Hlavní obsah

10 věcí, v nichž jsou děti naprostí machři

Foto: Thinkstock

Optimismus? Toho děti mají na rozdáváníFoto: Thinkstock

Reklama

Jsou malé a spoustu věcí nesvedou bez pomoci dospělých. Ale je také řada oblastí, v nichž mají děti navrch. V čem jsou děti opravdoví machři a dospělí jim mohou jen tiše závidět?

Článek

Neumí si zavázat tkaničku, sami netrefí do školky, a když jí, víc toho vybryndají, než dopraví do pusy. V mnoha věcech se děti neobejdou bez pomoci dospělých, ovšem jsou kategorie, v nichž jsou naprostými přeborníky. A dospělí? Ti se můžou jít klouzat! Tohle je 10 věcí, v nichž jsou děti machři a dospělí jim nesahají ani po kotníky.

1. Pexeso

K tomu snad není ani potřeba cokoli dodávat. Snažte se, jak chcete, porazit dítě v pexesu prostě nedokážete.

2. Optimismus

Nikdo na světě nemá optimističtější pohled na svět než malé děti. Jsou přesvědčené, že vše dopadne dobře, vše se vyřeší, nic se nepokazí, prostě život je pro ně jedna velká bezstarostná jízda. Když stojí před klouzačkou, vidí jen, jak ji profrčí s větrem ve vlasech, ne jak si dole (možná) nabijí nos.

3. Energie

Děti jsou v podstatě neunavitelné. Jsou to chodící zásobníky energie, která nikdy nedochází. Maximálně na chvilku, ale stačí krátké zchrupnutí po obědě a jsou zpět v plné síle. Kdyby tak mohly alespoň trochu toho elánu předat dospělým!

Foto: Thinkstock

Stačí krátký odpočinek a caparti se můžou vrhnout na zlobeníFoto: Thinkstock

4. Upřímnost

Řeknou, co si myslí. A nedomýšlejí důsledky. Neřeší, že někoho možná urazí, že se to zrovna nehodí. Klidně se vás v tramvaji nahlas zeptají, proč ten pán před vámi tak strašně smrdí. A víte, co je nejlepší? Nikdo se na ně většinou nezlobí, protože děti jsou jednoduše roztomilé!

5. Fantazie

Mohou být vším, co je napadne. Pilotem stíhačky, princeznou zakletou v zámku, hrdinným rytířem či jednorožcem. A nepotřebují k tomu nic, vystačí si s vlastní fantazií, která je v dětském věku naprosto bezbřehá.

6. Kreativita

To, co dokáží vymyslet děti, nevymyslí ani sto dospělých. Zubní pastou vám koupelnu promění v ledové království, s pomocí mouky se z obýváku stane zasněžená louka, a když je necháte s voskovkami v ruce před bílou zdí, zjistíte, že s dětmi se nemožné stává možným.

7. Smích

Můžete mít sebekrásnější a sebezvonivější smích, klidně i ďolíčky ve tvářích, přesto proti tomu dětskému smíchu nemáte šanci. Nic krásnějšího totiž neexistuje!

Foto: Thinkstock

Slyšíte, jak zvoní? Smát se jako dítě neumí snad žádný dospělýFoto: Thinkstock

8. Ohebnost a pružnost

Máte pocit, že jste celkem fit, v dobré kondici a vaše tělo toho dost zvládá? Tak se zkuste poměřit s batoletem. Děti jakoby byly z gumy, jejich tělo odporuje snad všem fyzikálním zákonům, umí s ním naprosté zázraky.

9. Absence studu

Když se jim chce čurat, postaví se ke stromečku, a problém je vyřešen. Když vidí bazén, zapomínají na plavky a běží vstříc zábavě. Netrápí se tím, jak vypadají. Děti jednoduše neznají stud, žijí okamžikem a umí si ho vážně vychutnat!

10. Schovávání věcí

Úkryt, který vymyslí dítě, nemá dospělý šanci objevit. Můžete prohledat celý byt, převrátit ho naruby, přesto nenajdete ten ovladač na televizi, který mělo naposled v ruce vaše batole. Při troše štěstí ho najdete zhruba za rok, zastrčený do škvíry, o jejíž existenci jste neměli ani tušení. Když schováte před dětmi ale něco vy, najdou to okamžitě!

Foto: Archiv firem

Občas vám z nich jde hlava kolem, ale stejně je milujete? Udělejte jim radost něčím, co je potěší!Foto: Archiv firem

A co vaše děti? V čem nad vámi mají navrch?

Reklama

Načítám