Hlavní obsah

Sedm hříchů na kráse

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Před spaním se vždy odličteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odstraňte sedm zlozvyků, které ničí vaši krásu. Chcete mít pleť jako samet a působit lépe na své okolí? Snažte se odstranit návyky, které vám neprospívají a škodí vašemu vzhledu. Darujte si vylepšení vašeho image jako novoroční předsevzetí. Je to snazší než přestat kouřit!

Článek

Neusínejte nalíčená

I když budete opravdu unavená, nikdy nezapomeňte na pleťové mléko a vodu. Jde o pouhých pět minut, které své pleti věnujete a docílíte toho, aby se na ní předčasně netvořily vrásky, ale hlavně aby nedošlo k zanícení pórů. Neodlíčená pleť rychleji ztrácí na pružnosti. Preventivně si připravte pomůcku „SOS" odličovací ubrousky např. (Dermaclear Dermacol), nezapomeňte, že pleť jimi stíráte ze středu obličeje k okrajům.

Nespěte na tváři

Zkuste se naučit spát na zádech. Pleti škodí, když spíte na boku nebo dokonce na břiše a obličej si muchláte a mačkáte. Zbytečně vznikají vrásky, které kosmetika neodstraní. Navíc prospějete i svým zádům. Dá se to naučit.

Nepřehánějte peeling tváře

Opravdu vám stačí důkladnější čištění pleti jednou za čtrnáct dnů. Časté používání peelingu pleť oslabuje. Pleť se stává bezbrannější proti UV záření, je křehčí a vysušená se sklony k olupování.

Nezapomínejte na krém

Nenechávejte obličej bez kvalitního krému celý den. Pleti vyhovuje denní i noční péče, ale dochází-li k úplné absenci ochranného přípravku, pleť trpí. Ráno dodejte pleti výživnou a ochrannou dávku krému, v které je obsažena dávka vitaminů a minerálů včetně UV ochrany. Na druhou stranu přetěžování pleti kosmetickými přípravky také škodí.

Neolizujte si rty

Pocit suchých rtů nutí k jejich olíznutí a navlhčení slinami, ale rty se ještě více vysuší. Zlozvyk zaměňte s používáním výživného balzámu např. Astrid nebo rtěnky s pečujícími a ochrannými složkami. Obojí prospěje více než váš jazyk.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spaní na tváři pleti také škodíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nedotýkejte se často obličeje

Ruce ve společnosti do vlasů a obličeje nepatří. Když si kompenzujete vnitřní napětí a třete si spánky, kořen nosu nebo bradu, neprospíváte pleti. Dokonce stačí, když si často opíráte tvář o ruku, zanášíte si tím póry. A to ponecháváme stranou, že si narušíte make-up. Co je ale opravdu nebezpečné, že i když si ruce často umýváte, přenášíte dotyky bakterie na tvář. V případě že máte akné, celý stav zánětlivosti zhoršujete.

A na závěr to nejhorší, co své pleti můžete udělat...

Mačkání pupínků

Místo toho ošetřete existující pupínky pomocí krému s kortizonem, který je volně prodejný v lékárnách, a který dočasně snižuje zarudnutí a otok. Použijte krycí přípravek, který obsahuje složky pro potlačení pupínků, např. kyselinu salicylovou, pomůže skvrny zakrýt a pleť zároveň ošetřit.

Nemračte se, raději mějte vrásky smíchu, vypadají přitažlivěji.

Související témata:

Načítám