Hlavní obsah

Láska a vztahy podle horoskopu: Jak je znamení prožívají?

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezávislé, silné osobnosti, které si vystačí samy se sebou a nikoho dalšího k životu nepotřebují, nebo spíše jedinci hnízdící a budující pevné zázemí? Každý člověk je jiný a vztahům přisuzuje různou důležitost. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Samota je pro někoho osvobozující, pro jiného děsivá. A nezáleží jen na tom, jestli je člověk extrovert, nebo introvert. Zásadní je i to, zda má dostatek sebevědomí a umí se spolehnout sám na sebe. A jakkoli vztahy potřebují k životu všichni, každý jim přikládá jinou důležitost. Jak moc se na partnery, rodinu, přátele či kolegy spoléhají jednotlivá znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou poměrně velcí individualisté a vystačí si i sami se sebou – ale jen na chvíli. Občas od lidí utečou, protože je prostě přestanou bavit, ale zase se dost rychle vracejí zpátky. K životu totiž potřebují pozornost, obdiv a lásku – slouží jim jako pohon a palivo. Ačkoli se Berani tváří, že všechno zvládají sami, jsou to ve skutečnosti velké děti a potřebují někoho, kdo jim nastavuje mantinely a láskyplně o ně pečuje.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci kolem sebe nepotřebují mnoho lidí a vystačí si i sami se sebou. Docela dlouho trvá, než si někoho pustí k tělu – ale jakmile to udělají, stane se dotyčný pro Býky nepostradatelný. Opravdu špatně se vyrovnávají se změnami, a jak jednou s někým navážou vztah, bývá to navždy. Nestojí příliš o povrchní známosti ani zdvořilá „smalltalková“ přátelství, vztahy pro ně znamenají něco daleko hlubšího a stačí jim jich jen pár.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Berani se tváří, že všechno zvládají sami, ale bez spřízněné duše by to nešloFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence jsou lidé jako kyslík – nepřežili by bez nich. Ovšem k hlubšímu souznění, partnerství, lásce či opravdovému přátelství se propracovávají leckdy celý život. Mezilidské vztahy vnímají povrchně jako zábavu, jako cosi, co pomíjí, a nevážou se proto dlouhodobě. Navázání kontaktu pro ně není nic složitého a vyloženě je baví. Vykládají o sobě klidně i člověku, kterého potkali před pěti minutami, celé je to pro ně jedna velká hra.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci nosí srdce na dlani a otvírají náruč každému, kdo to potřebuje. Jsou to citlivé a soucitné duše, které by za blízké dýchaly – a vlastně i za neblízké. Dokážou poměrně rychle navázat kontakt s lidmi, vcítit se do nich, pochopit je. Ačkoli bývají Raci spíše stydliví a snaží se být nenápadní, lidé si je brzy přirozeně oblíbí – jsou to opravdu dobré vrby ke svěřování. Sami aktivně společnost nevyhledávají, přesto bývají obklopeni hustou sítí přátel.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi by se mohli na první pohled zdát jako silní a samostatní jedinci, kteří se bez podpůrné sítě druhých snadno obejdou, ale je to mýlka. Láska a vztahy jsou pro ně ohromně důležité, protože jedině v odlesku obdivu a náklonnosti druhých se cítí sami sebou – proto jsou Lvi na okolí poměrně silně závislí. Nejde však o žádné energické upíry, do vztahů vkládají množství energie a náklonnosti, rozhodně nejsou přítěží. Jen zkrátka potřebují svoje lidi.

Foto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Lvi se neobejdou bez obdivu a péče, proto vztahy milují a investují do nichFoto: Y Photo Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou uzavřené znamení s velkou hrdostí a organizovanou myslí. Svět pro ně občas představuje příliš velký chaos a pak se stahují do sebe a mizejí z radarů všech kolem. V životě mívají spíše jen pár zásadních vztahů. Neobklopují se povrchními známými – než to, raději fungují o samotě a nevadí jim to. Některé Panny u ostatních vyhledávají jakýsi souhlas, stvrzení svých činů, ale mnohé si vystačí s vlastními měřítky a hodnocením.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy často neumějí žít single a neustále přecházejí z jednoho partnerského vztahu do druhého. Tito lidé nedovedou být jen sami se sebou, protože se tak cítí neúplní. Mají blízké vztahy s rodinou i přáteli, na lidech jim hodně záleží a snaží se jim být vždy k dispozici – počítají s tím, že i oni se o druhé budou moci opřít, až bude potřeba. Lidé mají Váhy přirozeně rádi, protože působí vstřícně a otevřeně a vztahy s ostatními navazují snadno.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou velcí samotáři. Právě toto znamení zůstává často celoživotně single, utíká od rodiny daleko do světa, bez potíží odstřihává vazby s blízkými. Štíři jsou tak trochu sobci a silné osobnosti, které se dokážou kompletně ponořit do vlastního života a zapomenout na všechny kolem. V partnerských vztazích bývají velmi vášniví a loajální, ale málokdy o sobě a partnerovi uvažují jako o jednom celku. Potřebují svobodu.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Panny jsou rády samy. Než mít povrchní vztahy, raději si užívají vlastní společnostiFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce jsou vztahy s druhými lidmi velmi důležité, snadno je navazují, mají mnoho přátel i známých. Na druhou stranu ale stejně dobře dovedou fungovat sami – jsou se sebou smíření a spokojení a nelezou sami sobě na nervy. Přesto se ale cítí lépe, když jsou obklopeni lidmi. Někdy však mohou blízké zaskočit tím, že se na čas odeberou do samoty, aby si něco přebrali a urovnali. Nikdy to však není definitivní, na to své drahé příliš zbožňují.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mívají jen pár blízkých, kterým jsou věrní, prokazují jim respekt a úctu a chovají k nim hluboké city (ale málokdy je dají plně najevo). Daleko lépe se však cítí sami, když se nemusejí snažit porozumět emocím svým ani toho druhého. Mají specifické životní tempo a příliš ho nedovedou přizpůsobovat okolí, kontakt s lidmi je poměrně stresuje, ačkoli to tak nemusí na první pohled působit. Jsou svéhlaví a silní a samota jim svědčí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři sice lidi zbožňují, často navazují „hluboká“ přátelství a „osudové“ lásky během prvních pěti minut od seznámení, ale každý takový vztah je brzy omrzí a zase se rozletí jinam bez ohledu na ostatní. Není jim líto zpřetrhaných vazeb ani narušených pout, volnost je pro ně nejdůležitější a vědí, že si síť přátel a známých mohou vytvořit kdekoli a nebude jim to dlouho trvat. Umějí se s lidmi loučit a vyslat je ze svého života zase dál.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou hodně citové a velmi rychle si tvoří zásadní vazby, které hrají v jejich životě velkou roli. I když někoho potkaly teprve včera, může se stát, že si bez něj už nedovedou život představit, protože s ním zcela souznějí. Vztahy jsou pro Ryby nejdůležitější kotvou, která je drží na místě. Přizpůsobují jim svou existenci, partner či partnerka jsou pro ně nejpodstatnější a život Ryb se často točí právě kolem nich. Nijak tím netrpí, naopak – soužití jim přináší radost.

Znáte fobie podle znamení horoskopu: čeho se nejvíc bojíte právě vy?

Načítám