Hlavní obsah

10 nejlepších rad, které dáváte svým kamarádkám. Řiďte se jimi i vy sama!

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakmile jde o životy těch druhých, jsme přeborníky. Přesně víme, co a kdy říct, jak se správně v daný okamžik zachovat. Až příště budete své kamarádce udělovat zásadní životní radu, poslouchejte se. Možná byste se z ní mohla poučit i vy.

Článek

Problémy ostatních, na to jsme machři! Ať už jde o příběhy, které vidíme v televizi, nebo které prožívá někdo z našich nejbližších. Přitom se třeba často plácáme ve vlastních potížích, s nimiž si moc nevíme rady. Zkuste se schválně zaměřit na to, co říkáte. Možná zjistíte, že odpovědi na problémy vaší nejlepší přítelkyně mohou být zároveň i lékem na vaše trable.

1. Jsi pro něj příliš dobrá

Jakákoliv seznamovací agentura by nás z fleku mohla najmout jako párové experty. Dokonale totiž víme, jaký muž by se k naší kamarádce nejvíce hodil. Jak by se k ní měl chovat, nebo co by naopak dělat rozhodně neměl. Ale schválně: máte stejné nároky i samy na sebe, co se týče vztahů? Jste i vy pro toho druhého na prvním místě, respektuje vaše tužby a city, nebo se sebou necháváte orat?

2. Nepracuj tolik, udělej si také čas na sebe

Je jednoduché poznat na druhém, že pracuje až příliš a měl by si dát pauzu. Zkuste to ale aplikovat i samy na sebe. Odpočinek je nedílnou součástí aktivity, a pokud zanedbáváte jedno, bude pokulhávat i to druhé. Také přestaňte hledat výmluvy a místo toho už studujte program kina, kam se chystáte už půl roku a ne a ne najít čas.

3. On si vůbec neuvědomuje, jaké má štěstí

Upevňování sebevědomí je jednou z hlavních disciplín kamarádství. Přesně víme, kdy je potřeba pořádně „zamakat“ a kdy můžeme s klidem ubrat plyn. A co vy? Uvědomujete si, že i váš partner má štěstí, že má vás? Než začnete dodávat sebevědomí druhým, ujistěte se, zda jej máte dostatek vy samy.

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Kamarádce umíte dobře poradit, tak zkuste jednou poradit stejně kvalitně i soběFoto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

4. Však on ten pravý jednou přijde

Asi všechny kolem sebe máme alespoň jednu kamarádku, která zrovna nemá partnera, ale nikdy by nás nenapadlo, že skončí sama na věky věků. Naopak věříme, že ten její vysněný muž na ni někde čeká. Přitom když se ve stejné situaci octneme samy, tak to většinou vidíme jako naprosto beznadějnou situaci, ze které není úniku. Kdybyste se do ní zase někdy dostaly, vzpomeňte si, že na každého z nás někde čeká ideální protějšek. To znamená, že i na vás.

5. Zasloužíš si to

Ať už jde o nové boty, anebo třeba zasloužené volno, kamarádky podporujeme všemi deseti, aby do toho šly. Ale jakmile se jedná o nás samotné, kouzelnou větu „Zasloužíš si to“ si neřekneme a drobné radosti a neřesti si raději odpustíme. Pracujeme tvrdě, život k nám není občas zrovna fér, tak proč si neudělat radost? Vždyť to je to nejmenší. Hýčkejte se!

6. Po jednom dortíku nepřibereš

Když honí mlsná kamarádku, ujišťujete ji, že ten dortík si klidně dát může. Jako zkušená výživová poradkyně-amatérka nezapomenete připomenout, že po jednom kousku přece deset kilo nepřibere. No jo, ale jakmile jde o vás a o dortík, už jen při samotném pohledu na něj máte pocit, že jste o pět kilo těžší. Takhle ne. To samé, co platí pro kamarádku, platí i pro vás. Podléháme stejným přírodním zákonitostem. Klidně si kousek dejte.

Foto: Lipik Stock Media, Shutterstock.com

Když nepřibere kamarádka, tak vy také neFoto: Lipik Stock Media, Shutterstock.com

7. Jsi kočka

Každá žena je krásná, jen to vždycky spočívá v něčem trochu jiném. Na kamarádce dokážete najít sto plus jeden důvod, kvůli kterým se vám líbí. Přitom ona sama sebe v zrcadle vidí dost možná úplně jinak – stejně jako vy. Podívejte se na sebe očima své kamarádky a uvidíte spoustu krásných a milých věcí. Tak si to připomínejte dostatečně často.

8. Zasloužila by sis přidat

Pracuje tvrdě, často nad rámec toho, co má vlastně napsané ve smlouvě. Své práci se věnuje skutečně oddaně a zdá se, že jediný, kdo to dokáže ocenit, jste vy jakožto její kamarádka. Radíte jí, aby si řekla o přidání anebo změnila práci, kde by povýšila. Pravda je taková, že jakmile jde o práva druhých, jsme schopné je hájit do roztrhání těla, ale u sebe samých v tom občas tápeme. I vy si zasloužíte být za práci adekvátně odměněny!

9. Řekni mi, co pro tebe můžu udělat

Sloužíme jako rameno k vyplakání, cukrárna s neustálou zásobou zmrzliny pro případy nouze a noclehárna pro zoufalé kolemjdoucí. Prostě jakmile je naše přítelkyně v nouzi, jsme připraveny pro ni udělat první poslední, abychom ji rozveselily. Ale odpovězte si na otázku: „Co mohu udělat sama pro sebe? Co vlastně potřebuju já?“ Abyste mohly ostatním sloužit jako nevysychající zdroj energie, musíte si jí nejprve dostatek zajistit samy pro sebe.

10. Jsi perfektní taková, jaká jsi

Kamarádky mají podobnou vlastnost jako mámy – vidí to nejlepší vně i uvnitř nás. A umějí nám to říct a ocenit to. Teď je ale čas, abyste prohlédly samy sebe a našly tam to nejlepší. Inspirujte se spřízněnou duší, která ve vás vidí to lepší já a najděte ho v sobě také. Naučte se vidět sebe samé přesně takové, jaké vás vidí vaše nejbližší přítelkyně.

Řídíte se radami, které dáváte svým kamarádkám? 

Reklama

Související témata:

Načítám