Hlavní obsah

5 chyb zamilovaných žen. Tohle se jim později vymstí!

Foto: thinkstock

Období zamilovanosti je krásné, ale snažte se v něm nedělat chybyFoto: thinkstock

Reklama

Na začátku je všechno krásné! Jste zamilovaní, oba se snažíte splnit tomu druhému každé přání, odpustit kdejakou chybičku. Jenže se vám to může vymstít! Tohle jsou nejčastější chyby, kterých se v zamilovanosti dopouštíte.

Článek

Jakkoli je to těžké, i v tom největším milostném poblouznění byste měli být ve střehu a také sami sebe prezentovat co nejpřirozeněji. „V době zamilovanosti se každý prodává, jak nejlépe umí. Ale pokud něco skřípe, později to bude skřípat ještě víc. Když něco nejde hladce, čas na tom nic nezmění,“ varuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Pravda je taková, že na začátku vztahu dělají lidé řadu chyb, kterých pak litují. Někdy hned poté, co prvotní zamilovanost odezní, jindy třeba až po několika letech.

A takhle ženy chybují nejčastěji.

1. Lžete samy sobě i partnerovi

Váš nový přítel miluje cyklistiku. Vy jste na kole sice naposled seděla na základní škole a vlastně tenhle sport nesnášíte, přesto sama sebe přesvědčujete, že se to změní. Máte otlačený zadek, namožené svaly, přesto si stále nehodláte přiznat, že tohle nevyjde. Lžete nejen sobě, ale i přítele čeká v budoucnu nepříjemné zjištění. „Takové lhaní či předstírání se nevyplácí, pravda stejně jednou vyplave na povrch, a pak z toho může vzniknout zásadní problém. Lidé by měli mít ve vztahu stejnou vizi budoucnosti, například že chtějí do pěti let děti, a také společné zájmy. Pokud tyto dvě věci nefungují, dříve či později se vztah nejspíš rozpadne,“ tvrdí kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

2. Ano miláčku, máš pravdu

Nechcete se hádat, vytvářet dusnou atmosféru nebo vyvolat ve svém novém příteli pocit, že máte na leccos rozdílné názory a nejste pro něj ta pravá. Proto s ním vždy souhlasíte, i když si třeba v duchu myslíte své. I když film, kterým je on nadšený, pokládáte za naprostý brak, neřeknete to. Jenže jak dlouho tohle slepé souhlasení vydržíte? „Nejčastěji se to změní ve chvíli, kdy má žena partnera takříkajíc jistého, třeba když s ním má dítě. Pak se začne chovat přirozeně a její partner se logicky jen diví, koho to vedle sebe má,“ upřesňuje Lenka Černá z portálu Mujvztah.cz.

Foto: thinkstock

Ano, miláčku, máš pravdu, lásko, jak si přeješ, drahoušku. Slepé souhlasení a rozmazlování, to jsou dvě časté chyby, kterých se zamilované ženy dopouštějíFoto: thinkstock

3. Splním, co ti na očích uvidím

Tohle je naprostá klasika, přesto ji nelze vynechat. Jakkoli je to známá věc, přesto se téhle chyby ženy stále dokolečka dopouštějí.

Jakmile se zamilujete, snášíte partnerovi modré z nebe. Vaříte, pečete, uklízíte, s láskou žehlíte jeho košile a vše mu přinesete pod nos. Jenže po čase milostné emoce trochu vychladnou, přibudou vám třeba starosti v práci nebo si pořídíte dítě, a najednou nemáte na to podstrojování už dost sil ani času. Začnou hádky ve stylu „nejsem žádná tvoje služka“, ale muž je v tom tak trochu nevinně. Těžko pochopí, proč vám najednou vadí něco, co jste například poslední rok dělala s takovou chutí a nadšením.

4. Sex? Nic moc

Všechno je skvělé, váš nový objev je krásný, chytrý, zábavný. Vlastně jakýsi pan dokonalý, ale až na ten sex. Z milování s ním nejste příliš odvázaná, ne, že by to byl vyloženě propadák, ale exploze vášní se rozhodně nekoná. Řada žen se v takovou chvíli uklidňuje tím, že jde o počáteční nesehranost, nejistotu a neznalost toho, co se komu líbí a co má v sexu rád. „Tohle není vůbec dobré podceňovat. Já tvrdím, že jakmile vás partner nepřitahuje, jděte od toho pryč. Můžete dělat různé ústupky, ale ne v důležitých oblastech, jako jsou povahové rysy a sex,“ říká Aleš Kalina.

Foto: thinkstock

V posteli vám to musí klapat! Jestliže nejste milováním nadšená na začátku, těžko budete po deseti letech manželstvíFoto: thinkstock

5. Minulost mě nezajímá

Každý máme něco za sebou, tak co. Ale pozor, některé záležitosti z minulosti ovlivní celou vaši společnou budoucnost. Společné dluhy (ale i majetek) s ex přítelkyní, nebo třeba děti z předešlých vztahů. To všechno s sebou něco nese a vy s tím musíte počítat. Skutečně si dobře rozmyslete, zda tohle zvládnete. Ať pak nedopadnete jako naše čtenářka, která roli dvojky nezvládá.

Milostné vzplanutí na začátku vztahu dobře znali i Anni-Fryd Lyngstad a Benny Andersson. Vždyť z jejich lásky vznikla jedna z nejslavnějších skupin světa! Proč i jejich láska nakonec ztroskotala? Připomeňte si úžasný příběh skupiny ABBA v epizodě pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Také jste někdy takhle chybovaly? Zapojte se do naší diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám