Hlavní obsah

5 nejčastějších sexuálních dilemat: Jak je rozlousknout?

Foto: thinkstock

I spokojené páry dost často řeší jedno z následujících sexuálních dilematFoto: thinkstock

Reklama

Mám se s ním vyspat, i když na něj mám zrovna vztek? Co je lepší? Nudný sex, nebo žádný sex? Britská sexpertka Tracey Cox se zaměřila na pět sexuálních dilemat, která lidi trápí nejčastěji.

Článek

Po letech soužití se málokdo vyhne problémům, a to i v oblasti sexu. Tracey Cox se rozhodla některá dilemata týkající se milostného života rozřešit. Ale pozor, je brutálně upřímná!

1. Únava! Jít spát, nebo sexovat?

Jeden z páru se chce milovat, ten druhý je ale unavený. Co teď? Zachumlat se pod peřinu, nebo se přemoct?

Pokud jste na pokraji sil, protože prožíváte zrovna nějaké stresující období (nemoc v rodině, problémy v práci…), rozhodně se na sex vykašlete a jděte rychle spát. „Když je tělo skutečně vyčerpané, chuť na sex klesá. Je to způsob, kterým chce vaše tělo ušetřit co nejvíce energie, kterou v danou chvíli potřebuje na něco úplně jiného,“ vysvětluje Tracey Cox.

Jestli se ale jedná o běžnou únavu způsobenou každodenními povinnostmi (práce, nákupy, domácnost, děti…), uděláte nejlíp, když se s partnerem vrhnete do víru vášně. Orgasmus sníží hladinu stresu, zklidní vás a váš spánek bude kvalitnější.

Foto: thinkstock

Spánek, nebo milování? Mezi těmito dvěma variantami bývá někdy těžké vybrat tu správnouFoto: thinkstock

2. Musím mu (jí) poskytovat orální sex?

V tomto případě je Tracey Cox nekompromisní. „Když řeknete, že se vám orální sex hnusí, je to jako byste řekli, že se vám hnusí váš partner,“ tvrdí. Neodmítáte jen milostnou praktiku, ale partnera jako takového. Navíc podle ní neexistuje člověk, který by měl pro neposkytování orálního sexu důvod, který nelze překonat. „Nejblíže tomu byla snad jen žena, která nemohla otevírat pusu na víc než jeden a půl centimetru,“ dodává Tracey Cox.

3. Usmiřovací sex! Ano či ne?

Podle některých odborníků usmiřovací sex vše jen zhorší, protože problém neřešíte, jen odsouváte. Ovšem Tracey Cox má jiný názor: „Sex uklidní napjatou atmosféru, sblíží vás, a vy potom snáz dokážete společně mluvit a problém vyřešit,“ říká. Navíc vztek a naštvání funguje jako afrodiziakum. „Hněv v těle vyvolává stejné reakce jako nebezpečí a risk. V erotickém kontextu je výsledkem obvykle naprosto úchvatné vzrušení. To je ten důvod, proč je usmiřovací soulož většinou velmi dobrý sex,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: thinkstock

Usmiřovací sex bývá často velmi dobrý. Vztek totiž funguje tak trochu jako afrodisiakumFoto: thinkstock

4. Partner se mnou nespí! Mám si najít milence?

Naplnit sexuální potřeby v cizí ložnici, když v té vaší se nic neděje, je samozřejmě jedním z možných řešení. Tracey Cox ale doporučuje něco jiného. „Dejte partnerovi poslední šanci. Ujistěte se, že si je přesně vědom toho, jaké problémy s jeho sexuální nečinností máte, jak moc vám to vadí. Vysvětlete mu, že se bez sexu neobejdete, a pokud vás neuspokojí on, bude to bohužel muset udělat někdo jiný,“ radí Tracey Cox. Pokud to ale nezabere, zbývá už jen rozchod nebo právě pořízení milence či milenky.

5. Je žádný sex lepší než nudný sex?

Když se to udělá správně, je žádný sex výrazně lepší a prospěšnější než nudný sex. Je to možnost, jak váš intimní život restartovat. „Zkuste se na dva či tři týdny vzdát jakýchkoli intimností. Na další měsíc si pak dovolte jen mazlení, žádný pohlavní styk. Když se budete soustředit jen na předehru, pravděpodobně se budete oba mnohem víc snažit,“ upřesňuje Tracey Cox.

Navíc zakázané věci se lidem automaticky jeví jako přitažlivější, víc po nich touží. „Po měsíci abstinence byste z milování, které jste ještě nedávno pokládali za nudné, měli doslova šílet,“ tvrdí Tracey Cox.

A jaká sexuální dilemata řešíte vy?

Reklama

Načítám