Hlavní obsah

4 ženské hádací techniky, které muži nikdy nepochopí

Foto: Profimedia

Na tom, že se občas pohádáte, není nic špatného. Jen to musíte umětFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevyhne se tomu žádný pár. Čas od času se prostě neshodnete a je tu hádka. Jenže pozor, některé ženské „hádací techniky“ muži nikdy nepochopí. Které to jsou? Tyhle čtyři!

Článek

Ať už se přete o banalitu nebo o vážnou věc, jde vám nejspíš o nalezení řešení daného problému. V tom případě byste se měly, dámy, vyhnout některým typicky ženským způsobům, protože pánové nemají šanci je pobrat. Jsou to nejčastěji následující čtyři.

1. Až do pravěku

Přišel pozdě a nestihli jste kvůli tomu divadlo. Stalo se to teď a tady. Vy jste vytočená, naštvaná a všechno mu to hezky od plic servírujete. A ani nevíte jak, najednou mu vyčítáte, jak jste kvůli němu před rokem přijeli pozdě k mamince, jak před dvěma lety zapomněl na vaše narozeniny a před pěti lety zapomněl natankovat a museli jste tlačit auto k pumpě.

Tohle vytahování starých věcí ale nikam nevede, váš partner se v něm ztrácí. Přestává chápat, o co vám jde. „Pro muže jsou to dávno uzavřené a vyřešené věci. Minulost byla, vytahování starých sporů může vztahu ještě víc uškodit,“ varuje terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.

Nejen že se tím vzdalujete tomu, abyste vyřešili současný problém, ale vlastně oživujete další a další trable. Jednou by jich už mohlo být tolik, že to nezvládnete!

Foto: Profimedia

Ženy jsou expertky na tichou domácnost. Mlčení ale nikdy nic nevyřešíFoto: Profimedia

2. Už ani slovo

Hádáte se, vám možná docházejí argumenty (nebo síla), a tak se rozhodnete mlčet. Jsou ženy, které to vydrží třeba i týdny. O tiché domácnosti sice koluje spousta vtipů, ale legrace to není. Naopak, je to dost riskantní taktika. „Mlčením přece nic nevyřešíte. Naopak jde spíš o manipulační vydírací taktiku,“ říká koučka partnerských vztahů Lenka Černá.

Řada žen má pocit, jakou lekci svým mlčením muži dá. Jak ho tím potrestá, elegantně mu dá najevo, že jí nestojí za řeč. „Někdo bere mlčení jako trest, ponížení toho druhého. Ale jediný, kdo se zraňuje a ponižuje, je ten, co mlčí ve chvíli, kdy se může vyjádřit,“ dodává Lucie Mucalová.

3. Luxusní divadýlko

Obecně se ví, že ženy jsou emočnější než muži. Že mají větší sklony k citovým výlevům. Někdy je toho ale moc a výsledkem je hysterická scéna. „Na to muži neumí vůbec reagovat, většina z nich se stáhne do své ulity,“ popisuje Lenka Černá. Jednoduše se jakoby schovají a snaží se ten výlev přečkat.

Někteří možná podlehnou a udělají vše, o co je žena v hysterii žádá. Jenže to nedělají z vlastní vůle, ale pod nátlakem. „Vážně vám nevadí, že to dělá jen pro svůj klid, z rezignace? Že to není opravdové? Pokud chcete, aby vás muž bral jako rovnocenné partnerky, nepoužívejte emoce jako zbraň, ale naučte se komunikovat,“ radí Lucie Mucalová.

Foto: Profimedia

Typicky ženskou technikou je i manipulace v podobě pláče a hysterieFoto: Profimedia

4. Nebezpečná trojka

Kdyby tohle věděla tvoje matka, ta by se divila! Ančin manžel by tohle nikdy neudělal, ten je totiž zodpovědný, víš? Jakmile začnete do vašeho sporu tahat jakoukoli třetí osobu, bude váš muž skutečně zmatený.

On prostě nechápe, co má Ančin manžel společného s tím, že zapomněl na dceřinu školní besídku. „Tohle je klasická manipulační technika, která do zdravého partnerství nepatří. Používáte třetí osobu, abyste znásobila sílu svých argumentů,“ vysvětluje Lenka Černá.

Navíc, pokud už tohle u muže nějakou reakci vyvolá, bývá zcela jiná, než jakou byste čekala. „Na mužské ego tahle technika vůbec nefunguje, protože muž se většinou spíš urazí, než aby se nad sebou zamyslel,“ dodává Lenka Černá.

Používáte některou z těchto technik?

Reklama

Související témata:

Načítám