Hlavní obsah

Ve znamení Blíženců: komunikativní, zvídaví a přelétaví

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Foto: garetsworkshop, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetím znamením zvěrokruhu jsou Blíženci, rozpolcená vzdušná dvojčata. Rodí se mezi 21. květnem a 20. červnem a do vínku dostávají zvídavost a přelétavost. Co dalšího k nim neodmyslitelně patří?

Článek

Znamení Blížence je vlastně přímým opakem Býka: je to třeštidlo, které se neumí soustředit na jednu věc, vždycky jich má rozděláno minimálně deset. Lítá od jedné k druhé, nic nestíhá, ale je tak vlastně docela spokojen. Asi vás tedy nepřekvapí, že se jedná o znamení mužské, aktivní polarity, a že jeho živlem je neposedný vzduch. A Blíženci jsou čistou esencí vzduchu, tak jako byl Býk tím nejzemštějším ze zemských znamení, jsou oni zase tím nejvzdušnějším ze vzdušných. Díky tomu jsou to zvědavci, jejichž hlavní potravou jsou informace. Do všeho strkají nos, všechno je zajímá, u všeho musí být.

Jsou bystří a chytří a všímaví a milují svobodu. K tomu všemu opět přispívá i kvalita tohoto znamení, která je proměnlivá, pohyblivá. Díky ní jsou přizpůsobiví a pružní, nemají problém se změnami. Někdy jsou dokonce až přelétaví a tak trochu marnotratní.

Mluviti zlato

Blíženci mají názor na všechno a všechny a rozhodně se nebojí ho sdělit, což je důsledkem toho, že jejich patronem je planeta Merkur. Umí se skvěle hádat a naprosto druhého zatlučou do země argumenty, když na to přijde. Řečníka, jako je Blíženec, aby člověk pohledal. Když jste v jejich společnosti, připravte se na to, že se toho hromadu dozvíte, ale moc toho nenapovídáte.

Dvě tváře Blíženců

I když asi vlastně jak kdy. Protože základní charakteristikou tohoto znamení je také jeho dvojtvářnost. Blíženci jsou vlastně dvě osobnosti v jednom, takže ten, s kým se loučíte ráno, může být úplně jiný než ten, který přijde vpodvečer. Je potřeba si vždycky všímat všech znamení a náznaků, které vám napoví, v jakém rozpoložení váš Blíženec zrovna je.

Z téhle dvojakosti vyplývá i jejich velké minus – jsou nedůslední a nic nedotahují do konce, protože to, na čem včera záleželo, je už třeba druhý den vůbec nezajímá. Kromě toho pořád touží po něčem novém, po poznání, po objevování.

Foto: shurkin_son, Shutterstock.com

Zápornou vlastností Blíženců je to, že spoustu věcí nedotáhnou do konceFoto: shurkin_son, Shutterstock.com

Rychlý život

Tempo Blíženců je vražedné a málokdo ho dlouhodobě vydrží. O trpělivosti se u nich absolutně mluvit nedá. Buď je všechno hned, nebo vůbec. Jsou to životní sprinteři. Mají obrovské množství životní energie a ta musí ven – a tak rychle chodí a mluví, sportují a často také působí nervózně až roztěkaně. Podupávají nohou, věčně si s něčím hrají, křupají klouby a pokyvují hlavou. Nikdy nejsou v klidu.

Kromě toho taky nelpí na věcech ani názorech. Jeden den se perou za jedno, druhý den za něco úplně jiného. Bez problému. Taky nebudou sentimentálně schovávat ubrousek z prvního rande až do důchodu, takhle prostě nefungují.

Odpůrci rutiny

A ještě jedna věc je pro Blížence typická – mají problém se zaměstnáním. Vybrat si, co budou dělat po zbytek života, je pro ně skoro nemožné. Obvykle si v mládí vyzkouší práci na mnoha pozicích, než někde nakonec zakotví, ale ani tak nedokážou vykonávat nic rutinního dlouhodobě. Většinou patří mezi akademické tipy, které baví škola a dlouho studují, nebo si najdou takovou práci, která je nutí se stále rozvíjet a dovzdělávat.

Ve vztahu

Blíženci se ve vztahu rychle začnou nudit… a pak pokukovat jinde. Na partnera mají velké nároky a potřebují vedle sebe někoho, kdo je bude stále znovu uchvacovat. Stejně tak jsou ale kreativní a vynalézaví a vztah s nimi nikdy nebude stereotypem, nikdy neztratí na novosti. V posteli umí být velmi odvážní a rádi zkouší nové věci – je však opět potřeba vychytat u nich tu správnou náladu.

Reklama

Načítám