Hlavní obsah

Dny rozkoší aneb Návod, jak vzkřísit vášeň

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Pohodový partnerský i milostný život? Nenechte se vykolejit únavou nebo nemocí a dopřávejte si pravidelné vášnivé dýchánky. K čemu vám to bude a co to má společného s vnitřním dítětem? Takhle se křísí vášeň!

Článek

Na počátku vztahu je všechno intenzivní, divoké a emotivní. Postupem času a s přibývajícími povinnostmi však spontánnost a vášeň pomalu ustupují. Na sex není čas, nálada ani energie. Proto je vhodné ho plánovat a dodržovat pravidelné rozestupy. Tak to radí nejeden kouč partnerských vztahů, včetně sexpertky Celeste Seiferling z Kanady.

Ta tvrdí, že vás sice může dostat nějaký ten bacil nebo pracovní stres, ale nikdy by sexuální půst (a to ani ten masturbační) neměl trvat déle než měsíc. Po uplynutí takové lhůty se dvojice odcizuje – psychicky i tělesně. A člověk ztrácí smyslný a mazlivý kontakt i sám se sebou. Z tohoto důvodu hlasuje odbornice pro pravidelné dny sexuálních rozkoší. Čím a jak začít?

Singl a sex

Že jste zrovna samy a článek se vás tedy netýká? Omyl, den sexu by měli dodržovat nejenom ženy i muži, ale dokonce i ti, kdo jsou single. V ten den jezte jen chutná jídla, zapalujte svíčky, koupejte se s voňavými solemi, pečujte o sebe a věnujte pozornost tomu, co potřebujete a chcete (kdy se raději vyhnout masturbaci).

Nahé se uvelebte na měkkou deku nebo prostěradlo, vnímejte teplo a příjemné dotyky látky. Zkrátka zpomalte, mějte se rády a nevymlouvejte se na nedostatek času nebo stres. Každý si může najít pár minut týdně jen sám pro sebe.

5 smyslů: zapojte je do sexu

Smyslů je pět. A se všemi si při sexu můžete pohrávat. Zavažte si oči, partnerovi znehybněte ruce, šeptejte chlípná slovíčka, uspořádejte nahý raut. Máte-li doma skořici, vanilku, lékořici, zázvor nebo muškát, použijte je v nějakém receptu. Nebo dáte přednost spíš petrželi či celeru, vlašským ořechům a dýňovým semínkům? Všechny jmenované laskominy obsahují vitaminy, minerály a další prvky, které velmi pozitivně působí na pohlavní orgány mužů i žen tím, že je prokrvují.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Vnímejte se navzájem všemi smysly, zapojte zrak, sluch, chuť, dotek i čichFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Domácí olej na masáž

Láska a péče. Vždyť si to zasloužíte! Když si vezmete den volna a necháte se hýčkat, mozek vám vyšle důležitou zprávu. Jste to vy, kdo rozhoduje o svém životě, a právě vy máte v moci dostat se do správné nálady. Vypněte telefon, vykoupejte se s partnerem, olejem si natírejte pokožku a laskejte se navzájem (jak na tantrickou masáž).

Vyrobte si k tomu speciální olej. Do olivového přidejte 10 až 15 kapek kteréhokoli éterického oleje. Například ylang-ylang, který uvolňuje sexuální napětí u obou pohlaví. Mandarinka zase dodává vitalitu.

Nechte partnera dotýkat se vás všude po celém těle, mimo nejcitlivějších oblastí. Ty přijdou na řadu až za pár minut. A pozor, setkání nemusí skončit pohlavním stykem! I cesta je cíl.

Prevence proti nemocem

„Tyto dny sexuálního zdraví jsou dobrou prevencí proti onemocněním fyzickým i psychickým. Umožňují naladit se a relaxovat zcela novým způsobem. Koneckonců, je to i zábavné a sexy. Nechte seznamy úkolů na pokoji, probuďte své vnitřní dítě a nechte ho, aby si pohrálo,“ podotýká sexpertka, která dodává, že jakmile věnujete pozornost své vnitřní bohyni, dříve nebo později se z toho stane realita.

V sexu jste nejdůležitější vy

„Ano, může to na vás ze začátku působit nudně nebo šroubovaně, ale zanedlouho poznáte, že čas věnovaný sobě a milenci udržuje duševní zdraví v kondici, zesiluje emoční chování a pozitivně působí na celé tělo,“ popisuje Celeste Seiferling s tím, že tím nejdůležitějším sexuálním partnerem jste právě vy. Zkusíte její recept na štěstí?

Reklama