Hlavní obsah

10 otravných zvyků, bez kterých by byl Silvestr lepší

Foto: Thinkstock

Oslavy Silvestra jsou pro řadu lidí vrcholným večírkem roku. Bez několika hloupostí by byly ale ještě lepšíFoto: Thinkstock

Reklama

Ať už oslavy Silvestra milujete nebo ne, nesou sebou několik otravných záležitostí. Přitom něco tak speciálního by se mělo obejít bez hloupostí. Bohužel těchto deset k nim neodmyslitelně patří.

Článek

Někdo se na Silvestra těší celý rok, jiný ho nemá vůbec rád. Vcelku je jedno, do které skupiny patříte, tak jako tak se asi shodneme, že bez těchto deseti nesmyslů by byly silvestrovské oslavy o dost lepší.

1. Chlebíčky

Veka, vlašák, poličan, vejce na tvrdo a kyselá okurka. Klasika všech klasik, nic tradičnějšího nejspíš ani neexistuje. Chápeme, že byly doby, kdy byl tohle vrchol gastronomie, ale ty časy jsou díky bohu pryč. Tak proč proboha na silvestrovský stůl neservírujete něco důstojnějšího?

2. Petardy

Ohňostroje a petardy k silvestrovským oslavám patří, nic proti tomu. Na noční obloze to vypadá dobře a trocha toho rámusu nikoho nezabije. Ale proč si petardy pořídí každý trouba, kterému pak vybuchují přímo v ruce, to tedy málokdo pochopí. Nebo proč za petardu vydávat něco, co vypadá spíš jako mizerná prskavka?

3. Kocovina

Rána opilcova jsou zlá, a ta posilvestrovská snad ještě zlejší. Bez kocoviny, třeštění hlavy, žaludku na vodě a IQ, které vám díky hladině alkoholu kleslo na hranici retardace, by to prostě bylo lepší. Jenže srkat na Silvestra sodovku je asi blbost. Tak snad jen pít s mírou? Držíme palce, ať se to letos podaří.

Foto: Thinkstock

Třeba taková kocovina. Ta dovede začátek nového roku pořádně znepříjemnitFoto: Thinkstock

4. Plné hospody

Chcete na Silvestra posedět v nějaké příjemné hospůdce, dát si dobrou večeři, popít s přáteli? Tak si ji zarezervujte radši už v létě. Oslavy konce roku jsou žně pro všechny restauratéry a hospodské, peklo pro ty, kteří neradi plánují měsíce dopředu. Vyrazit na Silvestra do města a doufat, že najdete pár míst v nějaké restauraci, je čiré bláznovství.

5. Předražené nápoje

Normálně stojí ve vaší oblíbené restauraci pivo pětadvacet korun? Na Silvestra bude stát nejspíš dvakrát tolik. Případně, když do ní budete chtít vůbec jít, budete si muset koupit nějaký silvestrovský balíček, v němž za nehoráznou sumu získáte lahev sektu a pár jednohubek.

6. Líbání cizích lidí

Slavíte-li konec roku s rodinou a blízkými přáteli třeba doma, netýká se vás to. Pokud ale vyrážíte do města nebo nějakého klubu, připravte se, že se o půlnoci budete líbat s takovou spoustou neznámých lidí, že bude v podstatě zázrak, když se druhý den probudíte bez oparu.

Foto: Thinkstock

K půlnočnímu přípitku patří polibek. Jenže proč se líbat s hromadou cizích lidí?Foto: Thinkstock

7. Předsevzetí

Všichni vědí, že dávat si předsevzetí je nesmysl, protože pokud jste nedokázali za celý rok zhubnout, přestat kouřit nebo začít posilovat, těžko na tom jedna noc něco změní. Přesto to zkusíte a nějaké si dáte. Prvních pár dnů či týdnů budete bojovat, pak to vzdáte a jediné, čemu budete čelit, je vaše svědomí.

8. TV šarády

Helena, Karel, Menšík a další tradiční čeští umělci, kteří jsou vrcholem silvestrovské televizní zábavy. Nic proti nim, ale je to každý rok stejné, ničím nové, nijak speciální, jak by si oslavy nového roku možná zasloužily. Ale koneckonců, kdo na Silvestra kouká na televizi, že?

9. Kloboučky

Má to být legrace, ale opravdu jsou všemožné barevné a žertovné kloboučky, frkačky a umělé nosy zárukou toho, že na Silvestra umřete smíchy? Nepřipadáte si v tom spíš tak trochu trapně?

10. Půlnoční telefonování

Odbije půlnoc, začne nový rok, a proto všichni vytáhnou mobily a budou volat příbuzným, kamarádům, známým a kolegům, aby jim popřáli vše nejlepší. Čert vem, že to udělali už přes den a za střízliva, teď pod parou z vás jistě vypadne ještě něco moudřejšího. Bohužel síť je většinou přetížená, takže se nedovoláte, a pokud ano, tak stejně nic moc neslyšíte, protože kolem vás telefonuje dalších padesát lidí.

A co vy? Jak vypadají vaše oslavy konce roku?

Reklama

Načítám