Hlavní obsah

10 věcí, kterými vás návštěva dokáže naštvat

Foto: Profimedia

Návštěvy jsou fajn, ale někdy dokážou člověka pořádně naštvatFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už jste introverti, co společnost moc nevyhledávají, nebo naopak extroverti, co milují akci, jsou věci, kterými vás návštěva vždycky naštve. My jich dali dohromady 10!

Článek

Většina lidí má okruh známých a přátel, s nimiž se občas navštěvují. Bývá to příjemné, zábavné, ale někdy se to jednoduše nepovede. Třeba, když se vaše návštěva dopustí některých z deseti následujících prohřešků.

1. Nezvaná návštěva

Nejen, že to není slušné, ale většinou to dost obtěžuje. Máte rozkoukaný film, uklízíte nebo se třeba jen tak ve vytahaném tričku povalujete na gauči. Najednou zvonek a za ním rozesmátá návštěva. Milé překvapení? Ani náhodou!

2. Neví, kdy odejít

Může jít o tu nejúžasnější návštěvu za posledních třicet let, ale i ta musí někdy skončit. Když je vše snědeno, vypito, vy už zíváte, několikrát jste „nenápadně“ pronesli, že zítra ráno brzy vstáváte, ale vaši hosté stále sedí a nemají se k odchodu, ztrácíte trpělivost a opouští vás i dobrá nálada.

3. S prázdnýma rukama

Nejde o peníze, ale o slušnost. Když jdete k někomu na návštěvu, je nepsaným pravidlem, že něco přinesete. Láhev vína, květinu hostitelce, bonbony dětem, cokoli. Když se zjeví návštěva, která nenese nic (pokud jste se takto nedohodli předem), vnitřně vás to zarazí a možná i tak trochu naštve.

Foto: Profimedia

Jsou jako kobylky? Jako by se k vám přátelé přišli jen najíst? Zuříte právem!Foto: Profimedia

4. Hladové krky

Není nic smutnějšího, než když zjistíte, že hosté nepřišli ani tak za vámi, jako za obloženými chlebíčky. Ani se vás nezeptají, jak se máte, rovnou luxují pohoštění, které jste připravili. To prostě naštve!

5. Příliš chytří

„Já ti nevím, tyhle záclony bych sem nedávala, nehodí se sem." „Má tady ta kytka dost světla?" „Hele, a co ta kuchyň, není malá?" „Vaše děti ještě nespí? No to my teda takhle volnou výchovu neprosazujeme." To jsou všechno poznámky, kterými vás hosté rozpálí doběla.

6. Jako z divokých vajec

Když si pozvete návštěvu s dětmi, tak nějak očekáváte, že to nebude úplně klidné posezení nad šálkem kávy. Ale pokud vám jejich ratolesti lítají po celém domě, likvidují vše, co jim přijde do cesty, ječí, že neslyšíte vlastního slova, ale rodiče jen krčí rameny a povídají cosi ve smyslu „to víš, děti“, zuříte.

7. Když je nuda

Návštěvy si většinou zvete, abyste si trochu povyrazili, pobavili se, zpestřili si běžný stereotyp. Jestliže vaši hosté ale jen sedí, mlčí, případně vám vyprávějí o svých zdravotních problémech či pracovních trablech, nudíte se. A to jednoho naštve.

Foto: Profimedia

Když někoho pozvete, očekáváte, že to bude zábava. Ale když jen sedí, mlčí, případně na vás hrnou vlastní problémy, jste otráveníFoto: Profimedia

8. Tak kdy můžeme přijít zas?

Berou jako samozřejmost, že veškerá setkání se konají u vás? Třeba proto, že máte větší byt? To je nefér, návštěvy se mají oplácet. Moc dobře to víte a tahle jednostrannost vás štve. Proč máte mít haldu špinavého nádobí vždycky na krku vy?

9. Jako doma

Sice se říká „chovejte se jako doma“, ale úplně doopravdy se to nemyslí. Takže když vám hosti nakukují do ložnice, pouští si televizi, rabují vám lednici, vře to ve vás.

10. Když to přeženou

Alkohol v rozumné míře patří k většině návštěvám. Připít si na zdraví, poklábosit nad sklenkou vína, proč ne? Ale když to vaši hosté přeženou, opijí se, plácají nesmysly, jsou třeba i agresivní, naráží vám do nábytku, nedej bože vyprazdňují u vás svůj žaludek, jste právem rozčilení.

A čím naštve návštěva vás?

Reklama

Související témata:
Rabování

Načítám