidé hledají někoho, s kým by ho mohli sdílet. A když ho najdou, jsou po čase znuděni tím, že je vedle nich stále tentýž člověk. Jediná šance je bránit se nudě v podobě nových zážitků, přátel či koníčků.

5. Rodičovství

Nejde jen o vyčerpání z péče o dítě, ale mnoho žen nedokáže přepnout z módu „matka“ do módu „milenka“. Nikdy se zcela neuvolní, stále jsou ve střehu, poslouchají, zda dítě nekňourá, nebo naopak neposlouchá za dveřmi ložnice. Jenže při sexu byste neměli myslet na nic jiného než na vaše a partnerovo potěšení.

6. Podezíravost či nevěra

Jestliže vás váš partner podvedl nebo ho z nevěry podezíráte, ovládají vás pocity nejistoty a zloby. „Běžná reakce pak je, že odmítáte sex. Někdy ho ženy partnerovi odepírají jako trest, jindy je ale milování s ním velmi bolestné. Je to připomenutí toho, že to samé dělal s někým jiným,“ říká Tracey Cox.

Foto: thinkstock

I děti s vaším milostným životem pořádně zahýbají. Na vině je nejen únava z péče o ně, ale i neschopnost přepnout z role matky do role milenkyFoto: thinkstock

7. Náhražkový sex

Tohle bývá většinou problém mužů. Přepadne je lenost a přestane je bavit vynakládat úsilí na to, aby měli sex se svou ženou. Raději pak zvolí snadnější formu, což bývá masturbace, případně sledování porna. „Ironií je, že pro ženy jsou pak podobnou náhražkou děti. Samozřejmě ne v sexuálním smyslu, ale v oblasti lásky, náklonnosti a citů,“ říká Tracey Cox.

8. Stres, úzkost a vyčerpání

Všichni máme hodně práce, všichni žijeme velmi uspěchaný život. Jenže finanční starosti, obavy o práci, rodinu, přátele, to vše utlumuje libido. Chce to trochu zvolnit, dopřát si relax, a pak se i chuť k milování vrátí.

9. Rozdílné potřeby

Tohle je velký problém mnoha párů. Jeden touží po sexu třikrát denně, druhý jednou za čtrnáct dní. Výsledek? Oba dva jsou pod neustálým tlakem. „Jeden je stále odmítán, druhý se pořád třese, kdy bude opět čelit milostným návrhům. Přidejte k tomu doutnající zášť a atmosféra ve vaší ložnici je vyloženě asexuální,“ popisuje Tracey Cox.

10. Věk

Zlom nastává mezi čtyřicátým a padesátým rokem. Vy i vaše výkonnost se měníte. „Dosáhnout erekce už není tak snadné jako dřív. Už nestačí jen pohled na nahá ňadra, ale je zapotřebí páru šikovných rukou. Někteří muži se s tím smíří, jiní ale propadají panice a sexu se začnou vyhýbat, neboť se bojí selhání,“ upřesňuje Tracey Cox. Ženy pak prožívají přechod, což je období velmi náročné psychicky i fyzicky.

Souhlasíte? Nebo u vás v ložnici úřaduje jiný zabiják chtíče?

Načítám