Hlavní obsah

3 věci, které potřebujete k funkčnímu milostnému životu

Foto: Standret, Shutterstock.com

Foto: Standret, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomáháte si, máte se rádi a víte, že se jeden na druhého můžete spolehnout. V ložnici se ale moc nezdržujete, to spíš na gauči u televize. Máte pocit, že po těch letech to ani jinak nejde? Omyl! Vysoký sexuální náboj je možné ve vztahu udržet dlouhodobě, tvrdí sexpertka. Chce to vybudovat si vášnivý trojúhelník.

Článek

Co se asi stane, když jste spolu už čtyři měsíce neměli sex (dokonce ani prostřednictvím smajlíků)? Experti mají jasno. „Přesně pro tyhle potíže mě dvojice vyhledávají. Naposledy jsem spolupracovala s párem, který se popisoval jako nejlepší přátelé,“ říká sexuální terapeutka a zároveň jedna ze členek amerického Gottmanova institutu zaměřeného na rodiny a vztahy doktorka Cheryl Fraser, která díky vzácné kombinaci akademické důvěryhodnosti, humoru, upřímnosti a skutečně účinných rad mění život tisícům párů. Pomáhá jim nastartovat sexuální bytí a vytvořit podmínky pro vášeň, která trvá celý život.

Dnešní partneři spolu moc nespí

„Je to teď taková klasika. Partneři si přes den píšou, sdílejí informace o dětech a domácích povinnostech. Když je on pracovně vytížen, ona mu přinese oběd až do kanceláře. Když má ona menstruaci, obleče si flanelové pyžamo a přitulí se k němu. Hezké, ale takhle skutečně vypadá přátelství, ne milenecký vztah,“ vysvětluje odbornice. V takových případech je podle ní nutné zapracovat na vášnivém trojúhelníku. Rovnostranný trojúhelník je totiž vysoce stabilní struktura o třech stejných stranách, které se vzájemně podporují. Převedeno na vztahy a lásku, tohle jsou tři nesmírně důležité složky!

Foto: VisionPro, Shutterstock.com

Tlusté ponožky sice hřejí, ale nejsou sexy. Občas překvapte i doma lodičkamiFoto: VisionPro, Shutterstock.com

1. Vzrušení

Nemálo párů funguje celkem dobře v rámci celé rodiny, ale chybí jim spontánnost a vášeň. „Přemýšlíte o svém partnerovi jako o parťákovi, ale ne jako o milenci? Něco je špatně. A vymlouvat se na zub času nemá cenu. To, že vzrušení nemůže trvat věčně, je jen mýtus,“ objasňuje terapeutka s tím, že vždy existují cesty, jak vidět svůj protějšek čerstvýma očima.

„Není to snadné, ale v každé fázi vztahu můžete odhalit vzrušení, které jste cítili, když jste se potkali. Ostatně, kdy naposledy jste byli v restauraci, ve které jste na sebe narazili? Oprašte staré časy a taky do sexu zapojte všech 5 smyslů!

2. Intimita 

Intimitou se rozumí hluboké emoční propojení, kdy můžete partnerovi sdělit svá tajemství a odhalit mu části sebe, které před ostatními skrýváte a na které nejste příliš hrdí.

„V hluboce důvěrném vztahu se naučíte důvěřovat, že vás partner bude milovat a přijímat bez ohledu na vaše chyby. Nemusíte nic skrývat ani předstírat,“ popisuje Cheryl Fraser. Ta pravá a nefalšovaná intimita se vyvíjí v průběhu času, tedy až po vyprchání opojného pocitu vzrušení na samém počátku partnerství. Vlastně je to chvíle, od které už vidíte partnera jako nedokonalého (a on zase vás), a přesto se milujete víc než dřív.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Ležet v posteli, líbat se a šeptat si sladká i hořká tajemství – to je jedno rameno trojúhelníkuFoto: Pressmaster, Shutterstock.com

3. Smyslnost

Smyslnost. Jak lahodné, fantastické a bohaté slovo. Pro účely vášnivého trojúhelníku právě smyslnost představuje sexuální energii. Příklad? I když pro vás sex není dennodenním chlebem, udělá vám radost smyslové potěšení z dotyku. Dělá vám dobře, když se s milencem mazlíte, užíváte si to – a je vám jedno, jestli zrovna dneska dospějete k orgasmu. Klidně mu i zabalíte varlata do alobalu! Takže, jak jste na tom v celkovém součtu?

Jak dostat do vztahu víc sexu

Chcete-li mít fantastický dlouhodobý sexuální a romantický vztah, jsou všechny tři strany vášnivého trojúhelníku životně důležité. „Pokud jste nejlepší přátelé a důvěrníci, ale nekultivujete vzrušení a smyslnost, nebudete mít vzrušující sexuální život. Máte spoustu smyslnosti, nicméně intimita vám nic neříká? Pak se s partnerem spojujete pouze prostřednictvím sexu, ale držíte od něj své srdce a mysl. Nejdete do hloubky a neodhalujete své pravé sexuální já,“ varuje doktorka Cheryl Fraser.

Na všech třech stranách trojúhelníku se dá pracovat s kvalifikovaným koučem, ale i bez něj se můžete posunout dál. Upravte svoji ložnici a každý den si s partnerem pošlete jednu sexy zprávu.

Často si říkejte, co se vám líbí (i na sobě navzájem) a co vás trápí, i tak se vytváří a pěstuje intimita. Jednou měsíčně si naplánujte erotické rande a jděte za svými hlubokými sexuálními touhami (zkrátka nastavte náruč smyslnosti). Zavažte se, že si na obnovu vztahu vyhradíte dejme tomu šest měsíců. Během této doby upřednostňujte vášeň před pasivitou.

Je možné být při sexu v transu? Zavřete oči, přichází zemětřesení! 

Načítám