Hlavní obsah

5 nejčastějších stylů flirtování: Jak svádíte muže vy?

Foto: Thinkstock

Každý flirtuje! Ale jinak. Jaký styl je ten váš?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý flirtuje nějakým tím svým způsobem. Víte ale, že se milostné cvrlikání dá zobecnit pouze na pět stylů, z nichž lidé obvykle používají jeden či dva? Flirtujete hravě, zdvořile či třeba fyzicky?

Článek

Doktor Jeffrey Hall, profesor komunikačních studií na University of Kansas, tvrdí, že existuje pět flirtovacích stylů, které popsal ve stejnojmenné knize. Pojďme se podívat, jakým způsobem milostně tokáte právě vy! Najdete se v některém z nich?

1. Fyzický styl

První styl patří k těm taktikám, které se snáze odhalují. Flirtujete tímto způsobem? Pak za vás mluví hlavně ruce, boky, oči, úsměv a hlas, tedy řeč těla. Odhrnutí pramene vlasů z ramenou a odhalení krku? Oční kontakt delší než pár sekund? Tak třeba tohle jsou klasické znaky fyzického stylu. Je jednoduchý, účinný a z větší části neverbální.

Co vám dělá dobře? Fyzický dotek považujete za jedno velké potěšení.

2. Zdvořilý styl

Když někdo cvrliká zdvořile, je zároveň opatrný, neboť dobré mravy a etika jsou v tomto případě naprostou nutností! Flirtujete-li takhle, odmítáte se zapojit do nevhodného a zjevně sexuálního chování, které zavání lascivností. Konverzujete na úrovni, zakládáte si na tom, aby nevzniklo trapné ticho. Urazí vás hrubost, agresivita a nezdvořilost. Vaší doménou jsou slova.

Co vám dělá dobře? Romantika, intimnější prostředí, jasně stanovená pravidla a namlouvací scénář. Jen pozor na příliš konzervativní postoje.

Foto: Thinkstock

Zdvořilý typ má rád romantiku...Foto: Thinkstock

3. Hravý styl

Namlouvání? Seznamování? Jedná velká zábava! Chatování na internetu, koketerie, bezprostřednost, poznávání nových lidí patří do vašeho životního stylu, nicméně chováte se přátelsky, sebevědomě a vyzývavě i k osobě, která se vám vlastně ani tolik nelíbí. Ale co, odvaha je vaše druhé jméno, takže se nebojíte flirtovat s policistou, který vám chce udělit pokutu. Při odezvě od protějšku pookřejete, ovšem odolat pokušení neflirtovat, když máte vztah, je pro vás strašně namáhavé.

Co vám dělá dobře?Že přitahujete pozornost a cítíte se sexy. Tenhle pocit je jako droga.

4. Upřímný styl

Líbí se vám? Pak mu to klidně řeknete, na co ty cavyky, že? Vždyť by to přece měl vědět… Na první schůzce se podělíte o informace ze své minulosti a očekáváte, že druhý bude stejně upřímný jako vy. Podstata tohoto upřímného stylu flirtování spočívá v tom, že vyjadřujete přitažlivost zájmem o emocionální spojení. Sexuální chemie se může projevit, ovšem téměř vždy ustupuje citovému poutu.

Co vám dělá dobře? Pomalé, někdy možná až nudné tempo seznamování vám vyhovuje.

Foto: Thinkstock

Pokud máte za to, že by měl vždy svádět muž, pak jste typ tradičníFoto: Thinkstock

5. Tradiční styl

Muži by měli udělat první krok, ženy pouze následovat muže. Trváte na tom, takhle by to ve vašem světě mělo být. Trpělivě vyčkáváte na to, až vás osloví, pak až zavolá a někam vás pozve. Plachost a zásady, to je vaše! Jste jako křehká květinka, která touží po pravidelné a jemné zálivce. Tak aspoň tu konverzaci někdy vyprovokujte jako první, vždyť muži obdivují aktivní ženy!

Co vám dělá dobře? Imponuje vám, když muži žádají o souhlas ke všemu, co dělají nebo se chystají udělat. Ještě že je tenhle flirtovací styl podle Jeffa Halla velmi vzácný. Kdyby žena se vším čekala na muže, kam by přišla?

Co když to nesedí?

„Zjistil jsem, že každý používá všech pět stylů – do určité míry, avšak dominantní je pouze v jednom z nich, maximálně ho ovlivňuje ještě druhý styl,“ popisuje Jeff Hall ve své knize.

Tak už se poznáváte? Které kombinace flirtovacích stylů vás vystihují?

Reklama

Související témata:

Načítám