Hlavní obsah

10 vychytaných pomocníků, kteří vám usnadní úklid!

Foto: thinkstock

Neztrácejte zbytečně moc času při úkliduFoto: thinkstock

Reklama

Úklid není všeobecně oblíbenou činností, takže ho také jistě máte tendenci odkládat nebo ho zvládnout co nejrychleji. V tom druhém případě se vám bude hodit deset tipů, které ho ulehčí.

Článek

Nepřiděláváte si víc práce, než je při pravidelné údržbě vaší domácnosti zapotřebí? Snažili jsme se najít novinky na trhu, které jistě oceníte.

1. Kapsle Mr. Muscle

Do kbelíku nemusíte dávkovat čisticí přípravek. Do vody stačí hodit jednu kapsli, obal kapsle se rozpustí ve vodě, nemusíte ji střihat ani propichovat. Můžete si vybrat z několika vůní přípravku a hodí se pro všechny druhy podlah, kromě dřeva bez povrchové úpravy a neleštěného mramoru.

Cena: od 40 Kč za balení s 12 kusy

2. Prachovka Vileda Attractive

Elektrostatická vlákna téhle utěrky fungují jako magnet na prach, takže se hodí k otírání obrazovky televize, ale i prachu na listech velkých květin, na žaluziích a místech, kam je obtížné obyčejnou prachovkou dosáhnout. V balení je jedna násada a dvě výměnné hlavice.

Cena:od 69 Kč

3. Prachovka strašidýlko

Nevíte, jak byste přemluvili vaše menší děti, aby se aktivněji zapojily do pravidelného úklidu? Možná vám v tom pomůže tato žinylková prachovka, která by je mohla bavit natolik, aby zmizel prach alespoň v jejich pokojíčku.

Cena: 199 Kč

4. Vlhčené ubrousky Linteo Satin

Rychlé otření pracovní desky, prkénka, ale i povrchu sporáku nebo ukápnuté omáčky na podlaze – to všechno zvládnete díky vlhčeným ubrouskům s antibakteriální a odmašťovací složkou. Jejich použití je snadné a pohodlné, takže se vyplatí je mít stále při ruce.

Cena: od 27 Kč za balení po 40 kusech

5. Melaminová čisticí houbička

Nemusíte zamořit byt agresivními čisticími prostředky, když chcete dostat dětskou malůvku fixem ze dveří, šmouhy od tmavých podrážek z podlahy nebo zlikvidovat jakékoli skvrny... Melaminová nano houbička funguje bez jakékoli chemie, asi jako guma, která se velmi pomalu spotřebovává. Na trhu jich je mnoho variant.

Cena: 95 Kč za dva kusy

6. Akumulátorový smeták Swivel Sweepe

Už vás nebude nervovat, když pod sebe strávníci nadrobí při snídani. Budete-li mít po ruce rotační smeták, bude odstranění drobečků vteřinovou záležitostí. Tento smeták nás zaujal tím, že se dostane bez problémů pod nábytek i do rohů a těžko dostupných míst.

Cena: 488 Kč

7. Vysavač ErgoRapido

Tenhle bezdrátový akumulační vysavač umí být stále po ruce – ať potřebujete zvládnout celý koberec nebo jen pár drobků po krájení chleba. Jsou to totiž dva vysavače v jednom – tyčový i ruční. Navíc s ním můžete vysávat i ve tmě, protože si na cestu posvítí LED diodami.

Cena: od 2113 Kč

8. Real „Grily-trouby-kamna“

Připečená špína v troubě i na sporáku dá opravdu zabrat a mnohdy se stejně uchýlíte k násilí v podobě drátěnky nebo kuchyňského nože, abyste se jí zbavili. Pomoc nabízí přípravek Real, který zvládne mastnotu, připáleniny a saze. Stačí ho nanést, nechat působit, a pak otřít. Můžete ho vyzkoušet i na připálený hrnec.

Cena:od 50 Kč

9. Hopa Nanostar, a voda nemá šanci!

Nanočástice oxidu křemíku, obsažené v přípravcích Hopa Nanostar, vytvoří kolem čištěných předmětů účinnou bariéru, odpuzující vodu. Už se na nich nemůže usazovat žádná tekutina ani špína. Sníží se i nebezpečí vzniku plísní a množení různých bakterií. Vybírat lze ze dvou variant – na kov a na keramiku, obklady a porcelán.

Cena: asi 450 Kč

10. Leifheit Čistič žaluzií

Vyčištění žaluzií je piplačka a časově náročná dřina, která dokáže zaneřádit zbytek pokoje, současně. Hodí se při ní rozhodně speciální čističe, které lze použít za sucha i za mokra, a zvládnou několik pásů žaluzií najednou. Lepší je, pokud fungují na principu kleštiček a tlak na žaluzie tak můžete korigovat.

Cena:od 71 Kč

Oceníme, když nám dáte své tipy na přípravky či pomocníky při úklidu.

Reklama

Načítám