Hlavní obsah

6 nejčastějších sexuálních fetišů. Ve kterém se poznáte?

Foto: Thinkstock

Myslíte si, že nejste fetišistka? Ale ano, jste!Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je fetišista podivín? Neodsuzujte ho, protože pravděpodobně jste jím taky! Jak to? Mezi šest nejčastějších fetišů patří to, co možná v posteli děláte každý den! Tak vítejte v klubu deviantů!

Článek

„Pochopení fetišismu má značný význam pro teorii sexuality obecně, jelikož každou sexuální deviaci lze do jisté míry považovat za zvláštní případ fetišismu,“ zastává názor sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu.

„Jaký já jsem deviant?“ říkáte si s opovržením a přehráváte si ty stovky obyčejných sexuálních zážitků. Jenže ono je trochu komplikovanější – a hlavně veselejší.

Dá se tvrdit, že takový malý fetišista je každý z vás. „Ani heterosexualita není zřejmě nic jiného než silná fetišistická fascinace přiměřeným sexuálním objektem, tedy dospělou ženou,“ dodává Petr Weiss. Zkrátka, to, co za cílem sexuálního vzrušení provádíte častěji nebo bezmezně obdivujete, může být považováno za fetiš. I těchto šest poměrně běžných postelových věcí!

1. Sexuální role a hry

Kostýmy a rekvizity. To charakterizuje tuto formu sexuálního koření. Každý může být tím, kým chce, nicméně k nejběžnějším scénářům patří: lékař/pacient, eskort/klient, fotograf/model, striptérka/klient, učitel/student, údržbář/panička. Po ženách i mužích jsou často vyžadovány uniformy, například francouzské služky, policisty… Ulétáváte na nich? Pak jste trochu deviant…

Foto: Thinkstock

Latex, bičík, povýšení, ponížení... i hry znamenají fetišismusFoto: Thinkstock

2. Dominance a podřízenost

Nejčastější fetiš? Domluva o absolutní oddanosti a podřízenosti jedné osoby vůči dominantní druhé osobě, která jedná podle dohodnutých pravidel. Může se jednat o vyloženě otrokářský vztah, ale ve většině případů se páry oddávají spíš svazování nebo lehkým trestům. Máte nejsilnější orgasmy s pouty na rukou? Vítejte mezi fetišisty!

3. Latex, vinyl a kůže

Latexové, vinylové a kožené oblečení. Obyčejně je tam, kde jsou dominantní jedinci. Někdo ho využívá zřídka, jiný ho potřebuje jako podmínku sexuálního vzrušení. Pokud se ani vy nedokážete na delší dobu odloučit od obojků, pout, korzetů či bičíků, již víte, do jaké kategorie patříte…

4. Voyeurismus

Někteří lidé se rádi dívají, jak se jiní svlékají nebo účastní pohlavního styku. Jde o zaměření na neživé předměty, části těla i vzrušující situace, což se dá kvalifikovat i jako fetišismus. A že nemusí být celoživotním posláním! I jinak slušný manžel „ujede“ a objeví v sobě voyérského ducha! Podle Petra Weisse se totiž tyto deviantní potřeby mohou objevit pouze epizodicky, například v situacích psychického stresu, manželských konfliktů či dlouhodobého a nedostatečného sexuálního uspokojení.

Foto: Thinkstock

Mnoho žen, jeden muž... nebo naopak? A to si myslíte, že jste normální?Foto: Thinkstock

5. Trojka nebo čtyřka

Sex se dvěma ženami je jedním z nejčastějších sexuálních fetišů mužů. Ale i mnoho žen sní o milování s několika muži. Proč to lidi láká? Britská sexuoložka Tracey Cox jednou řekla, že sex ve třech se lidem obvykle líbí proto, že se jim nechce investovat moc úsilí do zpestřování upadajícího sexu s partnerem. Podle ní se „to“ pouze tváří jako rychlý a jednoduchý způsob, jak si okořenit sex. Možná proto jde o tak populární fetiš…

6. Anální sex

„U zadečků hraje velkou roli darebácký element, řadu lidí anální stimulace velmi přitahuje,“ popisuje Tracey Cox ve své knize Žhavý sex, a poukazuje tak na to, že vstup zadním vchodem je mnohé lákadlo i nutnost – takže sexuální fetiš. Taky toto zpestření zařazujete do každého druhého milování? Fetišist(k)o…

Tak co, jak se vám líbí v nové pozici devianta? Hlavně klid! Třeba lidé, kteří mají rádi věci typu BDSM, jsou prý víc v pohodě, uvádí výzkum uveřejněný v časopise Journal of Sexual Medicine. Tak fajn dny!

Načítám