Hlavní obsah

7 velkých lží o sexu. Věříte jim?

Foto: Thinkstock

Také podléháte mýtům o sexu? Tak na tyhle omyly si dejte opravdu pozor!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé fámy o sexu jsou nesmrtelné! Taky doteď věříte tomu, že milování je jen o lásce? Tak to u vás zdomácněl jeden ze sedmi velkých omylů! A co ty další? Rozeznáte fikci od pravdy?

Článek

Všichni touží po sexu, a možná proto je sexuální tematika tak zajímavá! Ovšem vážné věci netáhnou, v kurzu se drží vše neotřelé a pikantní. A tak těmto sedmi velkým lžím stále ještě neodzvonilo!

1. Sex musí být z lásky

„Mýtus romantické lásky patří k těm nejhorším. Naznačuje totiž, že lidé dělají sex jen ze zamilovanosti, bez ní že je chladný a nemorální,“ vysvětluje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu s tím, že lidé trpící mýtem romantické lásky opouštějí bez výčitek rodinu a děti, protože subjektivně cítí právo následovat hlas svého srdce. Ale skutečnost? Velké klišé!

2. Všechny ženy „ho“ tam chtějí

„Neméně škodlivý je mýtus falický,“ pokračuje známý odborník. Podle něj trpí někteří lidé představou, že všechny ženy chtějí penis v pochvě, což je pak příčinou technického nesouladu při milování a jeho výsledkem je zvýšení počtu anorgastických žen. „Některé ženy, vzrušivé především klitoridálně, totiž při omezení sexu pouze na soulož vyvrcholení nedosáhnou,“ objasňuje Petr Weiss, který tak vyvrací, že by mazlení a milování „bez zasunutí“ nemělo smysl. Naopak má!

Foto: Thinkstock

Sex nemusí znamenat jen to, že ho „tam" budete za každou cenu mítFoto: Thinkstock

3. Společný orgasmus je snadný

Další nebezpečná lež se týká simultánního orgasmu, tedy představy, že by lidé měli dosahovat orgasmu současně. „Tento mýtus vznikl podle mého názoru na základně hollywoodských filmů. Tam dva lidé souloží následujícím způsobem: chvíli se objímají, pak chvíli souloží, pak najednou zavzdychají. Ještě před deseti lety u toho kouřívali cigaretu,“ říká známý sexuolog. Za všechno můžou filmaři!

4. Smyslem sexu je vyvrcholení

Kdo se miluje jen proto, aby se dostal na vrchol? Trochu omezený přístup, ne? „Vyvrcholení nemusí být pro ženu to nejdůležitější," uvádí další sexuolog, tentokrát Zlatko Pastor, který se sexuálním omylům, nesmyslům a lžím věnuje ve své publikaci Tajemství ženské sexuality. Že to bez orgasmu není myslitelné? Ale kdeže! „Jde skoro o každou druhou ženu, která nemá při sexu vždy orgasmus, a přesto ji sex baví a má z něj radost. Zkrátka z vrcholu nemusí být vždy nejhezčí rozhled,“ dodává odborník.

5. „Prostě musíš.“

Globálně vzato, lidé většinou provozují sex, když na něj mají chuť. Ale někdy také ne. „Při výrazu manželské povinnosti mi běhá mráz po zádech,“ uvádí Zlatko Pastor. Aby ne. Vždyť sex by nám všem měl přinášet hlavně radost. Takže žádné „musíš“, „jsi moje žena“. Zákeřná lež!

Foto: Thinkstock

Milování se věnujte tehdy, když na ně máte oba chuťFoto: Thinkstock

6. Vzrušivost je daná

Mezi omyly patří i myšlenka, že na těle existuje mapa vzrušení a erotogenních zón, která je směrodatná pro všechny. Zase špatně! „Vzrušivost a prožitky každého jedince jsou zcela individuální. Někdo má orgasmus při dráždění prsních bradavek, ušních lalůčků, většina při stimulaci klitorisu, mnohým přináší slast stimulace pochvy,“ poukazuje Zlatko Pastor na rozmanitost citlivých míst. Kdyby to všichni měli stejně, byla by to nuda!

7. Při ovulaci je to lepší

Výše zmíněný odborník vyvrací i velkou lež o největší vzrušivosti uprostřed menstruačního cyklu, tedy v období ovulace (v čase nejvyšší plodnosti). Podle něj žádná pevná vazba mezi fázemi menstruačního cyklu a ženskou sexualitou neexistuje, i když v živočišné říši jsou samice opravdu sexuálně nejaktivnější v době říje. Ale u lidí tomu tak není, nevěřte tomu!

A co považujete za sexuální nesmysl právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám