Hlavní obsah

7 situací, které ukážou, zda jste si s partnerem skutečně blízcí. Jak jste dopadli?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Jedno tělo, jedna duše. Dostat se v partnerství do takového stavu nemusí být vždycky úplná samozřejmost a hlavně to chce nějaký čas. Proces sbližování závisí na situacích, které sice někdy neovlivníte, ale do velké míry je na vás, jak je využijete k budování skutečné blízkosti.

Článek

Ve vztahu nejde žít vedle sebe, musíte žít dohromady. A to bez ohledu na to, jestli sdílíte jednu domácnost, anebo bydlíte každý na jiném konci města. Důležitý je akt sbližování, který vás oba utváří. Jakmile jsou ve vztahu dvoje koleje, po kterých si každý jedete sám, brzy se octnete na konečné.

Přitom stmelování není nijak těžké, stačí si jen během důležitých okamžiků uvědomovat, že k němu dochází, a zbytečně je nepotlačovat. Někdy k němu totiž dochází v situacích, které nemusejí být zrovna příjemné, ale právě tyhle chvíle pak mají o to hlubší význam.

1. Pořádná hádka

Na začátku vztahu se člověk hádkám vyhýbá, protože má strach, aby něco nepokazil. Naštěstí se jim nejde bránit navěky, protože i taková rozepře vás sblíží. Je jedno, zda se pohádáte kvůli penězům, jeho bývalé (dobře, i vašemu bývalému), nebo nespravedlivému rozdělení domácích prací. I když není zrovna příjemné na sebe štěkat a vyčítat si některé věci, jen co se pročistí vzduch, pocítíte, že k tomu druhému máte zase o kousek blíže. Samozřejmě, jsou-li hádky na denním pořádku, ze sbližování se stane přesný opak.

2. Nová dobrodružství v posteli

Říká se, že jedním z nejdůležitějších aspektů dobře fungujícího vztahu je chování v posteli. Respektive to, jak s druhým souzníte. A s tím souvisí i sbližování. Budete-li mít pocit, že to všechno nějak ochabuje, vymyslete si něco nového, co jste spolu na poli milostném ještě nepraktikovali. Ať už to bude cokoliv, budete zřejmě muset odhodit některé zábrany, což vás k sobě zase trochu více přimkne. Někdy je totiž potřeba odložit bloky i v jiných partnerských odvětvích, nejen v ložnici.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Hádka patří přesně k těm situacím, které vás s partnerem ještě víc sblížíFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

3. Odhalení nejtajnějších snů

Není důležité, jestli k rozpravě dochází při romantickém svitu svíček, nebo při dopravní zácpě v autě cestou ke tchyni. Jakmile ale začnete mluvit o svých nejtajnějších snech a přáních, které jste třeba nesdělili ani své nejlepší kamarádce, můžete si být jistí, že jste vztah zase o kousek prohloubili. Protože pouze tomu, komu skutečně důvěřujete, odkryjete svoje nejniternější přání, která mohou být někdy i dost bláhová. A bez důvěry nemůže žádný vztah fungovat dlouho.

4. Společně na cestách

Co si budeme povídat, dokud se s partnerem nevydáte na dovolenou (někdy stačí i prodloužený víkend), o pořádném sblížení nemůžete mluvit. Právě mimo všední realitu se dostanete do situací, kterým normálně nečelíte, a odhalí se opravdová povaha obou z páru. Třeba až spolu budete bloudit v horách, nebo vás stihne u moře týden trvalých dešťů. Co vás sblíží více než to, že musíte sedm dní hrát jen žolíky a přitom se z toho nezbláznit?

5. Ztráta blízkého

Tím, co dva lidi skutečně sblíží, je smrt někoho blízkého jednoho z nich. Společné prožití smutku a truchlení je velice intimní věc, která otevírá další část osobnosti, jež byla do té doby skryta. Navíc se naučíte nové formě vzájemné podpory. I když to nelze srovnávat, něco podobného zažijete i v případě, kdy jeden z vás ztratí místo. Je to nová situace, která vyžaduje podporu a větší sílu jednoho z partnerů.

6. Společný humor

Každá chvilka, kdy se spolu smějete, prohlubuje vztah a spojuje vás více dohromady. Ještě o trochu větší váhu to má ve chvíli, kdy je předmětem smíchu nějaký interní vtip či humor, který chápete pouze vy dva a nikdo jiný by se tomu pravděpodobně nesmál. Tím si vytváříte svět, který je speciální a je pouze váš. Ostatní na vás budou možná koukat jako na blázny, ale mezi vámi bude tajné spojenectví.

7. Oslava úspěchů

Nemusíte zrovna povýšit na ředitele zeměkoule, aby byl důvod to oslavit. Jakmile se partnerovi něco podaří, nebojte se to pořádně ocenit a dát mu najevo podporu, i když půjde třeba o drobnosti. Navíc úspěch jednoho z vás většinou znamená úspěch společný – abyste něco dokázali, musíte si být vzájemnou oporou. Často to jde také ruku v ruce s nějakou obětí jednoho ve prospěch úspěchů druhého.

Co je při sbližování důležité podle vás? 

Reklama

Načítám