Hlavní obsah

3 nejčastější chyby, které děláte při výběru osušek

Foto: SoftCotton.cz

Foto: SoftCotton.cz

Po koupeli na vás čeká hrubý kus látky, který už dávno nesaje? Pojďte s tím něco udělat!

Článek

Ručníky a osušky pořizujete bez hlubšího přemýšlení? Pak se nemůžete divit, že po jednom vyprání vypadají, jako byste je měli v rodině po generace. Ale přitom to nemusí být žádná věda. Stačí se vyvarovat následujících chyb:

Chyba č. 1: Není pro vás důležitý materiál

Chcete se po koupeli zahalit do hedvábně jemné osušky? Chcete osušku, která dokonale saje? Pak je čas začít sledovat, z jakého materiálu je vyrobena.

Ideální je zvolit osušky ze 100% česané bavlny. Je jemná, skvěle saje a své kvality si zachovává i po mnoha vypráních. Česáním se oddělí vlákno, ze kterého se vyrobí skutečně kvalitní osuška či ručník. Ze zbytku, který se česáním odstraní, se poté vyrábějí levné ručníky, které jsou sice vyrobeny také z bavlny, ale zdaleka nesají tak dobře a nejsou měkké.

Foto: SoftCotton.cz

Z česané bavlny jsou vyrobeny například ručníky a osušky z kolekce LordFoto: SoftCotton.cz

Nemáte v koupelně okno? Často vás trápí zatuchlé ručníky, které mají tendenci zapáchat? Vyměňte je za ručníky z bambusu. Ty jsou savé, hebké a hlavně přirozeně antibakteriální, a tak vás s nimi zatuchnutí trápit nemusí.

Foto: SoftCotton.cz

Modalové vlákno si v top kvalitě můžete užít na ručníku DeluxeFoto: SoftCotton.cz

Krokem vedle nejsou ani ručníky z modalového vlákna. Je vyrobeno na bázi regenerované celulózy, která je příjemná na dotek, skvěle saje a působí načechraně a leskle i po mnoha vypráních.

Foto: SoftCotton

V praktickém rozměru 50 × 100 cm pořídíte ručníky Micro Cotton, které jsou vyrobeny z prémiové česané bavlnyFoto: SoftCotton

Jemnost a hebký povrch ručníků Micro Cotton je zárukou nejvyšší kvality. Mikrobavlna má vyšší absorpci, udržuje barevnou stálost a kombinuje nejlepší charakteristiky bavlny.

Chyba č. 2: Vybíráte si nevhodný rozměr a gramáž 

Výrobci ručníků a osušek neustále zmenšují jejich rozměry. Výsledkem jsou ručníky, do kterých se nedají zabalit vlasy, a osuška, kterou sotva omotáte kolem těla. Tradiční rozměr ručníku 50 × 100 cm a osušky 75(85) × 150 cm se ale stále dá sehnat. SoftCotton.cz nabízí ručníky a osušky v tradičních rozměrech a vysoké gramáži, takže jsou o 12 % větší a mají až o 50 % více gramáže, než je aktuální standard.

Foto: SoftCotton.cz

Z bambusového vlákna je vyroben například bambusový ručník Masal je měkký a savýFoto: SoftCotton.cz

A co je to vlastně gramáž? Ukazuje, kolik váží 1 m² ručníku. Nejčastěji narazíte na 250 g/m², ale skutečný komfort zažijete až s gramáží nad 500 g/m². Čím vyšší gramáž, tím větší savost a delší životnost ručníku.

Chyba č. 3: Nevíte, jak se o osušky a ručníky správně starat

Když se rozhodnete investovat do kvalitních osušek, určitě chcete, aby vám vydržely co nejdéle krásné a hebké. Tady je pár tipů, jak se o ně starat:

• Ideální je sušit ručníky v sušičce na nižší teploty. Nikdy je nesušte na horkých radiátorech.

• Froté nežehlete! Žehlením materiál ztrácí původní vzhled i schopnost absorbovat vodu.

• Na ručníky nepoužívejte aviváž, ta totiž snižuje jejich savost.

Tip na závěr: Kam pro kvalitní ručníky a osušky?

Chcete skutečně kvalitní osušky, které budou sloužit dlouho a budou stále krásné a hebké? Mrkněte na SoftCotton.cz, kde najdete stylové ručníky a osušky v mnoha designech. Vybírat můžete také z dárkových sad, které jsou skvělou volbou pod vánoční stromeček.

Reklama

Načítám