Hlavní obsah

5 důvodů, proč muži půjčují své manželky jiným chlapům na sex

Foto: Thinkstock

Jak je možné, že je tak v kurzu půjčování partnerky jinému muži?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Ženo, víš, co budeme dělat o víkendu? Nic si neplánuj, přijde Mirek. Rozdáte si to u nás v ložnici, tak si laskavě připrav lubrikant. Znáš se!“ Že je tohle špatný vtip? Ne, čím dál častější model vztahu!

Článek

Elektronický věstník lidské sexuality se sídlem v Kalifornii upozorňuje, že se za poslední tři roky posílil a vzrostl trend půjčování manželky jinému, na což se přišlo díky on-line průzkumu. A pozor, manžel vyžaduje, aby se na soulož své partnerky s jinými díval!

Však je to taky v 99 procentech případů jeho nápad. Muž s návrhem „podělit se“ přichází jako první. Je snad blázen? Proč to vůbec dělá? Nežárlí? Funguje to? Tyhle otázky napadnou snad každého, kdo si ve své vlastní posteli takovou divočinu nedokáže představit. Odpovědět se dá pětkrát, přičemž některé důvody jsou více či méně pochopitelné.

1. Nuda

Kdyby prsaté dámy mohly být i na obalech džusů pro děti, už by tam byly dávno. Žijeme ve virtuálně-pornografické době. Leckoho to už ale nebaví. Chce víc. A tak, pod vlivem porna, zatouží po peprném zážitku v realitě. A že se na to bude dívat, nebo to i točit? Však oni mu to na serveru s amatérským pornem dost vychválí!

2. Pocit vyhoření

Partnerovy sexuální výkony už nejsou jako dřív? Myslí si, že v posteli potřebujete víc, než dostáváte? Nenapadne ho nic lepšího než jednat.

Snaží se o obnovu vzrušení, a tak přemluví svou ženu, aby to zkusila s jiným. Je přece lepší, když o tom má přehled. Co se může stát? Ženě se to nakonec zalíbí!

Psycholog Curtis Bergstrand z americké univerzity Bellarmine říká, že 62,6 procent párů zjistilo, že půjčování manželky zlepšilo jejich vztah! Jak to? Ona nemá pocit nevěry, když souloží se souhlasem manžela, on na všechno dohlíží s vědomím, že je pánem situace. To ho vzrušuje tak, že u sledování soulože často masturbuje. Všichni jsou spokojeni.

Foto: Thinkstock

Někteří muži si myslí, že když má jejich žena sex s někým, koho znají, ustojí tuto situaci lépeFoto: Thinkstock

3. Zdravotní potíže

Někdy se stane, že muž nechce nebo nemůže souložit ze zdravotních důvodů. Uvědoměle se zalekne, že když jeho žena nemá sex, určitě si najde jiného a opustí ho. První nápad? Radši to vezme do svých rukou, aby všechno měl pod kontrolou a mohl rozhodovat.

4. Finanční krize

Člověk by ty muže skoro až politoval, jaké mají „sociální cítění“. On-line anketa výše zmíněného elektronického věstníku odhalila, že někteří muži ocitající se ve finanční krizi dovolí jiným spát s jejich manželkou za poplatek. Půjčování partnerky? Práce z domova! Akorát není jasné, jestli se výdělek rozděluje mezi manžele rovným dílem a jak dlouho trvalo, než manžel manželku k něčemu takovému přemluvil...

5. Úchylka

V úvahu přichází i temnější důvod. „Když muž nutí vlastní partnerku souložit s jinými muži nebo ji vystavuje jako sexuální objekt, jedná se o kauzalismus,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor v knize Tajemství ženské sexuality s tím, že tato úchylka má v sobě prvky exhibicionismu, fetišismu, masochismu, ale i sadismu! (Ať si milý zlatý vybere. Buď ty jeho nároky splní nafukovací Anča, nebo na sebe nechá dohlížet sexuologa.)

Foto: Thinkstock

I takový sex, který ženě muž s jiným v podstatě naordinuje, může vést k rozpadu původního vztahuFoto: Thinkstock

Pořád je to riziko

„Mnoho lidí vzrušuje, když mohou pozorovat nebo poslouchat při sexu někoho jiného. Vždyť i proto se díváme na erotické filmy, ale realita? Pokud vím, tak páry, které tohle zkusily, opakování nevyhledávaly,“ trochu kontruje britská sexuoložka Tracey Cox, která otázku výměnu partnerů a půjčování zařadila do své knihy Žhavý sex.

Podle ní se k tomuto nápadu uchýlí páry, které spolu buď nejsou příliš dlouho, takže muži nevadí sledovat, jak ona souloží s jiným, nebo vyčpělé dvojice, mezi nimiž dávno vyhaslo všechno krásné.

„Každý, kdo to zkusil, uspokojil zvědavost a rád se zase vrátil k tradičnímu tandemu,“ uzavírá s tím, že ne zřídka se po akci dostavuje stud či vztek, a to zvlášť u těch, kteří byli přemluveni. Ale jak je vidět, leckdo se i přes to přenese. Jinak by to půjčování nemohlo být čím dál populárnější.

A co vy, půjdete do toho taky?

Reklama

Související témata:

Načítám